Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Garnwerd

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? De traplift in Garnwerd maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zorgeloos en probleemloos van uw hele huis genieten. In het volgende overzicht bekijkt u bruikbare gegevens aangaande trapliften. Op deze website vind u meer info over de liften die passen bij uw trap, hoe de bediening werkt, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte laten opstellen bij de grote traplift fabrikanten in de regio Westerkwartier.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier naar boven en beneden gaan.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1850 oplopend tot 10100, incl. installatie.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteWesterkwartier | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteWesterkwartier
Postcode9893
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Garnwerd maart 2023

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs hangt af van 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een draaifunctie. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan gaan de kosten omhoog. Ook worden er toeslagen gerekend voor extra opties als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.300 of meer.
 • Extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in reclamefolders. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In de tabel hieronder bieden wij een lijst met verwachte prijzen van het plaatsen van een traplift in Garnwerd. Het valt direct op: het soort trap is allesbepalend voor het basistarief.

ModelPrijs (nieuw)TweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.500€1.600 – €2.1501/2 dag
Eén bocht€5.350 – €9.100€2.900 – €5.0001/2 dag
Twee bochten€6.550 – €11.900€4.300 – €7.5001 dag
Spiltrap€8.300 – €13.200€5.000 – €10.200Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Garnwerd.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Garnwerd is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u al snel 50% – 60% op de aankoopprijs. Tevens is recycling goed voor het milieu. Meer en meer verkooppunten hebben een ruim aanbod met 2de-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-garnwerd-9893

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Het railsysteem wordt aangebracht op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Aansluitend gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Het systeem werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Veel modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Overigens kunt u (indien gewenst) de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Daardoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Traplift keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Garnwerd voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Voorts bestaan er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. Plaatsing is mogelijk aan beide zijdes. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.550 inclusief montage.

Trap met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot hogere tarieven en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.200 incl. montage.Dit product kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.500. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een opklapbare rail.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen neerslag en vocht. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Bovenkunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen hebben al snel een prijskaartje van €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Westerkwartier binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Westerkwartier. Mensen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kan men in specifieke situaties extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Hoe vraag ik hulp aan? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Westerkwartier (https://www.westerkwartier.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Soms wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (we zien vaak opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u gegevens over hoe u geholpen wordt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag nu een model kiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer weten of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? Onderstaand leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Tolberterstraat 70
 • 9351 BJ, Westerkwartier
 • Website: www.westerkwartier.nl
 • E-mail: info@westerkwartier.nl
 • Telefoonnummer: 140594

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Garnwerd bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u wellicht van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in gevallen waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een winkel/showroom in de buurt. Een goede verkoopmedewerker kan u verschillende mogelijkheden laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk type lift past past bij uw woning en budget. Veel van de winkeliers hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel bieden wij merken en winkels die ook een lift kunnen plaatsen in Garnwerd.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortNieuwe en gebruikte trapliften tegen scherpe prijzen
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Garnwerd.

Professionele merken
In ons land zijn 5 bekende traplift fabrikanten met eigen labels. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten verzekeren een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren diverse geschikte leveranciers Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Bovendien zijn er nog wat minder bekende merken als Extrema, Triwa, Strobbe, Minivator, Platinum. Grote wederverkopers van bovengenoemde merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een betrouwbare expert kan u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de maten op te nemen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de installatie van een traplift in Garnwerd binnen één tot twee weken mogelijk worden gemaakt.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In de basis wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en de motor worden op alle punten gecontroleerd om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator en 123 traplift beschikken ook over een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Otolift Parallel.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Garnwerd is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt kan huren zeker een optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Garnwerd werkt met een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. In veel gevallen ligt dat tussen de 100 KG & 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie