Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Lauwerzijl

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Lauwerzijl vergroot uw zelfstandigheid. Flink wat senioren kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u op een veilige manier en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op deze pagina bekijkt u bruikbare tips met betrekking tot trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over diverse lift types, de werking, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en en wat bekende leveranciers zijn. Uiteraard kunt u gratis een brochure of prijzen opvragen (offerte) bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en prettige manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift op maat.
 • De prijzen schatten we in tussen c.a. €1700 tot zo’n €9600, inclusief plaatsing.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteWesterkwartier | Fabrikanten en verkooppunten | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9885
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000

Kosten traplift Lauwerzijl maart 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De offerteprijs is afhankelijk van 2 zaken: soort trap (recht of met bochten) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd 100% maatwerk. De rails moet namelijk aangepast worden. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en is dus relatief goedkoop. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard zijn er extra kosten voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.700.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.200.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in flyers. Deze vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Lauwerzijl. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

SoortNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.700 – €3.450€1.600 – €2.2004 uur
Eén bocht€4.850 – €8.900€2.550 – €6.5001/2 dag
Meerdere bochten€6.300 – €11.500€4.450 – €7.200Hele dag
Draaiende trap€8.250 – €12.000€4.750 – €9.300Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Lauwerzijl.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Lauwerzijl kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden op alle punten gecontroleerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarmee bespaart u eenvoudig 50% op de nieuwprijs. Ook helpt u verspilling tegengaan. Veel aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2de-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-lauwerzijl-9885

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met behulp van een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Overigens kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Zodoende hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

Type trapliften

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. In de regel zijn er 2 soorten: stoelliften in Lauwerzijl voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een steile, smalle en brede trap. Bovendien zijn er systemen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een ander pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap is er vanaf €2.450 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor meer kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.350 incl. installatie. Dit type kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Om die reden wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en overige opties zoals eenautomatische voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lager gelegen tuin? Een goede traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor mensen in een rolstoel. Dit product is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem kan daarna veilig omhoog bewegen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede aanbieder die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier met de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Interesse in de WMO voor woningaanpassingen? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Westerkwartier. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist komt bij u thuis en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Via de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Wat moet ik precies doen? Hierna hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift een langdurige oplossing is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan veel hoogteverschil of te smalle doorgangen). Een verhuisvergoeding is dan vaak iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna ontvangt u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een type uitzoeken die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Vestigingsadres

Meer weten of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mailadres: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Andere subsidie/vergoeding
Behalve de traplift WMO Lauwerzijl lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie in situatie waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende systemen tonen en adviseert u over welke uitvoering matcht met uw wensenlijstje en budget. De meeste dealers verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder treft u aanbieders en merken die ook leveren in Lauwerzijl.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenAantrekkelijke onderhoudscontracten
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Lauwerzijl.

Erkende merken
In uw regio zijn meerdere professionele merken operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze ontwikkelaars verzekeren een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt hier direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel bieden wij de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kunt kiezen uit diverse bekende leveranciers De meest bekende zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Minivator, Extrema, Triwa, Platinum, Heymer. Populaire aanbieders van deze merken zijn o.a. Vegro, 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is een onbegonnen zaak. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms voor directe tips / adviezen en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een ervaren adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van de beste huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Lauwerzijl binnen één tot twee weken worden gerealiseerd.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. In veel gevallen komt de rails nieuw uit de fabriek en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Minivator & Smienk verkopen een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als de Thyssenkrupp Levant.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Lauwerzijl is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Lauwerzijl werkt met een maximaal gewicht in kilogram. Standaard wisselt dat tussen de 130 KG en 145 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw verkoopadviseur naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Speciaal voor dit soort woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Op die manier is uw lift beschermd tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie