Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Luddeweer

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u in uw eigen woning blijven wonen? Een traplift in Luddeweer maakt het mogelijk! Meer en meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking plaatsen een stoellift in hun appartement. Dankzij dit systeem kunt u zorgeloos en zonder enige inspanning van uw hele huis genieten. Op deze webpagina bekijkt u uitgebreide specificaties ten aanzien van trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, een technische beschrijving, de tarieven, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Bovendien kunt u online en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Risicoloos en op een plezante manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Een trap met bochten of recht: Voor elk huis is er een passende traplift.
 • De tarieven liggen tussen de €1500 tot zo’n €10000, incl. montage.
 • In sommige gevallen worden trapliften gesubsidieerd op basis van de WMO.

Thema’s:  Prijzen van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen | Merken en leveranciers | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9624
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak verkochte liftHandicare 950+

Kosten traplift Luddeweer april 2023

U bent erover uit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De kostprijs komt tot stand middels twee zaken: de vorm van uw trap en extra opties zoals een draaifunctie. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Een plaatsing op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en dus ook het voordeligst. Bij een trap met meerdere bochten gaan de kosten omhoog. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.100.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is er vanaf €5.950.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is fors duurder, al snel €7.500 of zelfs nog meer.
 • Extra opties zoals een noodbatterij zijn verkrijgbaar tegen een meeprijs.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamefolders. Deze voordelige vanaf prijzen zijn vaak misleidend. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. Hieronder treft u de richtprijzen van het plaatsen van een traplift in Luddeweer. Het soort trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.650 – €3.600€1.700 – €2.250halve dag
1 bocht€4.500 – €9.400€2.900 – €5.0001/2 dag
Meerdere bochten€6.100 – €11.200€4.050 – €7.1006 uur
Spiltrap€8.100 – €12.700€5.050 – €9.600Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Luddeweer.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Luddeweer kan erg interessant zijn. Gebruikte liften worden uitgebreid getest en worden onder garantie geleverd. Zodoende bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Ook helpt u verspilling tegengaan. De meeste aanbieders bieden een assortiment met tweedehands modellen. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In het verkoopgesprek bespreekt u of een gebruikte lift verstandig is.

traplift-luddeweer-9624

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift kunt u weer op de bovenverdieping komen. Dit biedt uitkomst wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Deze speciale rails wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden middels een elektromotor. U kan de stoellift activeren met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Samengevat doet u de volgende handelingen: allereerst klapt u de stoel eenvoudig uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Aansluitend kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. De meeste merken hebben een sta-op-stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. In de regel kunt u de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Daardoor kan iedereen normaal over de trap.

De voordelen van een stoellift
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U komt veilig boven en beneden.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elk appartement zal worden gekeken naar een passend model. Grofweg maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Luddeweer voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle trap, brede trap of steile trap. Ook kunt u ook gaan voor liften voor buitengebruik. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor een rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.850 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten is er sprake van meer maatwerk. Dit leidt tot hogere tarieven en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten vindt u vanaf €6.200 inclusief montage. Dit product kan in de buitenbocht en in de binnenbocht worden geïnstalleerd. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De buizenconstructie wordt op de traptreden gemonteerd. Op basis daarvan kan er altijd een werkend product worden geleverd. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en optionele upgrades zoals een klaprail.

Traplift geschikt voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een sterke traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het systeem is bestand tegen vocht en extreme hitte. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals storm, regen en wind.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor rolstoelgebruikers. Dit product werkt d.m.v een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Het systeem brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Eenmaal boven aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. In de regel is het zo dat smalle trappen niet geschikt zijn (minimaal 100 cm breed). ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke installaties kosten al gauw €12.100.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op een woningaanpassing via WMO? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Midden-Groningen. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Belangrijk: u betaalt u een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en beslist of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Onderstaand loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U bezoekt het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een erkende consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan wat u precies kan helpen om langdurig thuis te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. De consulent analyseert of het installeren van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Het kan zijn dat de bovenverdieping niet geschikt is (onder andere door opstapjes of te smalle doorgangen). Een eenmalige verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 weken. Daarna bieden ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Wanneer u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het installeren van een traplift of een schoonmaakhulp) of een eigen PGB-budget. Binnen de PGB krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U kunt hierbij een stoellift aanschaffen die rijmt met uw individuele situatie. De vaste bijdrage aan het CAK geldt ook hier.

Contactgegevens

Meer weten of wilt u beginnen met de aanvraagprocedure? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Luddeweer subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een financiële compensatie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor hulpbehoevende werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die met name handig is voor ouderen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften onder de loep nemen? Bezoek dan een showroom of adviespunt bij u in de buurt. Een professionele adviseur kan u een aantal opties introduceren en informeert welk merk/model in lijn is met uw trap, situatie en budget. Veel van de verkooppunten bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bieden wij leveranciers en merken die ook liften installeren in Luddeweer.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenOok mogelijkheid tot het huren van een lift
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Luddeweer.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere professionele ontwikkelaars aan het werk. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze traplift bouwers staan voor een snelle levering en een goede service. Bij dergelijke leveranciers kunt u een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftCompleet inklapbaar ontwerp
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
We differentiëren een aantal professionele traplift bouwers We doelen dan op Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Strobbe, Triwa, Heymer, Platinum, Extrema. Bekende montagepartners van dergelijke merken zijn RecentLift, Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de bediening eens zelf kunt uitproberen. Een adviseur kan u helpen met het uitkiezen van een prettige huislift. Tevens zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur komt persoonlijk langs om de situatie te bekijken, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan een offerte op maat achterlaten. Bij de meeste aanbieders zal het plaatsen van een traplift in Luddeweer binnen een paar weken worden afgehandeld.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden gereviseerd om een veilig product aan te bieden. Merken zoals Minivator of Extrema hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijv. de Stannah Sadler.

Is het slim om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. De huuroptie is erg geschikt voor ouderen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden om te huren is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Luddeweer is op lange termijn niet voordelig. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit loopt al gauw op tot €2.000. De stoellift tijdelijk gebruiken kost ook al gauw €150 – €200 per maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is het gewoon te duur en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Luddeweer hanteert een maximale draagkracht in KG. Meestal schommelt dat tussen de 100 KG en 160 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw aanbieder naar de stoelen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om de deur van een woning te bereiken moet u soms eerst een opgang op. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Met name voor deze type woningen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Hierdoor is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie