Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift t Waar

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? De traplift in t Waar maakt het mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u risicoloos en zonder moeite gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze pagina vindt u bruikbare specificaties inzake trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, hoe het technisch werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Bovendien kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Oldambt.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Met een veilig gevoel en op een prettige manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift beschikbaar.
 • De totale kosten komen neer op bedragen tussen €2150 tot maar liefst €10000, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteOldambt | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9942
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Siena

Kosten traplift t Waar april 2024

U bent overtuigt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: het soort trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. extra’s zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.250.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al gauw €7.350 of meer.
 • Opties zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het onderstaande overzicht voorzien we u van de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in t Waar. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.700 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.950 – €9.900€2.700 – €5.0005 uur
Twee bochten€6.100 – €11.900€4.300 – €7.7006 uur
Wenteltrap€8.100 – €13.200€5.200 – €10.000Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in t Waar.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in t Waar is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u tot wel 60% op de aankoopprijs. Ook is dat een duurzame investering. De meeste leveranciers hebben op dit moment diverse 2e-hands modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-t-waar-9942

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is noodzakelijk als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Dat railsysteem wordt gemonteerd aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer middels een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem wordt aangesloten op stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel producten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke situatie is er een passende oplossing. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in t Waar voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, smalle en brede trap. Ook bestaan er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.500 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daarom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.250. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een speciale traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel en de scootmobiel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit model kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Oldambt. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om jarenlang veilig en prettig zelfstandig te blijven. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het volgende kopje bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U deelt wat u precies kan helpen om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn ontvangt u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een schoonmaakhulp) en het PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem uitkiezen die matcht met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of direct een aanvraag indienen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mailadres: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO t Waar vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een tegemoetkoming wanneer er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere stoelliften introduceren en adviseert welk soort lift aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel van de dealers hebben een divers aanbod. In de onderstaande tabel treft u winkels en producenten die ook een lift kunnen plaatsen in t Waar.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met betrouwbare leveranciers van trapliften in t Waar.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende betrouwbare traplift fabrikanten met eigen producten. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze producenten bieden een vlotte levertijd en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok voor trappen met veel bochten
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppVakkundige adviseurs met kennis van zaken
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit vijf goede traplift fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder worden er ook producten verkocht van Strobbe, Heymer, Extrema, Minivator, Platinum. Betrouwbare dealers van merken als deze zijn Vegro, TipTop, 123traplift, PractiComfort, RecentLift.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van de beste huislift. Ook zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert zal aan huis komen om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen kan het plaatsen van een traplift in t Waar binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Middels een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal is het railsysteem 100% nieuw en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitgebreid getest zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals Handicare & RecentLift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 55.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in t Waar is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in t Waar communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal wisselt dat tussen de 125 KG – 140 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze gevallen kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie