Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Farmsum

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Farmsum biedt uitkomst! Een groot deel van de senioren kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u zelfstandig en zonder moeite naar boven en naar beneden. Hieronder leest u bruikbare tips m.b.t. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe het technisch werkt, de prijzen, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en onderhoud. Daarbovenop kunt u gratis op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij de grote traplift fabrikanten actief in de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een aangename manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift beschikbaar.
 • De prijzen schommelen tussen €2550 tot zo’n €8700, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Aanvraag via de WMO gemeente Delfzijl | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9936
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftOtolift Two

Kosten traplift Farmsum april 2023

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het type trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Normaal gesproken geldt er een meerprijs voor extra opties als een groter zitvlak.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is er al voor €2.200.
 • Een lift die 1 bocht door moet installeren ze al v.a. €6.050.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.200 of meer.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV reclames. Deze goedkope basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. Hieronder voorzien we u van verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het plaatsen van een traplift in Farmsum. Het soort trap (recht of met bochten) vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.600 – €3.450€1.800 – €2.300Dagdeel
Eén bocht€5.350 – €8.500€3.500 – €6.5005 uur
2 bochten€5.600 – €11.500€4.450 – €7.800Hele dag
Spiltrap€8.100 – €13.700€5.150 – €10.100Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Farmsum.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Farmsum kan erg interessant zijn. Gebruikte types worden gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zodoende bespaart u gemakkelijk 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook is recycling goed voor het milieu. Steeds meer merken bieden een assortiment met 2de-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-farmsum-9936

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bedient de lift met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De werking is erg eenvoudig: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op elektriciteit. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Veel systemen hebben een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Vaak kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke trap is er een passende oplossing. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Farmsum voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, brede en smalle trap. Bovendien verkoopt men systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.500 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.200 inclusief montage. Het systeem kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs is afhankelijk van lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een voetenplank met LED verlichting.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan zeer geschikt. Elektra wordt goed afgeschermd voor extreme weersomstandigheden. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen in een rolstoel. Dit model heeft een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. In de regel is het zo dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede verkoper die een rolstoellift kan monteren. Deze liften zijn te koop v.a. €13.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl via de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Delfzijl. Inwoners die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die vereist zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – gebruik maken van hulpmiddelen. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. Uw consulent komt langs om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele smalle gangen). Een verhuisvergoeding is in dat geval een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Na afloop van deze termijn geven ze u informatie over welke maatregelen er worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een rollator) of een PGB-budget. In het laatste geval heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een model uitkiezen dat past bij uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Meer weten of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In onderstaand schema leest u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mail: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Andere subsidie/vergoeding
Na de traplift WMO Farmsum lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s ontvangen hulp in de vorm van subsidie in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die met name handig is voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of verschillende trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een productspecialist kan u een aantal liften laten zien en adviseert welk systeem voldoet aan uw situatie. Veel van de showrooms hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook actief zijn in Farmsum.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenServicedienst is 24/7 beschikbaar
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Farmsum.

Professionele merken
In Nederland zijn een aantal erkende leveranciers werkzaam. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze merken werken met een vlotte levertijd en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel bekijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareGratis vrijblijvende offerte aanvragen
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppOok plateau- en huisliften in het assortiment
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
Er zijn meerdere professionele traplift bouwers Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Platinum, Minivator, Strobbe, Triwa. Grote specialisten van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, 123traplift, TipTop, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen kan helaas niet zo eenvoudig. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een fijne huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de installatie van een traplift in Farmsum binnen een paar weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In veel gevallen is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift + RecentLift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Kan ik een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Een huurconstructie is handig voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Farmsum is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit kost al gauw €2.000,00. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Farmsum benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 115 KG tot 155 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de stoelen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om een huis te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie