Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Niehove

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Niehove maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met fysieke ongemakken kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Zodoende kunt u zonder risico en comfortabel van uw hele huis genieten. Via deze pagina treft u nuttige gegevens over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, de werking, de kosten, de WMO en andere vergoedingen en welke aanbieders er allemaal zijn. Daarnaast kunt u gratis en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een op rails gemonteerde stoel waarmee u de trap omhoog kan.
 • Op een beschermde en eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2250 tot wel €8000, inclusief installatie.
 • Regelmatig wordt de traplift vergoed op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift maart 2023 | Hoe werkt het? | Soorten trapliften | Een traplift aanvragen via de WMO in Westerkwartier | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9884
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftHandicare 950

Kosten traplift Niehove maart 2023

U bent erover uit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs komt tot stand middels twee aspecten: het type trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is maatwerk (tijdsintensief). De rails moet namelijk aangepast worden. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het eenvoudigst en dus ook het voordeligst. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Mogelijk geldt er een meerprijs voor opties zoals een extra sterke accu.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 inclusief plaatsing.
 • Extra upgrades zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze interessante vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. Hieronder verschaffen we de begrote kosten van het installeren van een traplift in Niehove. Het trap type is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.750 – €3.650€1.550 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.250 – €9.100€2.550 – €5.8004,5 uur
Meerdere bochten€6.500 – €11.400€3.950 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€8.150 – €13.700€4.750 – €10.3005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Niehove.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Niehove is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte modellen worden grondig gecheckt en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zodoende bespaart u zo 45% – 50% op de nieuwprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. De meeste verkooppunten bieden een assortiment met 2de-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-niehove-9884

Hoe werkt een traplift precies?

Met hulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Deze speciale rails wordt bevestigd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bestuurt de traplift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben de beschikking over een draaistoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap is er een passende oplossing. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Niehove voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Een lift voor een rechte trap is er al voor €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.100 inclusief installatie. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €10.000. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en aanvullende opties als een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Dankzij dit systeem opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Senioren, chronisch zieken en anderen die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw vertrouwde woning te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U geeft te kennen aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de installatie van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (we zien vaak hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dan meer effectief.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u gegevens over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Mits de gemeente de indicatie verleent zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een lift kiezen die in lijn is met uw individuele situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Meer weten of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Niehove onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die gebruikt kan worden door woningeigenaren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? In dat geval adviseren wij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere modellen laten zien en vertelt welk systeem matcht met de situatie en het budget. Het gros van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel staan aanbieders en merken die ook liften installeren in Niehove.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Niehove.

Populaire merken
In ons land zijn een aantal goede merken werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten staan in voor een snelle levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In deze tabel vindt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaVoor particuliere en zakelijke toepassing
Opsomming van de meest populaire stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit enkele populaire leveranciers Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Minivator, Extrema, Strobbe, Triwa, Heymer. Erkende specialisten van deze merken zijn o.a. PractiComfort, Smienk, RecentLift, Vegro, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur kan u helpen bij het kopen van de beste huislift. Voorts kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om uw trap te beoordelen, de lift in virtual reality te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Niehove binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Met een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Leveranciers als Minivator & PractiComfort hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals onder andere de Stannah Solus.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor hulpbehoevende die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Niehove is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Niehove hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken gaat het om een draagkracht tussen de 120 KG – 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie