Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Midwolda

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Midwolda verschaft u die mogelijkheid! Meer en meer ouderen kopen een speciale stoellift voor thuis. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en moeiteloos blijven genieten van uw woning. Via deze website vindt u nuttige details m.b.t. trapliften. U leest hier alles over de verschillende soorten liften die er zijn, technische details, de prijzen, info over de WMO/PGB en populaire leveranciers. Tevens kunt u zonder kosten en geheel vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij verschillende traplift fabrikanten uit de regio Oldambt.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Zonder gevaar en op een eenvoudige manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schommelen tussen €2350 tot maar liefst €10200, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen via de gemeente (WMO).

Inhoudsopgave:  Tarieven traplift april 2023 | Op welke manier werken deze modellen? | Het kiezen van de juiste lift | Een traplift aanvragen via de WMO in Oldambt | Merken en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9681
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire trapliftStannah Solus

Kosten traplift Midwolda april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Wat gaat dat kosten? De prijs hangt af van 2 factoren: de vorm van uw trap en extra opties zoals een vierpuntsgordel. Een traplift laten aanbrengen kost wat tijd (maatwerk). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een plaatsing op een rechte trap kost het minste werk en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met 1 of 2 bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Ook moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap start bij €2.500.
 • Een simpele lift met één bocht is verkrijgbaar vanaf €6.050.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer is fors duurder, al snel €7.450.
 • Eventuele extra opties zoals een hoofdsteun zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in TV aanbiedingen. Deze goedkope vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In deze tabel bieden wij de richtprijzen van het laten monteren van een traplift in Midwolda. Zoals u kunt zien: het type trap is allesbepalend voor het basistarief.

LiftsoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.750€1.800 – €2.1504 uur
Eén bocht€4.600 – €9.400€2.800 – €6.7005 uur
Meerdere bochten€5.700 – €10.800€4.450 – €7.7006,5 uur
Draaiende trap€8.300 – €13.900€4.850 – €10.0006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Midwolda.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Midwolda is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Zo bespaart u zo 60% op de aankoopprijs. Ook hoeft er niets weggegooid te worden. Steeds meer merken kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehandse modellen. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-midwolda-9681

Wat is een traplift?

Geholpen door een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze rail wordt bevestigd op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. De hele constructie werkt met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. De lift werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle systemen beschikken over een draaibare zitting wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste liften kunt u eenvoudig de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welke soorten trapliften zijn er?

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elke woning wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Midwolda voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een steile, brede en smalle trap. Verder zijn er buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.650 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor extra onkosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.850 inclusief installatie. Dit type kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Om die reden zijn de kosten een stuk hoger. Dergelijke oplossingen kosten al snel €8.000. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenautomatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor de rolstoel. Deze uitvoering beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Boven aangekomen kunt u uw weg weer vervolgen. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende fabrikant die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen worden aangeboden v.a. €12.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt via de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oldambt. Ouderen en mensen met een beperking die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die vereist zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beslist of een stoellift wel de oplossing is. Soms prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om weer jaren comfortabel in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt langs om uw situatie te bespreken.
 3. U geeft aan aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Mogelijk kan er een onafhankelijke deskundige geraadpleegd worden.
 4. De WMO-specialist onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Mogelijk vindt hij dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (denk aan drempels of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding blijkt dan een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend ontvangt u details over de vervolgstappen die worden genomen.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag nu een type laten installeren die voldoet aan uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of wilt u een aanvraag indienen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mailadres: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Midwolda vinden we nog meer subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die met name handig is voor mensen die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel/showroom gevestigd in de regio. Een erkende adviseur kan u geschikte mogelijkheden demonstreren en adviseert welk type lift past past bij uw wensen, eisen en budget. Veel winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder vindt u fabrikanten en dealers die ook liften installeren in Midwolda.

LeverancierVoordeel
TipTopAl vanaf €1.490,00
SmienkAltijd onafhankelijk advies
PractiComfortDealer van alle bekende topmerken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenGratis advies aan huis
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Midwolda.

Populaire merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende erkende merken aan het werk. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze traplift bouwers staan bekend om een vlotte levertijd en een eigen serviceteam. Bij deze fabrikanten kunt u direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vindt u de 5 meest betrouwbare merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahRuim 750.000 liften geplaatst in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We differentiëren meerdere goede traplift bouwers Het betreft Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Verder zijn er nog wat minder bekende merken als Heymer, Triwa, Minivator, Strobbe, Platinum. Bekende montagepartners van deze merken zijn o.a. TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen wordt een lastig verhaal. Gelukkig bestaan er showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een ervaren adviseur kan u helpen met het vinden van een goede huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt dan bij u thuis om uw trap te beoordelen, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Midwolda binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Vaak is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Leveranciers als Otolift of Heymer hanteren een uitstekend assortiment 2e hands modellen zoals de Thyssenkrupp Homeglide.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor senioren die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Midwolda is op lange termijn niet voordelig. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het de overweging waard. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen zijn soms onzeker of een traplift voor hen geschikt is. De liftenservice in Midwolda werkt met een maximale draagkracht in KG. Doorgaans wisselt dat tussen de 125 KG tot 170 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw aanbieder naar de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als aanvulling voor deze type woningen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is het systeem bestand tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie