Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Scheemda

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een slimme traplift in Scheemda maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Zodoende kunt u veilig en moeiteloos van uw hele huis genieten. Op deze website leest u waardevolle specificaties ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, hoe de producten werken, de geschatte kosten, de subsidiemogelijkheden (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u direct en vrijblijvend een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Oldambt.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Met een veilig gevoel en op een plezierige manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €1600 & €8300, inclusief installatie.
 • In enkele gevallen krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Oldambt | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9679
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Sadler

Kosten traplift Scheemda april 2023

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een model voor een normale rechte trap installeren kost het minste werk en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Bij een trap met meerdere bochten moet u al snel denken aan €6.000,00 of meer. Daarnaast bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.650.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is fors duurder, al snel €7.150 incl. montage.
 • Extra opties als een automatisch opklapbare voetenplank zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften hebben een heel eenvoudig railsysteem. In de onderstaande tabel bekijkt u verschillende prijzen die u kunt gebruiken ter indicatie van het laten plaatsen van een traplift in Scheemda. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.950€1.850 – €2.2004,5 uur
1 bocht€4.850 – €9.600€2.900 – €6.600halve dag
2 bochten€5.550 – €10.600€4.500 – €7.9006 uur
Spiltrap€8.500 – €12.500€4.600 – €10.800Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Scheemda.

Eenvoudig besparen met een tweedehands lift
Het aanschaffen van een stoellift is behoorlijk duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Scheemda is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte systemen worden grondig getest en kunnen snel worden geleverd. Op deze manier bespaart u tot wel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard draagt u bij aan een beter milieu. Het gros van de aanbieders kunnen u ook helpen aan 2de-hands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-scheemda-9679

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt vastgemaakt op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven aangedreven door een elektromotor. Het activeren van de lift kan met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Dan activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Bij de meeste liften kunt u (indien gewenst) de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor ieder huishouden zal worden gekeken naar een passend model. In de basis zijn er 2 modellen: stoelliften in Scheemda voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens bestaan er systemen voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een bijkomend voordeel is dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.850 inclusief plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.800 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenvierpuntsgordel.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Het materiaal van deze lift is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. Zo ontstaat er geen roest. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelers. Dit product is uitgerust met een lang plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Het systeem brengt u rustig en veilig naar boven. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oldambt. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel berekent het CAK een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om jarenlang op een prettige manier in uw huis te wonen. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. Een toegewezen consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De consulent verkent of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of te smalle doorgangen). Een tijdelijke verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn verstrekken ze u documentatie over welke maatregelen er worden genomen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. Dit geeft meer vrijheid. U mag een systeem uitzoeken die aansluit op uw wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Komt u er niet uit of wilt u weten waar u een aanvraag kan indienen? In de box hieronder bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mailadres: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Afgezien van de traplift WMO Scheemda bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in het geval er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening die afgesloten kan worden door woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Populaire trapliften leveranciers in de regio

Wilt u advies of het aanbod trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Handig is dan een winkel/showroom in de buurt. Een productspecialist kan u een aantal opties demonstreren en vertelt welk merk/model matcht met uw budget en situatie. Een groot deel van de aanbieders hanteren verschillende merken en modellen. In de tabel hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften installeren in Scheemda.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Scheemda.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij diverse erkende traplift fabrikanten werkzaam. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift fabrikanten garanderen een snelle montage een aantrekkelijke onderhoudscontracten. U kunt bij deze fabrikanten rechtstreeks een lift kopen. In de bijgaande tabel vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVeilig, ruimtebesparend en slim
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppDegelijk vakwerk door de monteurs
TriwaOok platform- en huisliften te koop
Opsomming van erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan vijf goede fabrikanten We doelen dan op Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Daarbij zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Strobbe, Triwa, Platinum. Erkende montagepartners van deze merken zijn o.a. Vegro, RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Smienk.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen heeft te veel nadelen. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur kan u helpen bij het uitzoeken van de beste huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Doorgaans kan het plaatsen van een traplift in Scheemda in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Met een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. Standaard is de rails wel nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden op alle punten gecontroleerd zodat u veilig naar boven kunt. Merken zoals Stannah en TipTop verstrekken een gevarieerd aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Triwa TR 80.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Scheemda is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar is huren niet verstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Scheemda hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 115 KG – 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de constructies die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw huis binnen te komen is het soms nodig om een opgang te nemen. Met name bij etagewoningen. Speciaal voor dit soort situaties bestaan er producten om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie