Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Oudezijl

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een speciale traplift in Oudezijl vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. . Slim, want zo kunt u veilig en moeiteloos de trap op en af. Op deze pagina vindt u bruikbare details wat betreft trapliften. Op deze website vind u meer info over velerlei liften en producten, hoe de producten werken, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag indienen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Oldambt.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Met een veilig gevoel en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een traplift op maat.
 • De prijzen fluctueren zo tussen de €1800 tot maar liefst €8400, incl. plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Snelkeuze:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Aanvraag via de WMO gemeente Oldambt | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9691
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftHandicare Freecurve

Kosten traplift Oudezijl april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 zaken: de vorm van de trap en extra opties zoals een vijfpuntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het installeren van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.700.
 • Een stoellift met één bocht vindt u al vanaf €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is iets kostbaarder, denk aan €7.000 of nog duurder.
 • Extra opties als een luxere stoel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de bijgaande tabel bieden wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Oudezijl. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.600€1.750 – €2.1004 uur
1 bocht€5.300 – €9.500€2.900 – €6.1001/2 dag
Meerdere bochten€6.100 – €10.000€4.050 – €8.000Hele dag
Draaiende trap€8.500 – €12.000€4.850 – €9.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Oudezijl.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren heeft een prijskaartje. Een tweedehands traplift kopen in Oudezijl is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden grondig gecheckt en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u al snel 45% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel bent u ook milieuvriendelijk bezig. De meeste verkooppunten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. Samen met de expert kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-oudezijl-9691

Informatie en uitleg over de traplift

Geholpen door een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit kan heel behulpzaam zijn als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Doorgaans kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift heeft verschillende voordelen. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Soorten trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen bestaat er een geschikt systeem. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Oudezijl voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast bestaan er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.400 incl. plaatsing.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere tarieven en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.100 incl. montage.Het systeem past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buizensysteem wordt vastgemaakt op de trap zelf. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €9.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en optionele extra’s zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Op die manier blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals veel regen of extreme hitte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model brengt u rustig en veilig naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke installaties zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u niet geïsoleerd raakt. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Oldambt. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Let op: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en bekijkt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en veilig en prettig uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van hulpmiddelen. Wat moet ik precies doen? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. De consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan waar de behoefte ligt om langdurig thuis te blijven wonen. Mogelijk raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door veel hoogteverschil of hele krappe ruimtes). Een speciale verhuisvergoeding is in dat geval een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Vervolgens krijgt u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura of het PGB budget
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U kunt dan zelf een model laten monteren die aansluit op uw wensenlijstje. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Is er iets niet duidelijk of wilt u hulp aanvragen? Hieronder plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mail: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Andere subsidieregelingen
Behalve de traplift WMO Oudezijl subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een tegemoetkoming wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening die gebruikt kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een productspecialist kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en adviseert u over welk systeem in lijn is met uw wensenlijstje en budget. De meeste verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vergelijkt u merken en winkels die ook kunnen leveren in Oudezijl.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftStandaard 12 maanden garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Oudezijl.

Geschikte merken
In Nederland zijn meerdere populaire traplift fabrikanten aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze leveranciers verzekeren een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze merken – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In het overzicht hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareDiverse modellen ontwikkeld
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahExpert op het gebied van huis-, plateau-, en trapliften
ThyssenKruppAltijd 100% maatwerk in eigen fabriek
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met de beste fabrikanten van stoelliften.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit enkele grote fabrikanten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook worden er ook producten verkocht van Extrema, Triwa, Minivator, Platinum, Strobbe. Erkende specialisten van merken als deze zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is een onbegonnen zaak. Wel zijn er verschillende showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een goede verkoopmedewerker zal u bijstaan bij het kopen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om de trap op te meten, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Vaak zal de installatie van een traplift in Oudezijl binnen 1 – 3 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie wel nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de motor worden grondig nagekeken om een veilig product aan te bieden. Dealers als Triwa of Heymer hebben een groot aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 950.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Oudezijl is relatief duur. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en is leasen of een financieringsplan mogelijk interessanter.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Oudezijl hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 120 KG en 155 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Onder andere in een zorgflat. Als extra service bij deze woningtypes bestaat er de mogelijkheid om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Daardoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie