Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Leermens

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Leermens maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de senioren kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kan men zonder zorgen en moeiteloos in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via onze vergelijker treft u uitgebreide tips ten aanzien van trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de prijzen, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Meer weten? Dan kunt u direct een brochure of een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Loppersum.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €2100 oplopend tot 8800, incl. installatie.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze types | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Loppersum | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9912
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftPlatinum Curve

Kosten traplift Leermens maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs hangt af van 2 aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een parkeerbocht. Een traplift installeren in huis kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en dus ook het voordeligst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap start bij €2.850.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €6.250.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 of meer.
 • Extra upgrades zoals een meedraaiende stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in reclamespotjes. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In deze tabel vindt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het plaatsen van een traplift in Leermens. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.850€1.800 – €2.2004 uur
Eén bocht€5.050 – €9.400€3.250 – €5.5001/2 dag
2 bochten€6.300 – €10.700€3.650 – €7.0001 dag
Spiltrap€7.550 – €13.100€4.550 – €9.6005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Leermens.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Leermens is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u al snel 55% vergeleken met een nieuw model. Bovendien is recycling goed voor het milieu. Flink wat leveranciers hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-leermens-9912

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nu duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste systemen kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Volgens onze adviseurs maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Leermens voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, smalle en brede trap. Voorts zijn er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit zorgt voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.250 inclusief installatie. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u goed informeren over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buizenconstructie wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.500. De prijs is afhankelijk van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en eventuele extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift geschikt voor buiten
Moet u buiten een trap omhoog?Een betrouwbare traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen in een rolstoel. Dit speciale model werkt d.m.v een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende organisatie die rolstoelliften kan installeren. Deze modellen hebben al snel een prijskaartje van €13.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen op basis van de WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Loppersum. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een prettige manier in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? In het gedeelte hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. De consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Soms besluit hij dat de woning boven verder veel nadelen heeft (we zien vaak opstapjes of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Mits de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een model laten plaatsen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Adresgegevens

Komt u er niet uit of wilt u aanmelden voor de WMO? Onderstaand bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mailadres: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Leermens onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of verschillende trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Dan kunt u terecht bij een adviespunt of showroom rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u een aantal stoelliften introduceren en vertelt welk merk/model matcht met uw wensen en budget. Een groot deel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder vindt u aanbieders en merken die ook liften plaatsen in Leermens.

LeverancierVoordeel
TipTopFlexibele betaalmogelijkheden
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Leermens.

Betrouwbare merken
In Nederland zijn meerdere erkende traplift bouwers actief. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze leveranciers staan voor een vlotte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij deze fabrikanten kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder bekijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftElke traplift = 100% maatwerk
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn meerdere grote merken Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Tevens worden er ook producten verkocht van Strobbe, Platinum, Triwa, Extrema, Heymer. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een goede huislift. Daarnaast kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans kan de installatie van een traplift in Leermens in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Otolift of TipTop verschaffen een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Swing.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Leermens is zeker niet voordeliger. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Leermens benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de basis schommelt dat tussen de 120 KG tot 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Met name voor deze type woningen bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende opgewassen tegenalle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie