Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Termunterzijl

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Termunterzijl biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kan men zonder zorgen en moeiteloos uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina bieden wij nuttige details ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over soorten liften, hoe de bediening werkt, de (montage)kosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te installeren.
 • De kosten komen neer op bedragen tussen €1500 tot maar liefst €8400, inclusief plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Onderwerpen:  Tarieven traplift april 2023 | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDelfzijl | Fabrikanten en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9948
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftHandicare 2000

Kosten traplift Termunterzijl april 2023

U weet het zeker: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een luxe stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap stijgen de kosten. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een extra sterke accu.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €5.950.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.200 of meer.
 • Een upgrade zoals een opklapbare rail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclamespotjes. Deze gunstige vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel voorzien we u van een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Termunterzijl. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.700 – €2.350halve dag
Eén bocht€4.650 – €8.000€3.250 – €5.700halve dag
Twee bochten€6.450 – €10.900€4.300 – €7.600Hele dag
Draaiende trap€8.250 – €12.600€5.150 – €10.300Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Termunterzijl.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Termunterzijl is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-termunterzijl-9948

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste types hebben de beschikking over een draaistoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste systemen kan u ook de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Termunterzijl voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u kiezen voor systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap start bij €2.600 incl. montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit ziet u terug in een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 incl. montage.Dit model kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Zo is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die deze rolstoellift aanbiedt. Deze modellen kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl via de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Interesse in woningaanpassingen via de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Delfzijl. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier thuis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het aanbrengen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens verstrekken ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u de indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model uitzoeken die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Zijn er nog vragen of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de lijst hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mailadres: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Overige vergoedingen
Behalve de traplift WMO Termunterzijl subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere mogelijkheden laten zien en informeert u over welk soort lift matcht met uw wensen, eisen en budget. Het gros van de winkels hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bekijkt u merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Termunterzijl.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftDeskundige adviseurs die met u meedenken
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Termunterzijl.

Erkende merken
In ons eigen kleine landje zijn diverse goede traplift bouwers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken verzekeren een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder vindt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftMeer dan 80 monteurs door heel Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaEen geschikte lift voor elke trap
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er zijn verschillende professionele producenten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarbij zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Platinum, Strobbe, Heymer, Minivator. Erkende aanbieders van merken als deze zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort, Vegro.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet mogelijk. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het aanschaffen van een passende huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant zal aan huis komen om de trap op te meten, u de lift in virtual reality te laten beleven en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in Termunterzijl in zo’n 2 – 3 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Standaard wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Dealers als Stannah & Smienk bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Termunterzijl is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken kan het interessant zijn. Voor langer gebruik is huren niet verstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Termunterzijl benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 100 KG & 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de opties bij overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo blijft u lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie