Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Hellum

Kunt u niet meer zelfstandig de trap omhoog, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een slimme traplift in Hellum kan u daarbij helpen! Veel senioren en mindervaliden kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Met zo’n lift kunt u risicoloos en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via de TrapliftExpert bieden wij uitgebreide beschrijvingen over trapliften. Op deze website vind u meer info over soorten liften, de werking, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en veiligheid. Daarnaast kunt u zonder kosten en vrijblijvend een offerte aanvragen bij erkende traplift fabrikanten uit de regio Midden-Groningen.

 • Een traplift is een stoeltje aan een rails dat aan de muur langs de trap wordt bevestigd.
 • Op een veilige en comfortabele manier gebruik blijven maken van uw hele woning.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2050 tot wel €9000, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Verschillende liftsystemen | Traplift tegemoetkoming (WMO) aanvragen bij de gemeenteMidden-Groningen | Merken en verkooppunten | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Postcode9627
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftTriwa TR 60

Kosten traplift Hellum april 2023

U bent overtuigt: u wilt een traplift laten plaatsen. Maar hoe duur is dat? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: het type trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift laten aanbrengen is altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Het plaatsen van de rail op een rechte trap kost het minste werk en hoeft dus ook niet duur te zijn. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Ook komen er additionele kosten bij voor upgrades als een automatische draaizitting.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht plaatsen ze al vanaf €5.750.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.600 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een noodbatterij zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Veel leveranciers stunten met prijzen in TV aanbiedingen. Deze aanlokkelijke vanaf prijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de onderstaande tabel voorzien we u van de adviesprijzen van het laten monteren van een traplift in Hellum. Het type trap is het uitgangspunt qua kostprijs.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.550 – €3.600€1.700 – €2.1503,5 uur
Eén bocht€5.150 – €9.600€2.650 – €6.3005 uur
Meerdere bochten€6.300 – €11.400€3.750 – €7.6005,5 uur
Spiltrap€8.400 – €12.700€5.400 – €10.4001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Hellum.

Bespaar tot 50% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Hellum is zeker het overwegen waard. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en kunnen supersnel worden geleverd. Zo bespaart u tot wel 30% – 50% op de aankoopprijs. Bovendien hoeft er niets weggegooid te worden. Flink wat showrooms hebben op dit moment diverse tweedehandse modellen. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-hellum-9627

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. De rail wordt gekoppeld aan de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel glijdt langs het railsysteem door middel van een elektromotor. U bedient de lift middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Vervolgens kunt u met de joystick naar boven of beneden sturen. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit artikel werkt op basis van stroom. In het geval van stroomstoringen is er nog een noodaccu. De meeste soorten hebben een stoel die 90 graden kan draaien zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Standaard kunt u gemakkelijk de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Dankzij dit systeem zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Welke voordelen zijn er?
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U krijgt uw zelfstandigheid weer terug.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • Een slaapkamer beneden is niet noodzakelijk.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Traplift keuzegids

Iedereen heeft weer een eigen wensenlijstje. Voor elk appartement zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Hellum voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. U kunt deze gebruiken op een brede, smalle en steile trap. Bovendien kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelen zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De installatie verloopt zonder bochtenwerk. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een ander pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Doorgaans wordt de rail vastgezet op de treden. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.800 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Wanneer er bochtenconstructies nodig zijn is er sprake van meer maatwerk. Dit ziet u terug in hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 incl. installatie. Dit product is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Vaak kiest men voor een meedraaiende stoel. Laat u snel bijpraten over de diverse fabrikanten en leveranciers.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Ook hiervoor zijn passende stoelliften. Het buissysteem wordt op de traptreden gemonteerd. Op die manier blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Om die reden bent u meer geld kwijt voor de montage. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eenautomatische voetenplank.

Traplift buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Hierdoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Dit type is uitgerust met een lang plateau waar een rolstoel of scootmobiel op kan. Dit type zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Daar aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Het is belangrijk dat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een erkende zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Zulke liften zijn te koop v.a. €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Midden-Groningen met de WMO

De gemeente draagt er zorg voor dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Speciaal daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO-regeling? Dan kunt u een verzoek voor een indicatie indienen bij de gemeente Midden-Groningen. Ouderen en mensen met een beperking die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die essentieel zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Wel betaalt u wel een eigen bijdragen van €19 per maand. U krijgt niet zomaar een traplift toegewezen. Een speciale WMO-consulent komt bij u thuis en beslist of de stoellift geschikt is voor uw noden. Wellicht zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe doe ik een WMO-aanvraag?
Een traplift aanvragen kan de oplossing zijn om weer jaren op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door middel van de WMO kan u in sommige gevallen extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? Hieronder loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Midden-Groningen (https://www.midden-groningen.nl/).
 2. Een erkende consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om veilig en zelfstandig te wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. Regelmatig blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan opstapjes of hele krappe ruimtes). De verhuisvergoeding is dan meer geschikt.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vervolgens sturen ze u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Zodra u de indicatie krijgt zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan het installeren van een traplift of een rolstoel) of een eigen PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een type laten installeren die rijmt met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Zijn er nog vragen of direct een WMO-melding doen? In de grijze box treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Gorecht-Oost 157
 • 9603 AE, Midden-Groningen
 • Website: www.midden-groningen.nl/
 • E-mail: gemeente@midden-groningen.nl
 • Telefoonnummer: 598373737

Zijn er nog meer vergoedingen?
Na de traplift WMO Hellum vinden we nog meer subsidieregelingen waar u wellicht een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen krijgen een subsidie in het geval aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op consumenten die hun woning geschikt willen maken voor de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u meer info of diverse trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Loop dan eens binnen bij een showroom/dealer in de omgeving. Een getrainde specialist kan u geschikte uitvoeringen laten zien en adviseert welke uitvoering in lijn is met uw budget en situatie. De meeste dealers hebben een groot assortiment en veel merken. In de bijgaande tabel vindt u de meest populaire aanbieders die ook actief zijn in Hellum.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSpoedleveringen zijn mogelijk
PractiComfortErvaren monteurs bij u in de buurt
RecentLiftGroot assortiment aan tweedehands liften
123trapliftenBetaalbare liften van topmerken als Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met professionele leveranciers van trapliften in Hellum.

Professionele merken
In Nederland zijn meerdere populaire leveranciers met eigen labels. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze traplift bouwers werken met een snelle levertijd en goede after service. Bij dergelijke leveranciers kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de bijgaande tabel vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd een passende traplift
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaPas het design aan naar uw eigen smaak
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn 5 erkende fabrikanten Het gaat om Stannah, Handicare, Acorn, Otolift, en ThyssenKrupp. Ook bestaan er ook minder bekende merken zoals Platinum, Triwa, Heymer, Strobbe, Minivator. Bekende verkopers van eerdergenoemde merken zijn Vegro, TipTop, RecentLift, 123traplift, PractiComfort.

Kan ik ergens een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen heeft te veel nadelen. Er bestaan tal van showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar men verschillende types kan uittesten. Een erkende adviseur zal u helpen bij het kopen van een prettige huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een medewerker plant een huisbezoek in om de trap in te meten, de diverse modellen te laten zien en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Meestal kan de installatie van een traplift in Hellum binnen 1 – 3 weken worden gedaan.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om de veiligheid te waarborgen. Dealers als Stannah en Strobbe bieden een prima aanbod 2e hands modellen als de Handicare 950+.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor hulpbehoevende die bijv. een operatie achter de rug hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Hellum is relatief duur. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost zo tussen de €100 (recht) tot €150 (met bochten) per maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het interessant zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Hellum hanteert gewoonlijk een max. gewicht dat de lift aankan. In de basis wisselt dat tussen de 135 KG tot 165 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de opties die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen is het soms nodig om een opgang te nemen. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Als unieke optie voor deze huizen bestaan er producten om een liftvoorziening buiten te realiseren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegen(slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plaats een reactie