Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oldambt

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Oldambt maak langer thuiswonen mogelijk! Flink wat ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u risicoloos en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Via onze vergelijker bekijkt u bruikbare informatie t.a.v. trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en uitgebreide info over plateauliften. Ook kan men gelijk en vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Oldambt.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een gerust hart en op een aangename manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor iedere situatie is er een geschikte traplift.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2000 oplopend tot 9100, incl. installatie.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Prijzen van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Oldambt | Fabrikanten en installateurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9672
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950

Kosten traplift Oldambt mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs is afhankelijk van 2 factoren: uw trapsituatie en eventuele extra’s. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap is het gemakkelijkst en is er al vanaf €2.000,00. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap start bij €2.700.
 • Een basislift met een standaard bocht koopt u al v.a. €6.250.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is nog weer duurder, denk aan €7.650 of nog duurder.
 • Een upgrade zoals een automatische schuifrail zijn beschikbaar tegen een meerprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in folders. Deze lokkertjes klinken vaak leuker dan het daadwerkelijk is. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel verschaffen we een overzicht met de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Oldambt. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type liftPrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.550 – €3.550€1.850 – €2.300halve dag
Eén bocht€5.500 – €8.600€3.500 – €6.5001/2 dag
Twee bochten€6.500 – €11.900€4.450 – €8.0006 uur
Spiltrap€8.050 – €13.000€5.450 – €10.6005,5 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oldambt.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Oldambt is zeker het overwegen waard. Gebruikte liften worden grondig gecheckt en worden onder garantie geleverd. Op deze manier bespaart u maar zo 60% op de aankoopprijs. Als extra voordeel is dat een duurzame investering. Veel showrooms hebben een ruim aanbod met gebruikte liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Door te overleggen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-oldambt-9672

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen aangedreven door een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel stoelliften hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Ook kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor iedereen is er een passende oplossing. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Oldambt voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Voorts bestaan er oplossingen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.100 incl. montage.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails worden afgestemd. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €6.350 incl. plaatsing. Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt op de trap bevestigd. Door dit handige systeem is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daarom is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.750. De prijs wordt berekend a.d.h.v. aantal bochten, totale lengte en extra opties zoals een luxere stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een unieke gepatenteerde coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor kunt u het product netjes houden in alle soorten weer zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een gerenommeerde fabrikant die rolstoelliften kan leveren. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.100.



Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Oldambt. Senioren en mindervaliden met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Soms is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode op een prettige manier in uw huis te wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. U persoonlijke consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of smalle deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is dikwijls een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna bieden ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een scootmobiel) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt hierbij een lift aanschaffen die aansluit op uw wensenlijstje. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Bezoekadres

Meer weten of nu direct een aanvraag indienen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mail: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Na de traplift WMO Oldambt onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie in situatie waarbij aanpassingen in het pand nodig zijn voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier in de buurt. Een productspecialist kan u passende systemen demonstreren en informeert u over welk merk/model voldoet aan uw woning en budget. De meeste dealers verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In het overzicht hieronder vergelijkt u verkooppunten en fabrikanten die ook actief zijn in Oldambt.

LeverancierVoordeel
TipTopExpert op het gebied van gebruikte trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenDe beste tweedehands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met professionele leveranciers van trapliften in Oldambt.

Erkende merken
In ons eigen land onderscheiden wij een aantal geschikte merken met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze producenten waarborgen een snelle montage en uitstekende service. Vaak kunt u hier ook direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst staan de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
Otolift100% nauwkeurig inmeten van uw traplift
StannahSpecialist in trap-, huis-, en plateauliften
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er bestaan een aantal bekende fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Triwa, Strobbe, Extrema, Minivator. Betrouwbare verkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, 123traplift, Vegro, Smienk, RecentLift.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur is u graag van dienst bij het uitzoeken van een fijne huislift. Bovendien kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Bij de meeste aanbieders kan de installatie van een traplift in Oldambt in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn + Smienk beschikken ook over een ruim assortiment met 2e hands modellen als de Handicare 1000XXL.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor huishoudens die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Oldambt is relatief duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Oldambt hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de basis schommelt dat tussen de 125 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de diverse mogelijkheden in het geval van overgewicht / obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze woningtypes bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie