Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Garsthuizen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag in uw eigen huis blijven wonen? Een speciale traplift in Garsthuizen maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht treft u bruikbare tips met betrekking tot trapliften. Wij bieden handige info over de liften die passen bij uw trap, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en populaire leveranciers. Bovendien kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Loppersum.

 • Een traplift is een stoel die gemonteerd wordt aan de leuning en ervoor zorgt dat u zittend omhoog kan worden vervoerd.
 • Zorgeloos en op een plezierige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Er is voor elke woning een traplift beschikbaar.
 • De prijzen variëren tussen €1800 & €9900, inclusief plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden ontvangt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteLoppersum | Fabrikanten en installateurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteLoppersum
Postcode9923
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Homeglide

Kosten traplift Garsthuizen april 2023

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De verwachte prijs wordt bepaald door twee zaken: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische voetenplank. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een model voor een normale rechte trap installeren is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een luxe stoel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.100.
 • Een stoellift met één bocht installeren ze al v.a. €6.000.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.600 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een automatische klaprail zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze voordelige basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. Hieronder voorzien we u van indicatieve prijzen van het installeren van een traplift in Garsthuizen. Zoals u kunt zien: het type trap heeft de meeste invloed op de prijs.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.400€1.650 – €2.3004 uur
Eén bocht€4.500 – €8.000€3.000 – €5.5004,5 uur
2 bochten€5.600 – €11.800€4.350 – €7.3005,5 uur
Draaiende trap€7.750 – €14.200€5.550 – €10.8001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Garsthuizen.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is een behoorlijke investering. Een tweedehands traplift kopen in Garsthuizen is zeker het overwegen waard. Gebruikte modellen worden op alle punten gecontroleerd en kunnen supersnel worden geleverd. Dan bespaart u tot wel 55% op de aankoopprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Veel showrooms hebben op dit moment diverse 2e-handse modellen. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-garsthuizen-9923

Hoe werkt een traplift precies?

Dankzij een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een goede optie wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dit railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. Dit product wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel stoelliften hebben een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Overigens kunt u gemakkelijk de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Garsthuizen voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een steile, smalle en brede trap. Daarnaast bestaan er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.300 inclusief installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot hogere kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 incl. montage.Het systeem kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Zodoende is er voor praktisch elke situatie een oplossing. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.000. De prijs hangt af van lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een luxe stoel.

Traplift buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten biedt dan uitkomst. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Hierdoor is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor de rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type brengt u rustig en veilig naar boven. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede firma die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn verkrijgbaar vanaf €13.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Loppersum door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u gebruik maken van deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Loppersum. Senioren en mindervaliden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert komt bij u thuis en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent veilig en prettig zelfstandig te blijven. D.m.v de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Loppersum (https://www.loppersum.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om langer in de eigen woning te blijven wonen. Regelmatig vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of de traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (we zien vaak drempels naar de badkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vanaf dat moment ontvangt u details over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Wanneer u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem kopen dat past bij uw behoeften. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of direct een WMO-melding doen? In de grijze box vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Molenweg 12
 • 9919 AH, Loppersum
 • Website: www.loppersum.nl
 • E-mailadres: wmo@loppersum.nl
 • Telefoonnummer: 0596548200

Andere vergoedingen
Buiten de traplift WMO Garsthuizen zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die met name handig is voor gezinnen die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een uitgebreid advies of het hele assortiment trapliften eens met eigen ogen zien? Handig is dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u verschillende systemen tonen en informeert u over welk soort lift voldoet aan uw budget en situatie. Veel winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het overzicht hieronder bieden wij aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Garsthuizen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeilige en betrouwbare 2e hands liften
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Garsthuizen.

Bekende merken
In uw regio zijn vijf erkende traplift bouwers met eigen labels. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze leveranciers hanteren een korte installatietijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de volgende tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Vergelijking van de beste fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We onderscheiden 5 grote producenten We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Ook zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Triwa, Minivator, Strobbe, Extrema. Betrouwbare adviseurs van deze modellen zijn TipTop, PractiComfort, 123traplift, Smienk, Vegro.

Kan ik een traplift uitproberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de situatie te bekijken, u de lift in virtual reality te laten beleven en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Garsthuizen al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. In veel gevallen wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Installateurs zoals Minivator & RecentLift verschaffen een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Garsthuizen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Garsthuizen benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. Meestal valt dit binnen een marge van 100 KG – 175 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de opties die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke type woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie