Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wirdum

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Wirdum biedt uitkomst! Meer en meer ouderen kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Hierdoor kan men zonder zorgen en probleemloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze website bieden wij handige specificaties betreffende trapliften. Wij vertellen u meer over velerlei liften en producten, technische details, de montagekosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en onderhoud. Ook kan men kosteloos en geheel vrijblijvend een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten uit de regio Loppersum.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een betrouwbare en prettige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke woning is er een geschikte traplift.
 • De tarieven schommelen tussen €2250 tot zo’n €9500, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteLoppersum | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9917
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Wirdum maart 2023

U weet het zeker: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten moet u rekening houden met fors hogere kosten. Uiteraard moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een andere kleur rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.550 of meer.
 • Extra opties zoals een sta-op-stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in reclames. Deze goedkope basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij de begrote kosten van het monteren van een traplift in Wirdum. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.300€1.850 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€4.750 – €8.500€2.900 – €5.700halve dag
Twee bochten€6.550 – €10.600€3.850 – €7.6005,5 uur
Wenteltrap€7.800 – €13.700€5.550 – €9.200Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Wirdum.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Wirdum kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden uitvoerig nagekeken en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast is recycling goed voor het milieu. Het gros van de verkooppunten hebben een ruim aanbod met tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-wirdum-9917

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan aangedreven door een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit model heeft elektriciteit nodig. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Bijna alle soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Dankzij dit systeem is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning is er een passend model te vinden. In de regel zijn er 2 modellen: stoelliften in Wirdum voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Ook verkoopt men buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in extra onkosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 inclusief plaatsing. Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. De buis wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.500. De prijs hangt af van de grootte van de trap en extra opties zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit type wordt geleverd met een plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Het systeem zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Deze modellen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Loppersum. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift wel de oplossing is. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een betrouwbare wijze in uw huidige woning te blijven wonen. Door de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Soms kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-expert verkent of de traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (bijvoorbeeld door veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna geven ze u gegevens over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Mits de gemeente de indicatie verleent wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een traplift selecteren die matcht met uw individuele situatie. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer weten of gelijk een WMO-melding doen? In onderstaand schema checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mailadres: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Wirdum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die gebruikt kan worden door particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het hele assortiment trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere modellen tonen en vertelt welk type lift past matcht met uw wensen, eisen en budget. Veel van de winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder treft u winkels en producenten die ook liften installeren in Wirdum.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortInstallatie, onderhoud en service door eigen monteurs
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Wirdum.

Goede merken
In Nederland zijn vijf professionele merken operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze merken werken met een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareNieuw, huur en tweedehands opties
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahAl actief sinds 1867, wereldwijd actief
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit vijf geschikte traplift bouwers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Platinum, Extrema, Minivator, Heymer. Erkende aanbieders van de genoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het vinden van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een specialist komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Vaak zal de montage van een traplift in Wirdum binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de motor worden uiteraard goed nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Triwa + Extrema verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Otolift Air.

Wat kost het om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Wirdum is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Wirdum werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Vaak ligt dat tussen de 120 KG en 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze woningtypes is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie