Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Vledderveen

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Vledderveen biedt uitkomst! Steeds meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zelfstandig en zonder enige inspanning in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via de TrapliftExpert vindt u waardevolle beschrijvingen wat betreft trapliften. Op Trapliftexpert.nl leest u alles over de verschillende soorten liften die er zijn, hoe de bediening werkt, de prijzen, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kan men kosteloos een brochure of een offerte opvragen bij de grote traplift fabrikanten werkzaam in de regio Stadskanaal.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Met een veilig gevoel en op een aangename manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke trap is er een traplift te koop.
 • De kosten wisselen sterk tussen €2450 en €8600, inclusief montage.
 • In enkele gevallen heeft u recht op een traplift vanuit de gemeente via de WMO.

Onderwerpen:  Kosten traplift april 2024 | Werkt dit bij mij thuis? | Het kiezen van de juiste lift | Aanvraag via de WMO gemeente Stadskanaal | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Postcode9585
WMO Beslissingstermijn8-12 weken
Vaak gekozen liftThyssenkrupp Swing

Kosten traplift Vledderveen april 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De verwachte prijs wordt bepaald door 2 onderdelen: het soort trap en extra opties zoals een 4-puntsgordel. Een traplift in uw woning laten plaatsen kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren is het minst arbeidsintensief en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Daarbovenop moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een automatische draaizitting.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht vindt u al vanaf €5.800.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.700 inclusief installatie.
 • Eventuele extra opties zoals een draaifunctie zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder voorzien we u van de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Vledderveen. Uw trapsituatie vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.750 – €3.300€1.650 – €2.1003,5 uur
1 bocht€4.850 – €8.200€2.850 – €5.0004,5 uur
2 bochten€6.550 – €11.200€4.400 – €7.8005,5 uur
Spiltrap€8.100 – €12.700€4.650 – €9.0006 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Vledderveen.

Goedkoper uit met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is een behoorlijke investering. Zo’n tweedehands traplift kopen in Vledderveen kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte systemen worden gereviseerd en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u al snel 30% – 50% op de nieuwprijs. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer showrooms hebben een ruim aanbod met 2e-handse modellen. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-vledderveen-9585

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Met een traplift kunt u weer zonder gedoe de trap op en af. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer het traplopen niet meer zelfstandig kan. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. Deze speciale rails wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenkant van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel beweegt over dit railsysteem op en neer door middel van een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna activeert u de bedieningsknop. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit model heeft elektriciteit nodig. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. Veel producten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u gemakkelijk het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Daardoor hebben anderen voldoende ruimte om gebruik te maken van de trap.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De woning blijft goed verkoopbaar.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Vledderveen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Ze zijn toe te passen op een smalle / brede / steile trap. Ook zijn er innovatieve buitenliften. Voor gebruikers van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een extra voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. De lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit heeft als gevolg wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.150 inclusief montage. Dit model kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buizenconstructie wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Op basis daarvan is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Dit type lift kost al gauw €9.250. De prijs hangt af van aantal bochten, totale lengte en aanvullende opties als een hoofdsteun.

Buiten traplift
Een lastige trap naar de tuin? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. De stoellift kan goed omgaan met extreme weersomstandigheden. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Zodoende blijft uw lift gewoon goed werken in (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant wordt geleverd met een plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Noodzakelijk is dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een goede organisatie die veel ervaring heeft met rolstoelliften. Er hangt wel een prijskaartje aan: ze zijn verkrijgbaar vanaf €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Stadskanaal d.m.v. de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Stadskanaal. Ouderen en andere hulpbehoevenden met WMO-indicatie kunnen gebruik maken van verschillende hulpmiddelen die relevant zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-consulent maakt een afspraak en bepaalt of een stoellift de ideale optie is. Soms is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om voor een ruime periode op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u in veel gevallen hulp krijgen. Wat moet ik precies doen? In het volgende kopje leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Stadskanaal (https://www.stadskanaal.nl).
 2. De consulent plant een afspraak om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Soms schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (bijv. drempels of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8-12 weken. Vervolgens sturen ze u documentatie over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan de installatie van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan ontvangt u een vast budget. U mag zelf een type laten plaatsen die voldoet aan uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Raadhuisplein 1
 • 9501 SZ, Stadskanaal
 • Website: www.stadskanaal.nl
 • E-mailadres: gemeente@stadskanaal.nl
 • Telefoonnummer: 0599631414

Andere vergoedingen
Naast de traplift WMO Vledderveen bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers krijgen een financiële compensatie wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening speciaal voor particulieren die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften eens met eigen ogen zien? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel bij u in de buurt. Een getrainde specialist kan u de populaire mogelijkheden laten zien en adviseert u over welke uitvoering aansluit op de situatie en het budget. Veel van de winkels bieden meerdere merken aan. In het schema hieronder bieden wij leveranciers en merken die ook een lift kunnen plaatsen in Vledderveen.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Vledderveen.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere goede leveranciers aan het werk. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars beloven een snelle montage en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de onderstaande lijst vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok telefonisch advies mogelijk
OtoliftDe betrouwbare en veilige lift
StannahBetaalbare topkwaliteit
ThyssenKruppVisuele weergave van de lift tijdens een bezoek aan huis
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Overzicht met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
Er zijn verschillende bekende merken Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Heymer, Minivator, Triwa, Strobbe. Betrouwbare dealers van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, 123traplift, Vegro, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een getrainde specialist zal u helpen bij het kopen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Vledderveen binnen een paar weken gebeuren.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid getest zodat u alles veilig kunt gebruiken. Aanbieders zoals Acorn of Heymer hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Handicare 2000.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurconstructie is handig voor gezinnen die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om de kosten te spreiden. Traplift huren in Vledderveen is op lange termijn niet voordelig. Er zijn hoge opstartkosten in de vorm van installatiekosten. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. Dit is vaak zonde van het geld. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Vledderveen verstrekt vaak een maximaal gewicht in kilogram. In de regel schommelt dat tussen de 130 KG – 155 KG. Dit is per model verschillend. Neem dit serieus en bekijk de liften die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de voordeur te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Specifiek voor dergelijke huizen bestaat er de mogelijkheid om een liftvoorziening buiten te realiseren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zodoende is het systeem bestand tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie