Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Stadskanaal

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een moderne traplift in Stadskanaal kan u daarbij helpen! Flink wat mindervaliden en ouderen laten zo’n stoellift in huis plaatsen. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en probleemloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Via deze website vindt u uitgebreide tips over trapliften. Wij vertellen u meer over welk type lift geschikt is voor uw trap, hoe de bediening werkt, de prijzen, de WMO regelingen en specifieke info over rolstoelliften. Uiteraard kunt u gratis en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Stadskanaal.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder zorgen en op een aangename manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een geschikte traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2300 oplopend tot 9900, inclusief plaatsing.
 • Soms krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Stadskanaal | Merken en installateurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9502
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak gekozen liftOtolift Parallel

Kosten traplift Stadskanaal april 2024

U bent erover uit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De prijs komt tot stand middels twee aspecten: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een automatische schuifrail. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Bovendien worden er toeslagen gerekend voor toevoegingen zoals een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.400.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.000 of nog duurder.
 • Eventuele extra opties zoals een automatisch opklapbare voetenplank zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in folders. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel treft u indicatieve prijzen van het laten installeren van een traplift in Stadskanaal. Zoals u kunt zien: het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.800€1.600 – €2.2004 uur
1 bocht€5.000 – €9.800€2.500 – €5.9004,5 uur
Meerdere bochten€5.800 – €10.800€4.150 – €7.6001 dag
Wenteltrap€7.550 – €13.300€4.500 – €10.7006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Stadskanaal.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Stadskanaal is voordelig en net zo veilig. Gebruikte stoelliften worden goed getest en worden onder garantie geleverd. Hiermee bespaart u al snel 40% – 45% op de aanschaf van uw traplift. Uiteraard bent u ook milieuvriendelijk bezig. Veel merken bieden een assortiment met gebruikte modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-stadskanaal-9502

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een knop of joystick op de armleuning.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: vaak dient u eerst armleuningen, voetsteun en de zitting uit te klappen. Ga dan in het midden van de stoel zitten. Dan drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit model wordt aangesloten op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. Bijna alle systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kunt u de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Welke voordelen zijn er?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget wordt gezocht naar het juiste product. Doorgaans zijn er 2 modellen: stoelliften in Stadskanaal voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Bovendien zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De montage kan aan beide kanten gebeuren. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. De lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.300 incl. montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit leidt tot meer kosten en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.000 incl. installatie. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u snel bijpraten over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel.

Traplift buitengebruik
Een lager gelegen tuin? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor neerslag en vocht. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zo kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
De plateaulift is het ideale systeem voor rolstoelers. Deze variant heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Dit type lift gaat vervolgens langzaam omhoog. Boven aangekomen verplaatst u zich weer verder. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een goede firma die rolstoelliften kan leveren. Dergelijke installaties worden aangeboden v.a. €12.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stadskanaal via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Bent u geïnteresseerd in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Stadskanaal. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Let op: u betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U zult begrijpen: niet iedereen krijgt zomaar een traplift. De WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Dikwijls biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren veilig en prettig thuis te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In onderstaande paragraaf bieden wij een handig stappenplan.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Stadskanaal (https://www.stadskanaal.nl).
 2. Een consulent plant een afspraak om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U noteert wat u precies nodig heeft om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur gaat bekijken of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. De gemeente kan van mening zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk aan drempels of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een tijdelijke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vanaf dat moment bieden ze u documentatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Vanaf het moment dat u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een individueel PGB-budget. Binnen de PGB betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U gaat dan een systeem kiezen die matcht met uw eisen en wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct een aanmelding voor de WMO doen? Bijgaand plaatsten wij adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9501 SZ, Stadskanaal
 • Website: www.stadskanaal.nl
 • E-mailadres: gemeente@stadskanaal.nl
 • Telefoonnummer: 0599631414

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Behalve de traplift WMO Stadskanaal lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen een tegemoetkoming in het geval zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening bedoeld voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of diverse trapliften onder de loep nemen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom bij u in de buurt. Een persoonlijke adviseur kan u verschillende mogelijkheden laten zien en vertelt welke uitvoering voldoet aan uw situatie. Een groot deel van de aanbieders bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel treft u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Stadskanaal.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfortRuim 60.000 klanten gingen u voor
RecentLiftMeer dan 10 jaar specialist aan huis
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Stadskanaal.

Erkende merken
In Nederland zijn enkele betrouwbare traplift fabrikanten actief. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze fabrikanten beloven een snelle levering en gunstige servicecontracten. U kunt hier een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de tabel hieronder bekijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppStijlvolle en kwalitatieve oplossingen
TriwaU bepaalt zelf hoe uw lift eruit komt te zien
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele goede leveranciers Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder bestaan er ook minder bekende merken zoals Minivator, Heymer, Extrema, Triwa, Platinum. Betrouwbare (2e hands) leveranciers van deze modellen zijn 123traplift, TipTop, Smienk, RecentLift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Een stoellift testopstelling aan huis is niet mogelijk. Wel zijn er verschillende showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een getrainde specialist zal u helpen bij het aanschaffen van een prettige huislift. Voorts kunt u kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de situatie te bekijken, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel gevallen kan de montage van een traplift in Stadskanaal binnen 1 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek is de stoel afkomstig uit een andere woning. De gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Aanbieders zoals Platinum + TipTop verschaffen een uitstekend assortiment 2e hands modellen als o.a. de Thyssenkrupp Levant outdoor.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is omdat aanschaffen gewoon te duur is. Traplift huren in Stadskanaal is puur financieel gezien niet verstandig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor kort gebruik kan huren zeker een optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is zo’n huurcontract niet interessant en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Stadskanaal hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 115 KG tot 175 KG. Dit is sterk afhankelijk van de constructie. Informeer bij uw leverancier naar de systemen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om uw woning in te kunnen gaan is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als extra service bij deze situaties zijn er modellen ontwikkeld om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals extreme hitte of regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie