Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Woudbloem

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Woudbloem kan u daarbij helpen! Steeds meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor het gemak van de stoellift. Hierdoor kunt u veilig en zonder moeite uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Op deze pagina vindt u waardevolle adviezen betreffende trapliften. U leest hier alles over de liften die passen bij uw trap, de werking, de montagekosten, de tegemoetkoming vanuit de gemeente (WMO) en veiligheid. Uiteraard kunt u online en geheel vrijblijvend prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder risico en op een comfortabele manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2250 & €9400, inclusief installatie.
 • In sommige gevallen ontvangt u een traplift vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteMidden-Groningen | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9618
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Woudbloem februari 2024

U bent eruit: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat gaat dat kosten? De uiteindelijke prijs komt tot stand middels 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten installeren van zo’n traplift is een maatwerk klus. Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Het aanbrengen van een stoellift op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is er al vanaf €2.000,00. Bij een trap met meerdere bochten worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties zoals een extra afstandsbediening.

 • Een basis-traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.200.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €6.200.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €7.400.
 • Extra opties als een luxe stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Kijk uit met stuntprijzen in TV aanbiedingen. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In het volgende gedeelte bieden wij indicatieve prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Woudbloem. Het soort trap heeft de meeste invloed op de prijs.

TypePrijs (nieuw)TweedehandsMontage
Rechte trap€2.600 – €3.350€1.700 – €2.1004,5 uur
Eén bocht€4.600 – €8.500€3.450 – €6.4001/2 dag
Twee bochten€5.650 – €11.300€4.300 – €7.3006,5 uur
Draaiende trap€7.650 – €13.000€5.550 – €10.400Eén dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Woudbloem.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best duur. Een tweedehands traplift kopen in Woudbloem kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden op alle punten gecontroleerd en kunnen soms al binnen 48 uur worden geplaatst. Zo bespaart u eenvoudig 40% op de aanschaf van uw traplift. Daarnaast bent u ook milieuvriendelijk bezig. Steeds meer aanbieders hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehands liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. In het verkoopgesprek maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-woudbloem-9618

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Deze speciale rails wordt aangebracht op de buiten- of binnenzijde van de trap. U levert dus niet veel ruimte in. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U kan deze stoel besturen middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Vervolgens neemt u plaats in de stoel. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal nu in een vloeiende beweging vooruit komen. Dit product wordt aangesloten op stroom. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. De meeste stoelliften hebben de beschikking over een draaistoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste liften kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor anderen om de trap op te gaan.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Een stuk goedkoper dan verhuizen.

Informatie over de verschillende soorten trapliften

Er wordt altijd maatwerk toegepast. Voor elke gebruiker is er een passende oplossing. In de basis zijn er 2 soorten: stoelliften in Woudbloem voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Daarnaast kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.300 inclusief montage.

Trap met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dit leidt tot wat hogere prijzen en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €5.850 incl. montage.De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier is er voor elke trap een lift mogelijk. De ontwikkeling kost bovengemiddeld veel tijd. Daarom zijn de tarieven van deze producten hoog. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de totale lengte van de trap en eventuele extra opties zoals een automatische voetenplank.

Buiten traplift
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Elektra wordt goed afgeschermd voor regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel zelf wordt gemaakt van speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Hierdoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor de rolstoel. Dit type werkt op basis van een groot plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. De lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede leverancier die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften kosten al gauw €13.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u zo lang mogelijk zelfstandig in uw huis kan blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Heeft u belang bij woningaanpassingen op basis van de WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Midden-Groningen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen hebben recht op hulpmiddelen die geboden zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Daarvoor vergoed u zelf een eigen bijdrage van €4,5 per week. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent kijkt kritisch naar uw situatie en bekijkt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Hulpmiddelen aanvragen via de WMO
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om permanent op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe zit het traject eruit? Onderstaand kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een erkende consulent plant een afspraak om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. In sommige gevallen wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-expert onderzoekt of de traplift wel echt de oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (met zaken als hoogteverschillen of smalle deuren). De unieke verhuisvergoeding blijkt dan meer effectief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment verstrekken ze u informatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld een traplift in uw woning laten plaatsen of alternatieve zorgartikelen) of een persoonlijk PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een budget toegekend. U kunt nu een model selecteren die matcht met uw wensenlijstje. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct een aanvraag indienen? Bijgaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Woudbloem subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u mogelijk recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen een subsidie wanneer er iets in het pand verbouwd moet worden voor mindervalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op particulieren die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: Bij een WLZ-indicatie heeft u mogelijk recht op een vergoeding / subsidie bij een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u een afspraak maken of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een winkel/showroom in de omgeving. Een getrainde specialist kan u verschillende systemen tonen en informeert welk model aansluit op de situatie en het budget. Veel van de winkeliers bieden meerdere merken aan. In de tabel hieronder bekijkt u de meest populaire aanbieders die ook liften plaatsen in Woudbloem.

LeverancierVoordeel
TipTopBespaar tot 50% met een 2e hands lift
Smienk2e hands trapliften vakkundig gereviseerd
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met populaire leveranciers van trapliften in Woudbloem.

Goede merken
In ons eigen kleine landje zijn vijf goede fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze leveranciers werken met een vlotte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In deze tabel bieden wij de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareOok transfer- en tilliften
OtoliftHuren, nieuw & tweedehands kwaliteitsliften
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppNiet alleen functioneel maar ook een lust voor het oog
TriwaSpecialist in huisliften en trapliften
Tabel met erkende stoellift-fabrikanten.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele populaire merken Daarmee bedoelen we Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Verder kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Strobbe, Heymer, Platinum, Triwa, Extrema. Gerenommeerde wederverkopers van eerdergenoemde merken zijn PractiComfort, Smienk, TipTop, RecentLift, Vegro.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een adviseur zal u verder ondersteunen bij het uitzoeken van een prettige huislift. Daarnaast zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een expert komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Woudbloem binnen een paar weken worden afgehandeld.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door te kiezen voor een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Meestal wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en kiest men een gebruikte stoel. De gebruikte onderdelen worden goed getest om de veiligheid te waarborgen. Verkopers als Acorn of Heymer beschikken ook over een groot aanbod 2e hands modellen als de Handicare 1000XXL.

Wat kost het om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die die bijv. na een operatie aan het revalideren zijn. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Woudbloem is zeker niet voordeliger. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Voor gebruik langer dan 2 jaar zijn de kosten te hoog en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Woudbloem benoemt doorgaans een maximaal gewicht in kilogram. In de regel ligt dat tussen de 110 KG & 150 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw aanbieder naar de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Met name bij etagewoningen. Met name voor deze gevallen is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zodoende opgewassen tegenelk type weer zoals storm, wind en regen.

Plaats een reactie