Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Kolham

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u het liefste zelfstandig thuis blijven wonen? De traplift in Kolham maak langer thuiswonen mogelijk! Meer en meer ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u zorgeloos en op een prettige manier van uw hele huis genieten. Op deze site bieden wij uitgebreide gegevens ten aanzien van trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over soorten liften, hoe het technisch werkt, de verwachte kosten, info over de WMO/PGB en onderhoud. Daarbovenop kunt u zonder kosten op een eenvoudige manier een offerte laten opstellen bij verschillende traplift fabrikanten actief in de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een elektrisch aangedreven stoel die via een rails op de trap omhoog- en naar beneden kan.
 • Op een beschermde en comfortabele manier de trap op en af.
 • Een trap met bochten of recht: Voor iedere situatie is er een traplift te installeren.
 • De prijzen liggen tussen de €2150 & €9400, inclusief plaatsing.
 • Regelmatig heeft u recht op een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Onderwerpen:  Tarieven traplift maart 2023 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Een traplift aanvragen via de WMO in Midden-Groningen | Merken en adviseurs | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9616
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire liftStannah Siena

Kosten traplift Kolham maart 2023

U bent eruit: u wilt investeren in een traplift. Wat gaat dat kosten? De totaalprijs is afhankelijk van 2 zaken: het type trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is altijd 100% maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het gemakkelijkst en is dus het goedkoopst. Bij een trap met meerdere bochten betaalt u al snel €5.000,00 of meer. Uiteraard bestaan er meerprijzen voor o.a. upgrades als een extra dunne rail.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er al vanaf €2.250.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €5.750.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.250 of zelfs nog meer.
 • Extra’s zoals een automatische draaifunctie van de stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in brochures. Deze aanlokkelijke basisprijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de bijgaande tabel verschaffen we de geschatte kosten van het plaatsen van een traplift in Kolham. Het aantal bochten is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.850 – €3.600€1.750 – €2.100halve dag
1 bocht€5.100 – €9.400€3.350 – €5.6005 uur
Twee bochten€5.700 – €10.400€4.500 – €7.5006,5 uur
Draaiende trap€8.500 – €13.600€4.500 – €9.000Eén dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Kolham.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Kolham is goedkoop en vaak net zo goed. Gebruikte stoelliften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Daarmee bespaart u tot wel 35% – 60% op de aanschafwaarde. Ook draagt u bij aan een beter milieu. Steeds meer verkopers kunnen u ook helpen aan tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Samen met de expert maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-kolham-9616

Wat is een traplift?

Middels een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt aangebracht op de buiten- of binnenkant van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een elektromotor. U bedient de lift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Nadien activeert u de bedieningsknop. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit type wordt aangesloten op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. Veel soorten bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste liften kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Dankzij dit systeem kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen samengevat
Een traplift heeft verschillende voordelen. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen slaapkamer blijven slapen.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften + keuzegids

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie wordt gezocht naar het juiste product. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Kolham voor rechte trappen en modellen voor trappen met een of meerdere bochten. U kunt deze gebruiken op een smalle, of juist brede of steile trap. Voorts zijn er innovatieve buitenliften. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is er zelfs een unieke plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rail loopt uitsluitend recht omhoog. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. De lift voor een rechte trap is er al vanaf €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit zorgt voor hogere kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is beschikbaar v.a. €6.400 incl. installatie. De constructie kan – afhankelijk van uw wensen – in de binnenbocht en buitenbocht gemonteerd. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zorg voor goede voorlichting over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook dan is er een passend model. De buis van de lift wordt vastgemaakt op de trap zelf. Op die manier kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit maatwerk kost veel tijd. Hierdoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs komt tot stand middels het aantal bochten en optionele upgrades zoals een sta-op-stoel.

Traplift voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt gefabriceerd met een glad materiaal dat waterafstotend is en heeft een handige afdekhoes. Op die manier is het systeem bestand tegen alle weersomstandigheden zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit model beschikt over een plateau waarop een rolstoel of scootmobiel kan worden geplaatst. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daarna kunt u uw weg weer vervolgen. Noodzakelijk is dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte verkoper die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen via de WMO

De gemeente regelt dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Heeft u belang bij woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Midden-Groningen. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die noodzakelijk zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Uw WMO-consulent bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en beslist of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om voor een ruime periode op een prettige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Met de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Welke stappen moet ik ondernemen? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Uw consulent komt langs om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U deelt welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de installatie van een traplift een werkbare oplossing is. Het kan zijn dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Nadien krijgt u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het plaatsen van een traplift of alternatieve zorgartikelen) of een PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt nu een type laten plaatsen die aansluit op uw behoeften. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of snel aan de slag met een aanvraag? Bijgaand vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mailadres: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Kolham zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een subsidie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door consumenten die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u informatie inwinnen of het hele assortiment trapliften met eigen ogen bekijken? Dan kunt u terecht bij een winkel/showroom in de buurt. Een ervaren adviseur kan u meerdere mogelijkheden demonstreren en informeert welk model in lijn is met uw woning en budget. Veel winkels hebben een gevarieerd assortiment. In het schema hieronder bieden wij winkels en producenten die ook liften installeren in Kolham.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEen vertrouwd gezicht in huis
123trapliftenVolledig gereviseerde liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Kolham.

Professionele merken
In Nederland zijn vijf betrouwbare fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers staan bekend om een korte installatietijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u direct een traplift kopen. In de volgende tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareInternationaal actief
OtoliftSupersnelle levertijd mogelijk
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppServicedienst is 24/7 voor u beschikbaar
TriwaOok voor huur en gebruikte trapliften
Overzicht met erkende stoellift-fabrikanten.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Uit welke merken en leveranciers kan ik kiezen?
U kunt kiezen uit 5 populaire merken Dit zijn Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Strobbe, Platinum, Heymer, Minivator, Triwa. Betrouwbare specialisten van de genoemde merken zijn PractiComfort, Vegro, 123traplift, TipTop, Smienk.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift in huis uittesten gaat helaas niet lukken. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een fijne huislift. Daarnaast kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een expert brengt u persoonlijk een bezoek om uw trap te beoordelen, de diverse modellen te laten zien en kan u gelijk een passend financieel voorstel doen. Doorgaans zal de montage van een traplift in Kolham binnen 1 – 2 weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Middels een 2dehands stoellift denkt u ook nog eens aan het milieu. Hier wordt de constructie wel nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitvoerig nagekeken zodat u alles veilig kunt gebruiken. Verkopers als Acorn & 123 traplift beschikken ook over een gevarieerd aanbod 2e hands modellen als o.a. de Handicare 950+.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Het kopen van een lift kost veel geld. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Kolham is behoorlijk duur. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Voor een relatief korte gebruiksperiode is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik is het gewoon te duur en raden wij aan om een lift aan te schaffen (of te leasen).

Wat is het maximum gewicht dat een traplift kan dragen?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Kolham werkt met een maximale draagkracht in KG. In de basis gaat het om een draagkracht tussen de 115 KG en 140 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen moet u soms eerst een opgang op. In flatgebouwen bijvoorbeeld. Specifiek voor dergelijke situaties zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Dergelijke systemen hebben een speciale coating. Zodoende is de lift sterk genoeg voor het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie