Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oldehove

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een innovatieve traplift in Oldehove biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Op die manier kunt u zorgeloos en moeiteloos van uw hele huis genieten. Via deze pagina kunt u aan de slag met uitgebreide gegevens t.a.v. trapliften. Onze medewerkers lichten u in over de verschillende type liften, hoe het werkt, de (montage)kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder risico en op een prettige manier blijven genieten van uw woning.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een passende traplift.
 • De tarieven schatten we in tussen c.a. €1850 tot zo’n €8800, incl. installatie.
 • Soms komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO.

Inhoud:  Tarieven traplift maart 2023 | Wat is het en hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Westerkwartier | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9883
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftStannah Solus

Kosten traplift Oldehove maart 2023

U heeft besloten: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat kost zoiets? De verwachte kostprijs wordt bepaald door 2 zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een draaibare stoel. Het laten plaatsen van een traplift is altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten is het prijskaartje heel anders. Bovendien zijn er extra kosten voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.550.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.100.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is fors duurder, al snel €7.050 inclusief installatie.
 • Extra opties zoals een hoofdsteun zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV reclames. Deze vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de tabel hieronder treft u de adviesprijzen van het laten plaatsen van een traplift in Oldehove. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

LiftsoortNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.850€1.550 – €2.1004,5 uur
1 bocht€4.900 – €9.800€3.050 – €5.0005 uur
Twee bochten€5.550 – €10.700€3.600 – €7.4005,5 uur
Draaiende trap€7.500 – €12.500€5.150 – €9.400Eén dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Oldehove.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Oldehove is zeker het overwegen waard. Gebruikte systemen worden grondig gecheckt en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u al snel 60% op de nieuwprijs. Als extra voordeel draagt u bij aan een beter milieu. Veel verkopers hebben op dit moment diverse gebruikte modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-oldehove-9883

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. De meeste stoelliften hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 types: stoelliften in Oldehove voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Ook verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor rolstoelgebruikers is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Maatwerk is dus minder nodig. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al vanaf €2.350 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.300 incl. plaatsing. Dit type kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.000. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en overige opties zoals eenverlichte voetenplank.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire organisatie die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. Uw WMO-consulent maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren moeiteloos en veilig in uw huis te wonen. Met de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe vraag ik hulp aan? In onderstaande paragraaf loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U deelt wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-specialist gaat na of het installeren van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien verstrekken ze u documentatie over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Zodra de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een rolstoel) of speciaal PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt nu een stoellift laten monteren die in lijn is met uw wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Gemeentehuis

Meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? Hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Oldehove vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer gevestigd in de regio. Een goede verkoopmedewerker kan u meerdere systemen laten zien en adviseert u over welk type lift past in lijn is met uw situatie. De meeste winkels hebben een groot assortiment en veel merken. In het overzicht hieronder treft u aanbieders en merken die ook leveren in Oldehove.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortTerugkoopgarantie op trapliften met bocht: uniek in Nederland
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenGebruikte trapliften, tot wel 50% goedkoper
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Oldehove.

Professionele merken
In uw regio zijn verschillende erkende ontwikkelaars aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers waarborgen een korte levertijd en een goede service. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel treft u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftDe marktleider in Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren een aantal populaire ontwikkelaars Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Platinum, Triwa, Strobbe, Extrema. Grote (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn RecentLift, TipTop, Vegro, PractiComfort, Smienk.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist helpt u graag bij het uitkiezen van de beste huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Oldehove binnen 1 – 2 weken plaatsvinden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Hier wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Platinum + PractiComfort hebben een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Otolift Line.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om de kosten te spreiden. Traplift huren in Oldehove is niet heel goedkoop. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Oldehove communiceert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard schommelt dat tussen de 115 KG – 165 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als unieke optie voor deze type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie