Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Godlinze

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Godlinze kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Op deze site kunt u aan de slag met praktische gegevens met betrekking tot trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de liften die passen bij uw trap, hoe het technisch werkt, de montagekosten, de overheidsregelingen (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Bovendien kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte aanvraag indienen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een veilige en aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €1900 tot wel €10100, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteDelfzijl | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9908
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 160

Kosten traplift Godlinze februari 2024

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De prijs komt tot stand middels twee factoren: de vorm van uw trap en de gewenste opties. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus ook de goedkoopste optie. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk zijn er extra kosten voor uitbreidingen als een 4-puntsgordel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.200.
 • Een stoellift met één bocht is er vanaf €5.800.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.400 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een vijfpuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder treft u een lijst met verwachte prijzen van het laten installeren van een traplift in Godlinze. Uw trapsituatie heeft de meeste invloed op de prijs.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.500€1.750 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.550 – €8.100€3.150 – €5.9001/2 dag
Meerdere bochten€6.250 – €11.900€3.550 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €13.500€5.100 – €10.100Hele dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Godlinze.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Godlinze is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte systemen worden uitvoerig nagekeken en zijn helemaal veilig. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% vergeleken met een nieuw model. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer aanbieders hebben een ruim aanbod met 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-godlinze-9908

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt bevestigd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Het systeem heeft elektriciteit nodig. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn neemt de noodaccu het over. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kunt u eenvoudig het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 types: stoelliften in Godlinze voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast bestaan er systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is er vanaf €2.100 incl. montage.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 incl. installatie. Dit type past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €9.000. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. In de regel is het zo dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een populaire aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Delfzijl. Ouderen en andere hulpbehoevenden met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per maand. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een veilige manier gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. Een consulent maakt met u een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen wat u precies kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent analyseert of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens sturen ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag zelf een systeem kiezen dat past bij uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Komt u er niet uit of gelijk weten waar u een aanvraag kan indienen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mail: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Godlinze subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u tevens aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening die met name handig is voor huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u advies of meerdere trapliften uitproberen? Handig is dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een getrainde specialist kan u geschikte opties demonstreren en informeert welk type lift past in lijn is met uw wensen en budget. Een groot deel van de winkels hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel treft u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Godlinze.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Godlinze.

Geschikte merken
In uw regio zijn 5 populaire ontwikkelaars werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte installatietijd en uitstekende service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit vijf geschikte traplift fabrikanten Het gaat om Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Minivator, Extrema, Strobbe, Heymer. Populaire installateurs van deze merken zijn o.a. PractiComfort, 123traplift, RecentLift, Vegro, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een goede huislift. Ook kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Godlinze binnen een paar weken plaatsvinden.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden grondig gecheckt zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Stannah of TipTop verkopen een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijv. de Thyssenkrupp Levant classic.

Is het slim om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere reden is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Godlinze is puur financieel gezien niet verstandig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Godlinze verstrekt vaak een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 100 KG & 150 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort situaties is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie