Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Beerta

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een moderne traplift in Beerta biedt uitkomst! Flink wat senioren en mindervaliden kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kunt u zonder risico en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina bekijkt u praktische details betreffende trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en info over het huren van een lift. Daarnaast kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte laten opstellen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Oldambt.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift op maat.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2400 en €9600, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift regelen via de WMO binnen de gemeenteOldambt | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9686
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 1100

Kosten traplift Beerta april 2023

U heeft besloten: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De prijs komt tot stand middels 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. toevoegingen zoals een extra afstandsbediening.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.500.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €6.400.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is fors duurder, al snel €7.150 incl. montage.
 • Een upgrade zoals een verlichte voetenplank zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In het volgende gedeelte bekijkt u prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het laten installeren van een traplift in Beerta. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortPrijs nieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.400€1.700 – €2.3004,5 uur
Eén bocht€5.400 – €9.700€3.400 – €6.6005 uur
Twee bochten€5.500 – €11.500€4.300 – €7.300Hele dag
Spiltrap€8.400 – €12.000€5.300 – €10.700Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Beerta.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Beerta kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden gereviseerd en kunnen snel worden geleverd. Zodoende bespaart u gemakkelijk 40% – 45% op de nieuwprijs. Uiteraard helpt u verspilling tegengaan. Het gros van de leveranciers hebben een ruim aanbod met 2e-hands liften. Dit werkt meestal middels een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-beerta-9686

Informatie en uitleg over de traplift

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dat railsysteem wordt vastgemaakt op de buiten- of binnenkant van de trap. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven geholpen door een stille elektromotor. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
De meeste modellen werken als volgt: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Bijna alle modellen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elk huis is er een passende oplossing. In de basis onderscheiden we 2 types: stoelliften in Beerta voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts verkoopt men buitenliften. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.600 inclusief montage.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor extra onkosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.050 inclusief installatie. Het systeem kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een expert kan u alles vertellen over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft u woning een fraaie spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor is er voldoende ruimte om te trap te belopen. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type start bij €10.000. De prijs komt tot stand middels de grootte van de trap en aanvullende opties als een draaifunctie.

Speciale trapliften voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De weerbestendige traplift voor buiten is dan een mooie oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt gefabriceerd met een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen alle soorten weer zoals regen of extreme hitte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen in een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Eenmaal boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Houd er rekening mee dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een populaire firma die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Wilt u ook profiteren van de WMO voor woningaanpassingen? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oldambt. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Mogelijk is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren moeiteloos en veilig van uw huis te blijven genieten. Via de WMO kan u in sommige gevallen hulp krijgen. Hoe vraag ik hulp aan? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift een werkbare oplossing is. Regelmatig blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding is regelmatig meer geschikt.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u documentatie over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Op het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een stoellift uitzoeken die matcht met uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Komt u er niet uit of direct aan de slag met een aanvraag? Onderstaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mail: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Beerta zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door hulpbehoevenden om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een showroom of adviespunt gevestigd in de regio. Een professionele adviseur kan u meerdere stoelliften laten zien en geeft aan welk model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de showrooms verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In deze tabel bieden wij leveranciers en merken die ook liften installeren in Beerta.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuime keuze met liefst 17 verschillende liften
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Beerta.

Populaire merken
In uw regio zijn diverse goede traplift bouwers operationeel. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers werken met een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de volgende tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppU haalt absoluut een topmerk in huis
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kan een keuze maken uit verschillende goede fabrikanten Daarmee bedoelen we Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Triwa, Platinum, Minivator, Heymer, Extrema. Grote (tweedehands) aanbieders van deze modellen zijn 123traplift, PractiComfort, RecentLift, Smienk, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is niet haalbaar. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een getrainde specialist is u graag van dienst bij het uitzoeken van een goede huislift. Bovendien kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker zal aan huis komen om de maten op te nemen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Doorgaans zal de installatie van een traplift in Beerta binnen een paar weken worden gedaan.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden goed getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Merken zoals Acorn en Heymer hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant classic.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
De aanschaf van een lift is voor sommige mensen niet haalbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere argument kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Beerta is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost al gauw €2.000,00. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost ook al gauw €150 – €200 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Beerta hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal valt dit binnen een marge van 130 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de opties in het geval van overgewicht / obesitas.

Een traplift voor buiten, kan dat?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie