Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Startenhuizen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u in uw eigen huis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Startenhuizen maakt het mogelijk! Steeds meer bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en comfortabel van uw hele huis genieten. Via onze vergelijker bieden wij praktische specificaties betreffende trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende type liften, technische details, de montagekosten, de WMO en info over tweedehands modellen. Bovendien kan men gelijk en zonder verplichtingen een offerte aanvraag indienen bij de bekende traplift fabrikanten uit de regio Loppersum.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Risicoloos en op een aangename manier blijven genieten van uw woning.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift te maken.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €2400 tot zo’n €10000, incl. plaatsing.
 • In sommige gevallen krijgt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkeuze:  Tarieven traplift februari 2024 | Hoe werken deze producten? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteLoppersum | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9924
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftOtolift Air

Kosten traplift Startenhuizen februari 2024

U bent erover uit: u wilt investeren in een traplift. Maar hoe duur is dat? De verwachte kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift installeren in huis is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Daarnaast komen er additionele kosten bij voor opties zoals een extra dunne rail.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.550.
 • Een stoellift met één bocht is er al voor €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.300 of nog duurder.
 • Extra opties als een sta-op-stoel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze voordelige vanaf prijzen klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u een lijst met verwachte prijzen van het laten monteren van een traplift in Startenhuizen. Het type trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.800€1.700 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.400 – €9.900€2.900 – €6.6004,5 uur
Meerdere bochten€6.200 – €11.600€4.000 – €7.3006 uur
Spiltrap€7.500 – €12.600€5.100 – €10.200Eén dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Startenhuizen.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is behoorlijk duur. Een tweedehands traplift kopen in Startenhuizen kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden op alle punten gecontroleerd en bieden ook gewoon garantie. Daarmee bespaart u gemakkelijk 60% op de nieuwprijs. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. De meeste aanbieders kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede 2de-handse liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-startenhuizen-9924

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Dit railsysteem wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer met een elektromotor. U bestuurt de traplift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
De werking is erg eenvoudig: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel stoelliften hebben een stoel die 90 graden kan draaien wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Startenhuizen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder zijn er buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.350 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.800 incl. installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buizensysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Daardoor is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de grootte van de trap en extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u uw weg weer vervolgen. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende firma die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften worden aangeboden v.a. €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum binnen de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Loppersum. Burgers met WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist analyseert uw zorgvraag en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor de lange termijn comfortabel uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In onderstaande paragraaf leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. Een erkende consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert waar de behoefte ligt om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door hoogteverschillen of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien geven ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Zorg in natura of het PGB budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het laten plaatsen van een traplift of een scootmobiel) of een individueel PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag hierbij een model laten installeren die matcht met uw situatie. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of direct aanmelden voor de WMO? In de lijst hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mail: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Startenhuizen subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning in het geval zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op ouderen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een uitgebreid advies of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier in de omgeving. Een productspecialist kan u meerdere liften tonen en adviseert u over welke uitvoering rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de onderstaande tabel vindt u merken en winkels die ook werkzaam zijn in Startenhuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortProbeer een traplift uit bij u in de buurt
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Startenhuizen.

Bekende merken
In uw omgeving zijn vijf bekende ontwikkelaars aan het werk. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze fabrikanten staan bekend om een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het onderstaande overzicht vergelijkt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftBeoordeeld met een 9,2 door haar klanten
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaSpecialist van Nederlandse bodem
Overzicht met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn vijf bekende fabrikanten Dit zijn Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Heymer, Platinum, Triwa, Extrema, Strobbe. Populaire (2e hands) leveranciers van eerdergenoemde merken zijn RecentLift, Vegro, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms voor directe tips / adviezen en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een erkende adviseur is u graag van dienst bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de trap op te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans zal het plaatsen van een traplift in Startenhuizen al binnen 2 weken worden afgehandeld.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden uitgebreid getest zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Minivator + Extrema hanteren een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Startenhuizen is behoorlijk duur. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is tijdelijke huur onverstandig en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Startenhuizen verstrekt vaak een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis valt dit binnen een marge van 110 KG – 160 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw leverancier naar speciale oplossingen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningtypes bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals regen of extreme hitte.

Plaats een reactie