Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Rasquert

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een traplift in Rasquert biedt uitkomst! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u weer zelf en op een prettige manier blijven genieten van uw woning. Via Trapliftexpert.nl leest u belangrijke beschrijvingen over trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en populaire leveranciers. Ook kunt u online en vrijblijvend een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De kosten liggen tussen de €1550 tot wel €10200, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift juni 2024 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteHet Hogeland | Fabrikanten en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9955
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare Freecurve

Kosten traplift Rasquert juni 2024

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs hangt af van 2 factoren: het soort trap en extra opties. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Ook zijn er extra kosten voor toevoegingen zoals een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.300.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.700 of zelfs nog meer.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze goedkope vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Rasquert. Het trap type is allesbepalend voor het basistarief.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.550€1.800 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.350 – €8.300€3.150 – €5.6001/2 dag
2 bochten€6.250 – €10.900€3.750 – €7.500Hele dag
Spiltrap€7.950 – €14.100€5.450 – €10.700Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Rasquert.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Rasquert is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uitgebreide getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u tot wel 60% vergeleken met een nieuw model. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer showrooms hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-rasquert-9955

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is noodzakelijk wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit artikel heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elk geval is anders. Voor elke gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Rasquert voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.250 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 inclusief installatie. Dit product past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Een expert kan u alles vertellen over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en aanvullende opties als een noodbatterij.

Traplift buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenextreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Deze lift heeft een groot plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daarna rijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke installaties kosten al gauw €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland met de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u in veel gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift een langdurige oplossing is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u aanvullende info over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag zelf een type aanschaffen die aansluit op uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of wilt u een aanmelding voor de WMO doen? Hieronder leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Rasquert vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers krijgen ondersteuning wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor gezinnen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u passende systemen introduceren en informeert u over welk merk/model in lijn is met de situatie en het budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel staan fabrikanten en dealers die ook leveren in Rasquert.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Rasquert.

Betrouwbare merken
In ons eigen kleine landje zijn enkele geschikte fabrikanten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars staan voor een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit vijf populaire fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Minivator, Platinum, Extrema, Heymer. Gerenommeerde specialisten van deze modellen zijn Smienk, Vegro, 123traplift, PractiComfort, RecentLift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een fijne huislift. Ook kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt dan bij u thuis om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak kan het plaatsen van een traplift in Rasquert binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Merken zoals Otolift & RecentLift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als de Handicare 950.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Rasquert is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Rasquert benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In veel gevallen schommelt dat tussen de 100 KG tot 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie