Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Meedhuizen

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een traplift in Meedhuizen biedt uitkomst! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze site bieden wij uitgebreide specificaties inzake trapliften. Onze experts geven tips over de liften die passen bij uw trap, hoe het werkt, de kosten, de WMO regelingen en info over het huren van een lift. Tevens kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam in de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Er is voor elke woning een traplift te koop.
 • De tarieven liggen tussen de €2100 oplopend tot 9000, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Delfzijl | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9937
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftOtolift Line

Kosten traplift Meedhuizen april 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap start bij €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht start bij €6.000.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 of nog duurder.
 • Extra’s zoals een draaifunctie komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze gunstige basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder treft u de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Meedhuizen. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.350€1.800 – €2.2504 uur
1 bocht€4.700 – €8.500€2.650 – €5.5001/2 dag
2 bochten€5.750 – €11.300€3.800 – €7.7001 dag
Spiltrap€7.700 – €13.800€5.150 – €10.2006 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Meedhuizen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Meedhuizen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte modellen worden uitvoerig nagekeken en voldoen aan alle veiligheidseisen. Daarmee bespaart u eenvoudig 40% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten bieden een assortiment met 2de-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-meedhuizen-9937

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. In de regel kunt u eenvoudig de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elke situatie is uniek. Voor iedereen is er een passende oplossing. In de basis maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Meedhuizen voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Daarnaast kunt u ook gaan voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap start bij €2.750 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.050 inclusief plaatsing. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit type is extra goed beschermd tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Op die manier is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen in een rolstoel. Dit speciale model wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende zaak die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl binnen de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Delfzijl. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-adviseur neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om permanent op een veilige manier in uw huis te wonen. Middels de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. Een erkende consulent komt aan huis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langer in de eigen woning te blijven wonen. Bij twijfel wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat na of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend sturen ze u documenten over de vervolgstappen die worden genomen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rolstoel) of een PGB-budget. Binnen de PGB is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U gaat dan een type uitkiezen die matcht met uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of wilt u aanmelden voor de WMO? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mailadres: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Meedhuizen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een showroom/dealer in de buurt. Een professionele adviseur kan u verschillende opties laten zien en informeert welk soort lift in lijn is met de situatie en het budget. Veel winkeliers hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vergelijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Meedhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenAdviseur komt vrijblijvend bij u langs
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Meedhuizen.

Populaire merken
In Nederland zijn een aantal goede fabrikanten operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten waarborgen een snelle levering en een goede service. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In deze tabel treft u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren vijf professionele traplift bouwers Het gaat om ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Strobbe, Minivator, Extrema, Heymer. Grote adviseurs van dergelijke merken zijn Smienk, 123traplift, TipTop, Vegro, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een betrouwbare expert zal u helpen bij het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Meedhuizen al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de motor worden goed getest om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Handicare & PractiComfort bieden een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 75.

Kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Meedhuizen is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Wanneer u verwacht de lift maximaal 2 jaar te gebruiken is het mogelijk interessant. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Meedhuizen benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak schommelt dat tussen de 135 KG tot 145 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de systemen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om een huis te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Als unieke optie voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Daardoor opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie