Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Borgsweer

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Borgsweer maakt het mogelijk! Een groot aantal senioren en mindervaliden kiezen voor een stoellift. Zodoende kan men zonder zorgen en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website vindt u bruikbare details m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, de unieke werking, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarbovenop kunt u online op een eenvoudige manier een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1950 tot zo’n €9500, inclusief plaatsing.
 • Soms ontvangt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten traplift april 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Delfzijl | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9949
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 1100

Kosten traplift Borgsweer april 2023

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs is afhankelijk van twee factoren: het type trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Vaak komen er additionele kosten bij voor upgrades als een lederen stoel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht plaatsen ze al vanaf €5.900.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €6.950.
 • Extra opties als een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In deze tabel bekijkt u indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Borgsweer. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.250€1.650 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.150 – €8.400€2.650 – €6.800halve dag
Twee bochten€5.800 – €11.800€3.700 – €8.000Eén dag
Wenteltrap€8.200 – €14.100€5.350 – €10.5001 dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Borgsweer.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Borgsweer is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uitgebreid gecontroleerd en zijn vaak snel leverbaar. Zodoende bespaart u gemakkelijk 60% ten opzichte van een nieuw model. Daarnaast draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-hands liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-borgsweer-9949

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een elektromotor. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit artikel wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Veel systemen beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Standaard kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is weer anders. Voor iedereen is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Borgsweer voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Verder bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.650 incl. installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in extra onkosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.100 incl. plaatsing. De constructie kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en overige opties zoals eenopklapbare rail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit type is extra goed beschermd tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een populaire zaak die een rolstoellift kan monteren. Dergelijke installaties zijn te koop v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Delfzijl. Mensen met WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die essentieel zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. Uw consulent maakt met u een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U deelt wat u precies nodig heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent verkent of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Het kan zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag hierbij een traplift kopen die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Bezoekadres

Wilt u meer informatie of snel een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mailadres: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Borgsweer lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor consumenten die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een adviespunt of winkel in de buurt. Een productspecialist kan u verschillende uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk model matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel winkels hebben een divers aanbod. In de volgende tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Borgsweer.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Borgsweer.

Betrouwbare merken
In ons land zijn meerdere goede traplift fabrikanten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze fabrikanten garanderen een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het schema hieronder staan de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahEen gerespecteerd familiebedrijf met internationaal karakter
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kunt kiezen uit 5 erkende traplift fabrikanten Het betreft ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Triwa, Strobbe, Extrema. Betrouwbare installateurs van merken als deze zijn Smienk, PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het kopen van de beste huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Borgsweer in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de motor worden uitgebreid getest om de veiligheid te waarborgen. Merken zoals Handicare + 123 traplift verschaffen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Handicare 1000.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor senioren die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Borgsweer is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Borgsweer verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 100 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als unieke optie voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie