Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Feerwerd

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Feerwerd maakt het mogelijk! Veel mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met uitgebreide adviezen aangaande trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de WMO en onderhoud. Daarnaast kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder gevaar en op een gemakkelijke manier naar boven en naar beneden.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elke woning is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen schommelen tussen €2150 en €9800, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWesterkwartier | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9892
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950+

Kosten traplift Feerwerd april 2023

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een automatische klaprail. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens geldt er een meerprijs voor uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een basislift met een standaard bocht vindt u al vanaf €6.350.
 • Een lift die meerdere bochten door moet kost al gauw €6.950 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Pas op met lage prijzen in folders. Deze aantrekkelijke basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte treft u de huidige prijzen van het laten monteren van een traplift in Feerwerd. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.750€1.750 – €2.1003,5 uur
Eén bocht€5.100 – €9.000€2.850 – €6.200halve dag
Meerdere bochten€6.300 – €10.500€4.250 – €7.500Hele dag
Draaiende trap€8.450 – €13.800€5.500 – €9.9006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Feerwerd.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Zo’n tweedehands traplift kopen in Feerwerd is zeker het overwegen waard. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u zo 55% op de aanschafwaarde. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Meer en meer merken bieden een assortiment met 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In het verkoopgesprek kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-feerwerd-9892

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een goede optie wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit type heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. De meeste merken beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Overigens kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen op een rijtje
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor ieder huishouden bestaat er een geschikt systeem. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Feerwerd voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Verder onderscheiden we speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.200 incl. installatie.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in een hogere prijs en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.400 incl. montage.Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Als gevolg hiervan zijn de kosten een stuk hoger. Deze liften beginnen bij €9.250. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische klaprail.

Traplift voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die een rolstoellift kan monteren. Deze liften worden aangeboden v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Wel rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en bepaalt of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden kan een verhuisvergoeding uitkomst bieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om permanent op een veilige manier zelfstandig te blijven. Middels de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (bijvoorbeeld door hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien ontvangt u gegevens over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) en het PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag hierbij een lift laten plaatsen die voldoet aan uw situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of gelijk een WMO-melding doen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Feerwerd onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening bedoeld voor mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Het meest praktische is een winkel/showroom in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende modellen demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Een groot deel van de showrooms hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst staan fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Feerwerd.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftRuime voorraad aan modellen beschikbaar
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in Feerwerd.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij 5 geschikte traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze merken verzekeren een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In het schema hieronder treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareWereldwijde productie
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppAl 65 jaar actief in de markt
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan diverse grote leveranciers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Minivator, Extrema, Platinum. Bekende (tweedehands) aanbieders van merken als deze zijn Smienk, TipTop, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift testopstelling aan huis gaat helaas niet lukken. Gelukkig bestaan er showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het kopen van een geschikte huislift. Ook bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een adviseur plant een huisbezoek in om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen zal de montage van een traplift in Feerwerd binnen 1 – 3 weken mogelijk worden gemaakt.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Handicare of Smienk verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 10.

Wat kost het om een traplift te huren?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere motivatie kan zijn omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Feerwerd is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Feerwerd hanteert een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Meestal fluctueert dat tussen de 115 KG – 150 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie