Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Losdorp

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u het liefste blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Losdorp kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Op die manier kunt u zelfstandig en comfortabel blijven genieten van uw woning. Via deze pagina vindt u bruikbare informatie wat betreft trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende type liften, de unieke werking, de geschatte kosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en info over het huren van een lift. Tevens kunt u direct en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een aangename manier naar boven en beneden gaan.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2300 oplopend tot 9300, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Delfzijl | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9907
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 80

Kosten traplift Losdorp maart 2023

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een parkeerbocht. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Uiteraard zijn er extra kosten voor opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.750.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.200.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €7.200 inclusief installatie.
 • Extra upgrades zoals een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten plaatsen van een traplift in Losdorp. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.700€1.700 – €2.1004 uur
1 bocht€5.150 – €9.500€2.550 – €5.2001/2 dag
Meerdere bochten€5.950 – €10.800€4.350 – €7.0006,5 uur
Wenteltrap€8.400 – €13.700€5.150 – €10.4006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Losdorp.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Losdorp is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte stoelliften worden gereviseerd en voldoen aan alle veiligheidseisen. Op deze manier bespaart u maar zo 30% – 50% op de aanschafwaarde. Daarnaast is dat een duurzame investering. Flink wat showrooms kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-losdorp-9907

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Het systeem wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Doorgaans kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. In de basis onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Losdorp voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens zijn er liften voor buitengebruik. Voor gebruikers van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.250 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor hogere tarieven en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.000. De prijs is afhankelijk van aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een hoofdsteun.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een unieke gepatenteerde coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit model gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften kosten al gauw €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Delfzijl. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Daarvoor draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en besluit of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om weer jaren comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. Uw consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. Hier kunt u melden wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. In sommige gevallen zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent zoekt uit of het aanbrengen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Mogelijk vindt hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (bijvoorbeeld door opstapjes of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens ontvangt u informatie over hoe u geholpen wordt.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten plaatsen die in lijn is met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Meer informatie of gelijk een aanvraag indienen? Bijgaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mailadres: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Losdorp vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften uitproberen? Bezoek dan een winkel/showroom rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u passende liften laten zien en geeft aan welk merk/model voldoet aan uw budget en situatie. Veel van de winkeliers hebben een divers aanbod. In de bijgaande tabel vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook werkzaam zijn in Losdorp.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkKwalitatieve, hergebruikte trapliften van alle merken
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenGratis advies aan huis
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Losdorp.

Professionele merken
In uw omgeving zijn 5 bekende ontwikkelaars actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten bieden een snelle levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze merken een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren meerdere bekende traplift fabrikanten Het betreft Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Strobbe, Minivator, Triwa, Platinum. Populaire (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn TipTop, Vegro, 123traplift, Smienk, RecentLift.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een erkende adviseur kan u helpen bij het uitkiezen van een goede huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Losdorp binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Minivator en 123 traplift beschikken ook over een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Flow.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. In dat geval is huren een mooi alternatief voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Losdorp is zeker niet voordeliger. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Losdorp verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de regel ligt dat tussen de 130 KG & 155 KG. Dit is per model verschillend. De productspecialist kan u meer vertellen over speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is het systeem bestand tegen extreem weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plaats een reactie