Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tjuchem

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Tjuchem vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u weer zelf en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze website kunt u aan de slag met waardevolle tips omtrent trapliften. Onze experts geven tips over soorten liften, de werking, de tarieven, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u zonder kosten en vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel die rijdt over een rail die is bevestigd op de trap of aan de muur.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Een trap met bochten of recht: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten variëren tussen €2300 en €9800, incl. montage.
 • Soms krijgt u een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Traplift keuzeadvies | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen | Merken en verkooppunten | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9939
WMO Beslissingstermijn8 weken
Veel gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Tjuchem februari 2024

U heeft besloten: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 zaken: het type trap maar ook door de extra opties die u kiest. Het laten monteren van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap is het prijskaartje heel anders. Mogelijk geldt er een meerprijs voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.850.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht koopt u al v.a. €6.300.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.550 inclusief installatie.
 • Opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in flyers. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder verschaffen we de begrote kosten van het installeren van een traplift in Tjuchem. Het soort trap (recht of met bochten) gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.700 – €2.3503,5 uur
1 bocht€5.350 – €8.800€2.800 – €6.700Dagdeel
Meerdere bochten€5.500 – €11.900€4.400 – €7.5006 uur
Draaiende trap€7.650 – €12.600€5.150 – €10.9005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Tjuchem.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Tjuchem is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte modellen worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Zo bespaart u tot wel 30% – 50% op de nieuwprijs. Daarnaast helpt u verspilling tegengaan. Steeds meer leveranciers bieden een assortiment met tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met de expert kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-tjuchem-9939

Informatie en uitleg over de traplift

Met behulp van een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit is vooral handig wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. De rail wordt vastgezet op de binnen- of buitenzijde van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De werking is erg eenvoudig: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Daarna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product heeft elektriciteit nodig. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. De meeste systemen hebben een sta-op-stoel waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Ook kan u ook de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Tjuchem voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een steile, brede en smalle trap. Voorts onderscheiden we oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €5.850 inclusief installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.500. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers. Deze uitvoering heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze worden aangeboden v.a. €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen d.m.v. de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Midden-Groningen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. Uw WMO-consulent maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. In sommige gevallen is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor de lange termijn comfortabel in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. De consulent zal bij u thuis komen om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt wat u precies nodig heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-expert beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Vaak blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan veel hoogteverschil of hele smalle gangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan veel effectiever.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Hierna ontvangt u aanvullende info over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Vanaf het moment dat de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een rollator) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een stoellift kopen die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Adresgegevens

Wilt u meer informatie of direct aanmelden voor de WMO? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Tjuchem vinden we nog meer subsidieregelingen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen een subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u verschillende systemen laten zien en adviseert welk model voldoet aan uw wensen en budget. Het gros van de aanbieders hebben een gevarieerd assortiment. In de bijgaande tabel vindt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Tjuchem.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenOok de rail wordt opgebouwd uit gebruikte onderdelen
Schema met betrouwbare leveranciers van trapliften in Tjuchem.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn vijf professionele merken met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers bieden een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppPersoonlijk contact en snelle, professionele installatie
TriwaOok voor andere hulpmiddelen (rollator / scootmobiel)
Tabel met de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit een aantal betrouwbare ontwikkelaars Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Tevens zijn er nog wat minder bekende merken als Triwa, Heymer, Minivator, Strobbe, Platinum. Erkende installateurs van dergelijke merken zijn PractiComfort, Smienk, 123traplift, Vegro, TipTop.

Kan ik een traplift uitproberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning wordt een lastig verhaal. Er bestaan tal van showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een ervaren adviseur is u graag van dienst bij het vinden van een prettige huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de montage van een traplift in Tjuchem binnen 1 – 2 weken mogelijk worden gemaakt.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. In de basis wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als Triwa & Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Triwa TR 75.

Kan ik een traplift huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor hulpbehoevende die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere argument kan zijn om de kosten te spreiden. Traplift huren in Tjuchem is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) kan het een goede optie zijn. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huur te kostbaar en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Tjuchem werkt met een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 130 KG & 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningtypes bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het betreft speciale robuuste producten. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie