Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Eenum

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Eenum biedt uitkomst! Een groot aantal ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Hierdoor kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht treft u nuttige details t.a.v. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over diverse lift types, hoe de bediening werkt, de installatiekosten, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Loppersum.

 • Een traplift is een stoel die – voortbewogen door een elektromotor – over een rail naar boven de trap opgaat.
 • Zorgeloos en op een plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Er is voor elke woning een traplift mogelijk.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €1600 tot zo’n €9300, inclusief montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Loppersum | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9913
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftPlatinum Horizon

Kosten traplift Eenum mei 2024

U bent eruit: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 zaken: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een hoofdsteun. Het laten monteren van een traplift is altijd maatwerk. Dit geldt in het bijzonder voor het railsysteem. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor toevoegingen zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.200.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.400.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.700 inclusief plaatsing.
 • Eventuele extra opties zoals een 4-puntsgordel zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in folders. Deze gunstige vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de bijgaande tabel bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Eenum. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.600 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.200 – €8.300€2.600 – €5.9005 uur
2 bochten€5.550 – €10.400€4.350 – €7.900Hele dag
Spiltrap€7.850 – €12.200€4.700 – €9.700Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Eenum.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Eenum kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden goed getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zo bespaart u eenvoudig 50% vergeleken met een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede gebruikte modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-eenum-9913

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een goede optie als u moeite hebt met traplopen. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. De rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Op de momenten dat er geen stroom is is er nog een noodaccu. Veel merken hebben een sta-op-stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Bij de meeste modellen kan men de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor iedere woning en elk budget is er een passend model te vinden. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Eenum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Tevens verkoopt men speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. De lift voor de rechte trap is er al voor €2.600 inclusief installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit resulteert in hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.900 inclusief installatie. Dit model is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De liftbuis wordt gemonteerd op de traptrede. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs hangt af van de grootte van de trap en overige opties zoals eenluxere stoel.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel bevat waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Op die manier is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelgebruikers. Dit product werkt op basis van een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €12.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum via de WMO

De gemeente regelt dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Loppersum. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die vereist zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om duurzaam en moeiteloos en veilig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kan men in specifieke situaties hulp krijgen. Maar hoe zit het traject eruit? Hieronder bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. Een toegewezen consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U noteert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-adviseur analyseert of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is regelmatig een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend verstrekken ze u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een stoellift uitzoeken die matcht met uw eisen en wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Wilt u meer informatie of nu direct hulp aanvragen? Onderstaand treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mailadres: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Andere subsidieregelingen
Afgezien van de traplift WMO Eenum onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u tevens naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een financiële compensatie zodra er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die gebruikt kan worden door huishoudens die hun woning voor nu of de toekomst levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften eens met eigen ogen zien? In dat geval adviseren wij een winkel/showroom in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire uitvoeringen demonstreren en adviseert u over welk soort lift past bij uw situatie. Veel verkooppunten hebben een groot assortiment en veel merken. In de onderstaande tabel treft u merken en winkels die ook liften installeren in Eenum.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Eenum.

Populaire merken
In ons land zijn verschillende goede ontwikkelaars werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers werken met een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftInnovatief en compact design
StannahVoldoet aan de hoogste veiligheidsnormen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaOok huren en tweedehands liften beschikbaar
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er zijn diverse professionele producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarbij kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde specialisten van merken als deze zijn TipTop, RecentLift, 123traplift, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Gelukkig bestaan er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het aanschaffen van een prettige huislift. Verder kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. In veel situaties zal de installatie van een traplift in Eenum in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. Alle essentiële onderdelen worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Verkopers als Triwa en 123 traplift bieden een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare Freecurve.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan een handige constructie zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Eenum is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Eenum benoemt doorgaans een max. gewicht dat de lift aankan. Vaak schommelt dat tussen de 115 KG tot 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Juist voor deze huizen bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen extreem weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie