Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift t Zandt

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in t Zandt verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met een lichamelijke beperking laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Door deze oplossing kunt u zorgeloos en zeer eenvoudig weer op de bovenverdieping komen. Via de TrapliftExpert leest u belangrijke adviezen m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over soorten liften, technische details, de onkosten, de overheidsregelingen (WMO) en info over het huren van een lift. Ook kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Loppersum.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier de trap op en af.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een geschikte traplift.
 • De kosten schommelen tussen €2200 tot zo’n €8300, incl. montage.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Verschillende liftsystemen | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Loppersum | Fabrikanten en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9915
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Levant

Kosten traplift t Zandt april 2023

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar wat zijn nu de kosten? De prijs komt tot stand middels twee aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een luxere stoel. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. uitbreidingen als een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht installeren ze al v.a. €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.100 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een driepuntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze interessante basisprijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u een overzicht met de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in t Zandt. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.400€1.650 – €2.2001/2 dag
1 bocht€4.700 – €9.300€2.500 – €5.4005 uur
Twee bochten€5.550 – €10.600€3.800 – €7.2001 dag
Spiltrap€7.700 – €13.000€5.200 – €9.6006 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in t Zandt.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in t Zandt kan erg interessant zijn. Gebruikte systemen worden uitgebreide getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u tot wel 50% – 60% op de nieuwprijs. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer verkopers bieden een assortiment met 2e-hands liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met de expert bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-t-zandt-9915

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Zo’n rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Standaard werkt dit op de volgende manier: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste liften kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Elk geval is anders. Voor elke woning bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs zijn er 2 soorten: stoelliften in t Zandt voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.450 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.000 incl. installatie. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierdoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan de rolstoel. Dit type wordt geleverd met een plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften zijn te koop v.a. €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Loppersum. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-expert analyseert uw zorgvraag en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. D.m.v de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de traplift wel de gewenste richting is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is regelmatig een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u details over welke maatregelen er worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) en het PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie ontvangt u een vast budget. U kunt hierbij een traplift kopen die matcht met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mailadres: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO t Zandt lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning zodra bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? Handig is dan een adviespunt of winkel in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u meerdere liften introduceren en adviseert u over welk type lift past matcht met uw woning en budget. Veel van de dealers verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel treft u aanbieders en merken die ook leveren in t Zandt.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTrapliften al vanaf €1.690,00
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Overzicht met erkende leveranciers van trapliften in t Zandt.

Populaire merken
In uw regio zijn 5 goede traplift bouwers operationeel. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze fabrikanten staan voor een korte levertijd en een professionele storingsdienst. Bij deze fabrikanten kunt u een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAl jaren een begrip in Nederland
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende geschikte producenten Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Platinum, Heymer, Triwa, Extrema, Strobbe. Bekende dealers van de genoemde merken zijn 123traplift, RecentLift, TipTop, Smienk, Vegro.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een betrouwbare expert zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een medewerker brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in t Zandt binnen één tot twee weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De gebruikte onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Otolift + Strobbe verstrekken een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Triwa TR 80.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Huren kan een handige constructie zijn voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in t Zandt is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Voor kort gebruik is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in t Zandt hanteert een maximale draagkracht in KG. Doorgaans schommelt dat tussen de 110 KG tot 150 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaan er producten om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie