Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Borgercompagnie

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een traplift in Borgercompagnie maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u risicoloos en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met waardevolle details over trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, hoe de bediening werkt, de kosten, info over de WMO/PGB en info over tweedehands modellen. Daarbovenop kunt u zonder kosten en zonder moeite een offerte laten opstellen bij erkende traplift fabrikanten actief in de regio Veendam.

 • Een traplift is een stoel die via een rails langs de trap omhoog en omlaag glijdt.
 • Zonder gevaar en op een plezante manier in uw eigen huis blijven wonen.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een traplift te maken.
 • De totale kosten wisselen sterk tussen €1700 en €8000, incl. montage.
 • Regelmatig komt u in aanmerking voor een traplift op basis van de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteVeendam | Fabrikanten en installateurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Postcode9631
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 160

Kosten traplift Borgercompagnie maart 2023

U bent overtuigt: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De kostprijs is afhankelijk van 2 aspecten: de vorm van uw trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Een traplift laten aanbrengen is een maatwerk klus. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met bochten of een spiltrap moet u rekening houden met fors hogere kosten. Daarbovenop geldt er een meerprijs voor opties zoals een snellere motor.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.100.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht is er al voor €6.400.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.100 incl. montage.
 • Extra’s zoals een driepuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In de onderstaande tabel bekijkt u de begrote kosten van het plaatsen van een traplift in Borgercompagnie. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

TypeNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.700 – €3.750€1.850 – €2.200halve dag
Eén bocht€4.850 – €9.700€3.500 – €5.7005 uur
2 bochten€6.350 – €10.000€4.200 – €7.2006,5 uur
Draaiende trap€7.950 – €12.800€5.450 – €9.1006,5 uur
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Borgercompagnie.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Borgercompagnie kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden goed getest en kunnen snel worden geleverd. Hiermee bespaart u eenvoudig 30% – 50% op de nieuwprijs. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Het gros van de showrooms hebben op dit moment diverse 2de-hands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-borgercompagnie-9631

Waarom een traplift?

Met een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. De rail wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Daarna drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op stroom. Als de stroom wegvalt dan neemt de noodaccu het over. De meeste types hebben een draaibare zitting wat zorgt voor extra comfort bij het staan en zitten. Standaard kunt u gemakkelijk de zitting en de armleuningen weer inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Type trapliften

Elke situatie is uniek. Voor iedere gezinssituatie zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Borgercompagnie voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Daarnaast zijn er liften voor buitengebruik. Voor rolstoelgebruikers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er zit dus relatief weinig werk in. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is er sprake van meer maatwerk. Dat zorgt uiteindelijk voor duurdere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.000 incl. montage.Dit model kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de verschillende soorten, merken en prijzen.

Spiltrap of wenteltrap
Is er sprake van een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit maatwerk kost veel tijd. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De robuuste traplift voor buiten is dan de oplossing. Het systeem is bestand tegen hitte, UV-straling en regen. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. Rondom de stoel zit een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Dankzij dit systeem opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor rolstoelers. Dit model werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Daarna verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een populaire zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al gauw €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Veendam via de WMO

De gemeente moet zorg dragen dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Heeft u recht op deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Veendam. Senioren, chronisch zieken en anderen die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Hiervoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert maakt een goede analyse en adviseert of een stoellift de ideale optie is. Wellicht zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u in veel gevallen aanspraak maken op hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Veendam (https://www.veendam.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De WMO-adviseur zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de gewenste richting is. In veel gevallen komt hieruit dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (onder andere door opstapjes of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een eenmalige verhuisvergoeding is mogelijk iets waar beide partijen meer mee geholpen zijn.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn sturen ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een scootmobiel) of een eigen PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. Dit geeft meer vrijheid. U mag een model laten installeren die rijmt met uw individuele situatie. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Gemeentehuis

Is er iets niet duidelijk of gelijk een WMO-melding doen? In de box hieronder bekijkt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Jan Salwaweg 5
 • 9641 LL, Veendam
 • Website: www.veendam.nl
 • E-mailadres: wmolokaal@veendam.nl
 • Telefoonnummer: 0598694666

Zijn er nog meer vergoedingen?
Afgezien van de traplift WMO Borgercompagnie vinden we nog meer subsidieregelingen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening gericht op hulpbehoevenden die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? In dat geval adviseren wij een adviespunt of winkel in de regio. Een getrainde specialist kan u passende systemen tonen en adviseert welk type lift past in lijn is met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de dealers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder bekijkt u leveranciers en merken die ook liften installeren in Borgercompagnie.

LeverancierVoordeel
TipTopMogelijkheid tot huren
SmienkSnelle levertijden
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEen traplift voor een goede prijs
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Schema met goede leveranciers van trapliften in Borgercompagnie.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn verschillende goede fabrikanten werkzaam. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift fabrikanten beloven een korte installatietijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In het overzicht hieronder vergelijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahBetrouwbare aanbieder met verantwoordelijkheidsgevoel
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
U kunt kiezen uit diverse erkende fabrikanten Het betreft Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Bovendien bestaan er ook minder bekende merken zoals Extrema, Minivator, Heymer, Triwa, Strobbe. Bekende specialisten van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, Vegro, RecentLift, PractiComfort.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Gelukkig bestaan er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u verder ondersteunen bij het vinden van een geschikte huislift. Ook kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Meestal zal de montage van een traplift in Borgercompagnie al binnen 2 weken worden gerealiseerd.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan doet een een duurzame investering. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. De stoel en de elektromotor worden helemaal gereviseerd om de veiligheid te waarborgen. Leveranciers als Minivator & Heymer hanteren een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals o.a. de Triwa TR 160.

Waar kan ik een traplift huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. In dat geval is huren een mooi alternatief voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Borgercompagnie is zeker niet voordeliger. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor de lange termijn is het gewoon te duur en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Borgercompagnie benoemt doorgaans een maximale draagkracht in KG. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 125 KG & 160 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de uitvoeringen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als aanvulling voor deze woningtypes kunt u ervoor kiezen om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Daardoor kunt u het product netjes houden in elk type weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie