Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stedum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u uw eigen vrijheid behouden? De traplift in Stedum verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en zonder enige inspanning gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Aan de hand van deze website kunt u aan de slag met waardevolle gegevens omtrent trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het werkt, de geschatte kosten, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Daarnaast kan men kosteloos en vrijblijvend een offerte opvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Loppersum.

 • Een traplift is een stoel dat vastzit op een railing die geplaatst wordt op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezante manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elke woning is er een traplift op maat.
 • De totale kosten schatten we in tussen c.a. €1900 oplopend tot 9600, incl. montage.
 • In enkele gevallen komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Loppersum | Merken en monteurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9921
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftThyssenkrupp Levant classic

Kosten traplift Stedum maart 2023

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Maar wat zijn nu de kosten? De verwachte prijs is afhankelijk van 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift laten aanbrengen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is binnen no-time geregeld en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een lederen stoel.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.350.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.200.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.400.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften hebben meestal niet de geschikte afmetingen voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Stedum. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuw vanafTweedehandsMontage
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.600 – €2.3004 uur
1 bocht€5.100 – €9.700€2.600 – €5.9004,5 uur
Twee bochten€5.600 – €10.200€4.150 – €7.2006 uur
Wenteltrap€8.250 – €12.100€5.400 – €9.300Hele dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Stedum.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Stedum is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte producten worden uitgebreide getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Op deze manier bespaart u eenvoudig 50% – 60% vergeleken met een nieuw model. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de leveranciers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met 2e-handse modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-stedum-9921

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer moeiteloos op de eerste verdieping van uw huis komen. Dit is noodzakelijk wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Daarna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu heel zachtjes naar boven of beneden gaan. Dit type werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Overigens kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zo kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Soorten trapliften

Elke situatie is uniek. Voor ieder huishouden wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Stedum voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Voorts verkoopt men innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.800 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit resulteert in extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.850 inclusief plaatsing. Dit type is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Door dit handige systeem blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €9.750. De prijs hangt af van de totale lengte van de trap en aanvullende opties als een 4-puntsgordel.

Traplift voor buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze variant werkt d.m.v een groot plateau waar rolstoelgebruiker hun wagen op kunnen rijden. Dit type gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Bent u geïnteresseerd in een woningaanpassing via WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Loppersum. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent maakt een afspraak en besluit of een stoellift wel de oplossing is. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan u helpen om voor een ruime periode op een prettige manier thuis te blijven wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt aan welke artikelen u behoefte heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent onderzoekt of het installeren van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele smalle gangen). Een speciale verhuisvergoeding is dikwijls een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend sturen ze u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Wanneer de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het aanbrengen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB ontvangt u een vast budget. U mag nu een traplift aanschaffen die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Meer weten of snel een aanvraag indienen? Hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mailadres: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Andere subsidieregelingen
Naast de traplift WMO Stedum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening speciaal voor gezinnen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? Ga dan eens langs bij een showroom/dealer in de omgeving. Een persoonlijke adviseur kan u de populaire liften tonen en geeft aan welk systeem rijmt met uw wensen en budget. Veel showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In de volgende tabel treft u winkels en producenten die ook liften plaatsen in Stedum.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortEen compleet aanbod in alle prijsklassen
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Stedum.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere goede producenten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze ontwikkelaars werken met een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het overzicht hieronder bekijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareKwaliteit uit zweden
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit een aantal goede merken De meest bekende zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Triwa, Heymer, Strobbe, Platinum. Grote aanbieders van merken als deze zijn PractiComfort, RecentLift, 123traplift, Vegro, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een passende huislift. Tevens bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Meestal kan het plaatsen van een traplift in Stedum binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden helemaal gereviseerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Merken zoals Stannah + RecentLift hebben een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Handicare 1000XXL.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurconstructie is handig voor huishoudens die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Stedum is relatief duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost u gemiddeld €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Stedum communiceert een maximale draagkracht in KG. Meestal valt dit binnen een marge van 110 KG – 160 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de stoelen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie