Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schildwolde

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? Een speciale traplift in Schildwolde maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen kiezen voor een stoellift. . Slim, want zo kunt u op een veilige manier en moeiteloos de trap op en af. Op deze webpagina leest u uitgebreide gegevens wat betreft trapliften. U leest hier alles over soorten liften, hoe het werkt, de (montage)kosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Meer weten? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel die zich voortbeweegt langs rails die bevestigd zijn aan de trap.
 • Met een gerust hart en op een plezante manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €1550 & €8700, inclusief installatie.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten traplift februari 2024 | Lees alles over de werking | Welk type lift past bij mij? | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Midden-Groningen | Fabrikanten en showrooms | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9626
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare Freecurve

Kosten traplift Schildwolde februari 2024

U bent eruit: er moet een traplift in uw woning komen. Maar hoe duur is dat? De kostprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een voetenplank met LED verlichting. Het laten installeren van zo’n traplift is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Bovendien geldt er een meerprijs voor upgrades als een extra afstandsbediening.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.300.
 • Een basislift met een standaard bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.250.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kost al snel €7.000 of meer.
 • Een upgrade zoals een driepuntsgordel zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Huidige tarieven montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Schildwolde. Het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

Type liftPrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.500 – €3.800€1.800 – €2.2004,5 uur
1 bocht€5.150 – €8.300€3.300 – €6.900Dagdeel
Meerdere bochten€6.500 – €11.300€4.400 – €7.5001 dag
Spiltrap€8.250 – €12.700€5.400 – €9.200Hele dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Schildwolde.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is vrij prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Schildwolde kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden grondig getest en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Zodoende bespaart u gemakkelijk 45% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkopers kopen zelf oude modellen op en bieden deze aan als goede tweedehands modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. In overleg met een verkoper bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-schildwolde-9626

Informatie en uitleg over de traplift

Met een traplift kunt u blijven genieten van uw woning. Dit is een goede optie als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. D.m.v. de rails kan de stoel veilig op en neer komen met een elektromotor. U kunt omhoog en naar beneden met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Nadien drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De stoellift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. In het geval van stroomstoringen blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Bijna alle types hebben een sta-op-stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Vaak kan men het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

De verschillende soorten trapliften

Elke situatie is weer anders. Voor elk huis is er een passend model te vinden. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Schildwolde voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Ook kunt u kiezen voor oplossingen voor buiten. Voor rolstoelers zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er een snelle levertijd mogelijk is. Het kan aan beide zijden geplaatst worden. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.400 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit ziet u terug in meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.050 inclusief installatie. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over de geschikte types, merken en tarieven.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. De liftbuis wordt vastgezet aan de traptreden. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. Het betreft hier 100% maatwerk. Hierom is dit een van de duurste modellen. Zulke systemen kosten al snel €8.250. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele upgrades zoals een automatische schuifrail.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een goede traplift voor buiten vormt dan de oplossing. De stoellift kan goed omgaan met neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met waterafstotend materiaal en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoelers en scootmobielgebruikers. Deze uitvoering werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een erkende aanbieder die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke systemen kosten al snel €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Mede hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Midden-Groningen. Inwoners die een WMO-indicatie hebben kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Desalniettemin betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en adviseert of de stoellift geschikt is voor uw noden. Dikwijls prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang op een veilige manier in uw huidige woning te blijven wonen. Middels de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een toegewezen consulent maakt met u een afspraak om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert wat u precies nodig heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-adviseur analyseert of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of hele kleine deuren). Een verhuisvergoeding is regelmatig veel effectiever.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 weken. Na deze termijn verstrekken ze u details over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Vanaf het moment dat de gemeente uw aanvraag goedkeurt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U mag nu een stoellift uitzoeken die in lijn is met uw individuele situatie. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Adresgegevens

Zijn er nog vragen of snel aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema treft u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Overige vergoedingen
Buiten de traplift WMO Schildwolde onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u onder bepaalde voorwaarden aanspraak op kunt maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie zodra aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening die afgesloten kan worden door mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u meer info of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Ga dan eens langs bij een adviespunt of winkel gevestigd in de regio. Een ervaren adviseur kan u de populaire modellen laten zien en geeft aan welk type lift past rijmt met uw wensen, eisen en budget. Een groot deel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de volgende tabel bekijkt u winkels en producenten die ook kunnen leveren in Schildwolde.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortAltijd offertes van 3 verschillende merken
RecentLiftAltijd een nieuwe rail en gebruikte stoel
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met goede leveranciers van trapliften in Schildwolde.

Professionele merken
In uw omgeving zijn diverse populaire ontwikkelaars operationeel. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten staan voor een snelle montage en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareOok badkameroplossingen
OtoliftVolledig opklapbaar. De trap blijft veilig beloopbaar
StannahMeer dan 150 jaar ervaring
ThyssenKruppKlanten beoordelen de service met een 9,5!
TriwaKiezen uit verschillende soorten bekleding
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
U kan een keuze maken uit verschillende betrouwbare leveranciers Het betreft Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Platinum, Minivator, Extrema, Strobbe, Triwa. Populaire aanbieders van de genoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, Vegro, TipTop, RecentLift.

Kan ik ergens een traplift proberen?
Thuis een stoellift testen wordt een lastig verhaal. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een productspecialist helpt u graag bij het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur brengt u persoonlijk een bezoek om de trap in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Schildwolde al binnen 2 weken plaatsvinden.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. Alle essentiële onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Acorn of 123 traplift hanteren een groot aanbod 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Parallel.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden om te huren is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Schildwolde is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Het tijdelijk in gebruik nemen van een stoellift kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is tijdelijke huur onverstandig en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen hebben af en toe hun bedenkingen bij een traplift. De liftenservice in Schildwolde verstrekt vaak een maximaal gewicht in KG dat de lift dragen kan. Doorgaans valt dit binnen een marge van 120 KG & 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Vraag uw verkoopadviseur naar de mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan heeft u af en toe te maken met een opgang. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke woningen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Op die manier is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie