Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Termunten

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Termunten maakt het mogelijk! Meer en meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u weer zelf en comfortabel gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site vindt u nuttige beschrijvingen over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het technisch werkt, de kosten, de WMO regelingen en populaire leveranciers. Bovendien kunt u gratis een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Op een veilige en prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten komen neer op bedragen tussen €2450 & €8600, inclusief installatie.
 • Mogelijk worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Tarieven traplift februari 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteDelfzijl | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9947
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftHandicare 1000

Kosten traplift Termunten februari 2024

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Tevens zijn er extra kosten voor extra’s zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.600 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in brochures. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In het overzicht hieronder verstrekken wij de adviesprijzen van het plaatsen van een traplift in Termunten. Het valt direct op: het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.700€1.650 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.600 – €8.900€2.500 – €6.7004,5 uur
2 bochten€6.050 – €10.900€3.650 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€7.850 – €12.000€4.950 – €10.2006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Termunten.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Termunten is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat verkopers hebben een ruim aanbod met 2de-hands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-termunten-9947

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Standaard kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U hoeft niet noodzakelijk beneden te gaan slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Termunten voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap start bij €2.850 incl. montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 inclusief plaatsing. De rails kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis wordt op de trap bevestigd. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele extra’s zoals een luxe stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem blijft uw lift gewoon goed werken in alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenrijdt u van de plateau af de verdieping op. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde zaak die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Delfzijl. Mensen die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren veilig en prettig zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift wel echt de oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien geven ze u gegevens over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag nu een lift selecteren die voldoet aan uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of snel aan de slag met een aanvraag? In de box hieronder vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mail: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Overige vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Termunten subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of diverse trapliften onder de loep nemen? Handig is dan een adviespunt of showroom in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk merk/model in lijn is met de situatie en het budget. Een groot deel van de verkooppunten hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder bekijkt u winkels en producenten die ook actief zijn in Termunten.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Termunten.

Bekende merken
In uw regio zijn 5 erkende traplift fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers staan in voor een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken rechtstreeks een lift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kan een keuze maken uit diverse betrouwbare leveranciers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator. Betrouwbare installateurs van dergelijke merken zijn Smienk, PractiComfort, Vegro, TipTop, 123traplift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het vinden van een passende huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Termunten binnen één tot twee weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Stannah of 123 traplift verschaffen een ruim assortiment met 2e hands modellen als o.a. de Triwa TR 60.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Termunten is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Termunten werkt met een maximale draagkracht in KG. Standaard wisselt dat tussen de 100 KG tot 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Juist voor deze woningtypes is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie