Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuw Scheemda

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een innovatieve traplift in Nieuw Scheemda verschaft u die mogelijkheid! Een groot deel van de senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u veilig en zeer eenvoudig op de eerste verdieping van uw huis komen. Via deze pagina vindt u handige informatie over trapliften. Onze medewerkers lichten u in over allerlei modellen liften, de unieke werking, de montagekosten, de WMO regelingen en en wat bekende leveranciers zijn. Geïnteresseerd? Dan kan men gelijk en zonder moeite een offerte aanvragen bij de bekende traplift fabrikanten actief in de regio Oldambt.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zorgeloos en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te installeren.
 • De prijzen schommelen tussen €1750 tot zo’n €10000, inclusief installatie.
 • In sommige situaties ontvangt u een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift maart 2023 | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Een traplift aanvragen via de WMO in Oldambt | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9943
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftStannah Starla

Kosten traplift Nieuw Scheemda maart 2023

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee aspecten: de vorm van de trap en eventuele extra’s. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een lift plaatsen op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij een trap met meerdere bochten zullen de kosten flink hoger uitvallen. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een stabieler zitvlak.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.550.
 • Een stoellift met één bocht koopt u al v.a. €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.150 of meer.
 • Eventuele extra opties zoals een opklapbare rail zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze gunstige basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In de bijgaande tabel bieden wij een overzicht met de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Nieuw Scheemda. De vorm van uw trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.900 – €3.750€1.650 – €2.2503,5 uur
1 bocht€4.800 – €8.100€2.600 – €6.4001/2 dag
2 bochten€5.900 – €10.900€3.650 – €7.5006 uur
Draaiende trap€7.950 – €14.300€4.800 – €9.800Hele dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuw Scheemda.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Nieuw Scheemda kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden gereviseerd en zijn helemaal veilig. Op deze manier bespaart u tot wel 45% op de aanschafwaarde. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu. Flink wat aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-nieuw-scheemda-9943

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een oplossing als u moeite heeft om naar boven te gaan. Trapliften bestaan uit een railsysteem en een voorgemonteerde stoel. Dat railsysteem wordt vastgezet op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel zit bevestigd op de rails om op en neer te kunnen gaan geholpen door een stille elektromotor. Het activeren van de lift kan met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. De lift werkt op basis van stroom. Als de stroom wegvalt dan loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel types hebben een sta-op-stoel wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Bij de meeste liften kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Dankzij dit systeem blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De lift kan zonder schade worden gedemonteerd.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Verhuizen kunt u nog even uitstellen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor elke trap zal worden gekeken naar een passend model. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Nieuw Scheemda voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle, of juist brede of steile trap. Tevens verkoopt men buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een ander pluspunt is dat er een snelle levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. De lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.400 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet de rails worden afgestemd. Dit heeft als gevolg hogere kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 inclusief installatie. De rails is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buissysteem wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor is dit een van de duurste modellen. Dit type start bij €8.250. De prijs komt tot stand middels de totale lengte van de trap en extra opties zoals een automatische voetenplank.

Traplift voor buiten
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen regen en wind. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenelk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoelers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type kan daarna veilig omhoog bewegen. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Belangrijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een geschikte aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Oldambt. Ouderen en andere hulpbehoevenden die vallen binnen deze WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift de ideale optie is. Wellicht is een verhuisvergoeding een beter idee.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden aanspraak maken op hulp. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U start bij het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. Uw consulent plant een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u kan helpen om langer in de eigen woning te blijven wonen. Soms zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent bekijkt of de traplift wel echt de oplossing is. Mogelijk vindt hij dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (met zaken als drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). De unieke verhuisvergoeding is dan vaak een beter alternatief.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u informatie over hoe u geholpen wordt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het plaatsen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een budget toegekend. U gaat dan een type kopen die in lijn is met uw wensenlijstje. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Bezoekadres

Is er iets niet duidelijk of gelijk een aanvraag indienen? Bijgaand vindt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mail: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Nieuw Scheemda lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Firma’s krijgen een subsidie als aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op gezinnen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u aanvullende informatie of het hele assortiment trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een winkel of showroom rondom uw woonplaats. Een erkende adviseur kan u meerdere mogelijkheden introduceren en geeft onafhankelijk advies over welke uitvoering aansluit op uw woning en budget. Veel van de winkels verkopen diverse merken. In de bijgaande tabel bekijkt u merken en winkels die ook leveren in Nieuw Scheemda.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftKwaliteit staat hoog in het vaandel
123trapliftenDe beste 2e hands liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Nieuw Scheemda.

Professionele merken
In ons land zijn 5 goede fabrikanten operationeel. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze ontwikkelaars staan voor een snelle levering en een erkende servicedienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een lift kopen. In de tabel hieronder vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahSuperieure techniek en ontwerp
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Vergelijking van erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele betrouwbare leveranciers Daarmee bedoelen we Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook zijn er nog wat minder bekende merken als Minivator, Platinum, Heymer, Extrema, Triwa. Populaire specialisten van de genoemde merken zijn Smienk, 123traplift, Vegro, RecentLift, TipTop.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een adviseur geeft tips en advies voor het uitzoeken van een prettige huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een specialist brengt u persoonlijk een bezoek om alles in te meten, u te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de montage van een traplift in Nieuw Scheemda in zo’n 2 – 3 weken gebeuren.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Hier is de rails wel nieuw en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en de elektromotor worden uitgebreid gecontroleerd om een veilig product aan te bieden. Installateurs zoals Stannah & PractiComfort hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals de Handicare 1100.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Nieuw Scheemda is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Voor de lange termijn is huur te kostbaar en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Nieuw Scheemda benoemt doorgaans een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel valt dit binnen een marge van 110 KG & 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. De productspecialist kan u meer vertellen over de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze type woningen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie