Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Bad Nieuweschans

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? De traplift in Bad Nieuweschans vergroot uw zelfstandigheid. Meer en meer mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zonder moeite gebruik blijven maken van uw hele woning. Aan de hand van deze website leest u praktische adviezen inzake trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, de unieke werking, de totale kosten, de WMO regelingen en onderhoud. Ook kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten uit de regio Oldambt.

 • Een traplift is een stoel voor 1 persoon met gemotoriseerde aandrijving.
 • Met een gerust hart en op een gemakkelijke manier op de eerste verdieping van uw huis komen.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €1750 en €9800, incl. plaatsing.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Kosten traplift september 2023 | Hoe werken deze producten? | Soorten trapliften | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteOldambt | Merken en adviseurs | Handige FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9693
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 60

Kosten traplift Bad Nieuweschans september 2023

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs wordt bepaald door 2 onderdelen: het soort trap en extra’s zoals een speciale parkeerbocht. Een traplift in uw woning laten plaatsen betreft eigenlijk altijd maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het installeren van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus ook de goedkoopste optie. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan stijgen de kosten. Daarnaast zijn er extra kosten voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kent een hogere prijs van rond de €7.050 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een automatische schuifrail komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in TV aanbiedingen. Deze lokkertjes zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij de geschatte kosten van het monteren van een traplift in Bad Nieuweschans. Uw trapsituatie is het uitgangspunt qua kostprijs.

SoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.800 – €2.2501/2 dag
1 bocht€4.700 – €8.000€2.600 – €5.3001/2 dag
Meerdere bochten€6.200 – €11.800€4.000 – €7.7006,5 uur
Spiltrap€8.100 – €14.300€5.400 – €9.800Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Bad Nieuweschans.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Bad Nieuweschans is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden grondig getest en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Hiermee bespaart u eenvoudig 40% – 45% op de nieuwprijs. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Veel fabrikanten hebben op dit moment diverse 2e-handse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. In overleg met een verkoper kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-bad-nieuweschans-9693

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen middels een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elke situatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Bad Nieuweschans voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Verder zijn er speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Een lift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.450 inclusief montage.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten start bij €6.200 incl. plaatsing. De constructie past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Laat u snel bijpraten over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door aantal bochten, totale lengte en eventuele extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel zelf wordt gemaakt van een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in het Hollandse weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit product heeft een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem gaat vervolgens langzaam omhoog. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Voorwaarde isdat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Dergelijke installaties hebben al snel een prijskaartje van €13.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt door de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Oldambt. Burgers die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Echter draagt u een eigen bijdrage bij van €57 per kwartaal. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor de lange termijn op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Hieronder leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Afhankelijk van de situatie schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels of smalle deuren). Een tijdelijke verhuisvergoeding is mogelijk een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend krijgt u details over hoe u geholpen wordt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag zelf een traplift uitzoeken die voldoet aan uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-melding doen? Hieronder checkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mail: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Andere vergoedingen
Afgezien van de traplift WMO Bad Nieuweschans bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels ontvangen hulp in de vorm van subsidie als zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor particulieren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een adviesgesprek of het aanbod trapliften uitproberen? Dan kunt u terecht bij een winkel of showroom bij u in de buurt. Een betrouwbare expert kan u een aantal liften tonen en adviseert welk type lift past matcht met uw situatie. Veel van de verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In het overzicht hieronder vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Bad Nieuweschans.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met professionele leveranciers van trapliften in Bad Nieuweschans.

Betrouwbare merken
In ons eigen land onderscheiden wij meerdere betrouwbare traplift fabrikanten met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten staan voor een korte installatietijd en een erkende servicedienst. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de volgende tabel treft u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppLiften die er ook nog eens mooi uitzien
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Wat voor merken trapliften zijn er?
U kunt kiezen uit enkele geschikte traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Extrema, Strobbe, Minivator, Heymer, Platinum. Gerenommeerde verkopers van dergelijke merken zijn TipTop, Smienk, PractiComfort, RecentLift, Vegro.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Vrijblijvend een stoellift testen in uw woning is niet haalbaar. Wel zijn er verschillende showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar u een proefrit kunt maken. Een betrouwbare expert helpt u graag bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper maakt een afspraak bij u thuis om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de montage van een traplift in Bad Nieuweschans binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Minivator en Strobbe hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Platinum Horizon.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan een handige constructie zijn voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere argument kan zijn om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Bad Nieuweschans is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit kost al gauw €2.000,00. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. U betaalt niets af. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Bad Nieuweschans werkt met een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Normaal gesproken valt dit binnen een marge van 120 KG tot 175 KG. Elk type is daarin weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet men soms eerst via de opgang omhoog. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Als aanvulling voor deze woningen bieden installateurs oplossingen om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het betreft speciale robuuste producten. Zodoende is uw lift opgewassen tegen extreem weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie