Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Veendam

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Veendam biedt uitkomst! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Door deze oplossing kunt u op een veilige manier en moeiteloos gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis. Op deze pagina kunt u aan de slag met praktische specificaties met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over allerlei modellen liften, technische details, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en specifieke info over rolstoelliften. Daarbovenop kunt u heel eenvoudig op een eenvoudige manier een offerte aanvraag plaatsen bij betrouwbare traplift fabrikanten uit de regio Veendam.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Zonder zorgen en op een plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De totale kosten variëren tussen €2150 tot wel €9100, incl. installatie.
 • Onder bepaalde voorwaarden komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Lees alles over de werking | Soorten trapliften | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVeendam | Merken en adviseurs | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9644
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Populaire liftStannah Sadler

Kosten traplift Veendam mei 2024

U hebt de keuze gemaakt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door twee factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een opklapbare rail. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus relatief goedkoop. Bij een trap met 1 of 2 bochten gaan de kosten omhoog. Daarbovenop worden er toeslagen gerekend voor extra opties zoals een extra dunne rail.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap is er al voor €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.150.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten kost al snel €7.000.
 • Extra’s zoals een verlichte voetenplank worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV reclames. Deze voordelige vanaf prijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder verstrekken wij prijzen die u als indicatie kunt beschouwen van het installeren van een traplift in Veendam. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.650 – €3.850€1.600 – €2.100halve dag
Eén bocht€5.400 – €8.000€3.150 – €5.6004,5 uur
Twee bochten€5.850 – €11.500€3.900 – €7.700Hele dag
Spiltrap€7.950 – €12.600€4.900 – €9.7006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Veendam.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Veendam is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte types worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Hiermee bespaart u gemakkelijk 45% op de aanschaf van uw traplift. Tevens is recycling goed voor het milieu. Steeds meer verkopers hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-hands modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-veendam-9644

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is vooral handig als u moeite hebt met traplopen. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Dit railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Het systeem moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste types hebben een stoel die 90 graden kan draaien waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. Vaak kunt u gemakkelijk de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
Een traplift kent veel pluspunten. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Verschillende soorten trapliften + advies

Elke situatie is uniek. Voor elk appartement is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Veendam voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Daarnaast zijn er speciale liften voor buiten. Voor rolstoelen zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.300 incl. plaatsing.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot wat hogere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt aangeboden vanaf €5.900 incl. installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Een expert kan u alles vertellen over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De buizenconstructie wordt gemonteerd op de traptrede. Hierdoor is er voor praktisch elke situatie een oplossing. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Om die reden zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €8.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan erg handig. Het systeem is bestand tegen extreme weersomstandigheden. Voor buiten wordt er een roestvrijstalen rails toegepast. Zo ontstaat er geen roest. De stoel bevat een speciale coating en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zodoende is uw lift beschermd tegen alle weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor rolstoelers. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een geschikte organisatie die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke installaties kosten al snel €13.700.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veendam binnen de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u belang bij de woningaanpassing WMO-regeling? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Veendam. Burgers met een WMO-indicatie ontvangen een vergoeding voor hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per 4 weken. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent analyseert uw zorgvraag en beslist of een stoellift de ideale optie is. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Een WMO-aanvraag doen, hoe werkt het?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om weer jaren veilig en prettig in uw eigen huis te blijven wonen. Middels de WMO kan u in sommige gevallen gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Veendam (https://www.veendam.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om uw situatie te bespreken.
 3. U initieert welke hulpmiddelen u wenst om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-specialist analyseert of de aanschaf van een traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (denk bijvoorbeeld aan hoogteverschillen of hele kleine deuren). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na afloop van deze termijn sturen ze u details over hoe de gemeente u gaat helpen.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag nu een lift selecteren die in lijn is met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Vestigingsadres

Meer weten of gelijk een WMO-melding doen? In onderstaand schema leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Jan Salwaweg 5
 • 9641 LL, Veendam
 • Website: www.veendam.nl
 • E-mail: wmolokaal@veendam.nl
 • Telefoonnummer: 0598694666

Andere subsidieregelingen
Los van de traplift WMO Veendam zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen een subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften uitproberen? Bezoek dan een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u passende liften laten zien en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift matcht met uw budget en situatie. Het gros van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel treft u leveranciers en merken die ook liften monteren in Veendam.

LeverancierVoordeel
TipTop24/7 Service
SmienkDe duurzame keuze
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLift24 uur per dag service voor uw lift
123trapliftenTot 5 jaar garantie
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Veendam.

Geschikte merken
In ons eigen kleine landje zijn 5 erkende leveranciers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze fabrikanten verzekeren een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de bijgaande tabel staan de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd gericht op uw wensen
OtoliftLevenslange garantie en 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie
StannahEen eersteklas klantenservice
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Overzicht met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
Er bestaan enkele erkende producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Tevens zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Extrema, Heymer, Triwa, Platinum. Grote wederverkopers van de genoemde merken zijn PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift, Vegro.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker kan u helpen met het aanschaffen van een geschikte huislift. Bovendien kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. In veel gevallen zal de installatie van een traplift in Veendam in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift bent u ook erg duurzaam bezig. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. Alle essentiële onderdelen worden op alle punten gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Aanbieders zoals Platinum & Extrema verkopen een groot aanbod 2e hands modellen als onder andere de Handicare 950+.

Is het slim om een traplift te huren?
Het kopen van een lift kost veel geld. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die bijv. een operatie achter de rug hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Veendam is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u circa €125,00 – €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor kort gebruik kan het een goede optie zijn. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Veendam hanteert een max. gewicht dat de lift aankan. Doorgaans gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de mogelijkheden die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw woning in te kunnen gaan zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort situaties is het mogelijk om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Hierdoor opgewassen tegenextreem weer zoals extreme hitte of veel regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie