Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Westeremden

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Westeremden kan u daarbij helpen! Flink wat mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zelfstandig en comfortabel op de eerste verdieping van uw huis komen. Op Trapliftexpert.nl vindt u bruikbare gegevens omtrent trapliften. U leest hier alles over soorten liften, de werking, de totale kosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten in de regio Loppersum.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Op een veilige en plezierige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De tarieven schommelen tussen €2150 tot wel €9200, inclusief montage.
 • In sommige situaties worden trapliften gesubsidieerd vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteLoppersum | Merken en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9922
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Westeremden maart 2023

U bent erover uit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De prijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 onderdelen: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische voetenplank. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het installeren van de rail op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarnaast moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.200.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.150 incl. montage.
 • Extra opties als een luxe stoel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht bekijkt u de geschatte kosten van het installeren van een traplift in Westeremden. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.850 – €3.550€1.650 – €2.150Dagdeel
1 bocht€5.150 – €8.900€2.750 – €6.8005 uur
Twee bochten€6.300 – €11.000€3.600 – €7.7001 dag
Wenteltrap€8.150 – €13.800€5.050 – €9.300Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Westeremden.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Westeremden is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte producten worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u al snel 45% op de nieuwprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de aanbieders bieden een assortiment met gebruikte liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-westeremden-9922

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgezet op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem middels een elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel types hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste modellen kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Volgens onze adviseurs zijn er 2 modellen: stoelliften in Westeremden voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Tevens kunt u ook gaan voor innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.450 inclusief montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.400 incl. montage.Dit type is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en overige opties zoals eendraaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor de rolstoel. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €12.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Loppersum. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. Uw WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en besluit of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Middels de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. Een consulent komt bij u thuis om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-expert beslist of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (onder andere door drempels of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens sturen ze u documenten over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Op het moment dat de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of speciaal PGB-budget. Binnen de PGB heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt nu een model uitkiezen die in lijn is met uw eisen en wensen. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of meteen beginnen met de aanvraagprocedure? In de box hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mailadres: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Overige vergoedingen
Los van de traplift WMO Westeremden vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die gebruikt kan worden door consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of verschillende trapliften met eigen ogen bekijken? Ga dan eens langs bij een showroom of adviespunt rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u de populaire modellen introduceren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift in lijn is met de situatie en het budget. Het gros van de dealers hebben een divers aanbod. In het overzicht hieronder bekijkt u merken en winkels die ook liften plaatsen in Westeremden.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met geschikte leveranciers van trapliften in Westeremden.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij enkele betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars staan in voor een vlotte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftDé meest gekochte traplift van Nederland
StannahTrapliften die al meer dan 40 jaar de norm bepalen
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
We onderscheiden 5 bekende traplift fabrikanten Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Heymer, Extrema, Minivator, Strobbe. Betrouwbare montagepartners van de genoemde merken zijn Vegro, RecentLift, TipTop, PractiComfort, 123traplift.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Wel zijn er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist kan u helpen bij het uitzoeken van een geschikte huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de diverse modellen te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Westeremden binnen een paar weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Door een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Minivator en TipTop bieden een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Handicare 950.

Waar kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor senioren die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Mensen kiezen ook voor huren omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Westeremden is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is het de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Westeremden benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel valt dit binnen een marge van 135 KG – 170 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de systemen in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Specifiek voor dergelijke woningtypes is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie