Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Nieuwolda

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste alle ruimtes van uw woning blijven gebruiken? Een speciale traplift in Nieuwolda kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Met zo’n lift kunt u risicoloos en moeiteloos de trap op en af. In het volgende overzicht bieden wij belangrijke gegevens over trapliften. Onze experts geven tips over de verschillende type liften, technische details, de totale kosten, de WMO en andere vergoedingen en populaire leveranciers. Geïnteresseerd? Dan kunt u zonder kosten en zonder moeite prijzen opvragen (offerte) bij betrouwbare traplift fabrikanten actief in de regio Oldambt.

 • Een traplift is een hulpmiddel om de trap veilig op en af te komen.
 • Zonder risico en op een gemakkelijke manier uw gehele woning veilig blijven gebruiken.
 • Een smalle, brede, rechte of trap met bochten: Ook voor uw appartement is er een traplift te koop.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €2000 tot wel €10100, inclusief plaatsing.
 • In sommige situaties krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Wat is het en hoe werkt het? | Welk type lift past bij mij? | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteOldambt | Merken en installateurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Postcode9944
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftStannah Sadler

Kosten traplift Nieuwolda maart 2023

U weet het zeker: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs wordt berekend a.d.h.v. twee factoren: de vorm van de trap en extra’s zoals een opklapbare voetensteun. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap is binnen no-time geregeld en dus ook het voordeligst. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan is het prijskaartje heel anders. Normaal gesproken moet u rekenen op een meerprijs voor uitbreidingen als een stabieler zitvlak.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.600.
 • Een lift voor een trap met 1 bocht start bij €6.100.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is nog weer duurder, denk aan €7.150 of zelfs nog meer.
 • Extra opties als een sta-op-stoel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Pas op met lage prijzen in TV aanbiedingen. Deze basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In de onderstaande tabel treft u een lijst met verwachte prijzen van het laten plaatsen van een traplift in Nieuwolda. Het soort trap (recht of met bochten) is de belangrijkste kostenpost.

Type trapNieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.850€1.550 – €2.2004,5 uur
Eén bocht€5.100 – €9.200€3.000 – €6.200Dagdeel
Meerdere bochten€5.800 – €10.100€4.300 – €7.4005,5 uur
Wenteltrap€8.350 – €14.500€5.000 – €10.9001 dag
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Nieuwolda.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten monteren is vrij prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Nieuwolda kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte liften worden grondig nagekeken en zijn dus ook veilig om te gebruiken. Hiermee bespaart u maar zo 50% – 60% op de aanschafwaarde. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Steeds meer fabrikanten hebben een terugkoopregeling en bieden daardoor 2de-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met een adviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-nieuwolda-9944

Hoe werkt een traplift precies?

Middels een traplift kunt u uw gehele woning veilig blijven gebruiken. Dit biedt uitkomst als u moeite hebt met traplopen. Een traplift bestaat uit een stoel en een rail. Deze speciale rails wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden middels een elektromotor. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Veilig gebruik
Samengevat doet u de volgende handelingen: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. De lift moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Wanneer er een stroomstoring is neemt de noodaccu het over. Veel systemen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Meestal kunt u eenvoudig de zitting en de armleuningen weer inklappen. Daardoor is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • Uw huis verliest geen waarde.
 • Er hoeft niets verbouwd te worden.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • U kunt de hele bovenverdieping blijven gebruiken.
 • Er is een lift voor elke trap.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 soorten: stoelliften in Nieuwolda voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een brede, smalle en steile trap. Verder bestaan er innovatieve buitenliften. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is de meest eenvoudige lift die er is. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. De gestandaardiseerde onderdelen worden gebruikt. Een bijkomend voordeel is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Zo’n lift voor de rechte trap vindt u al vanaf €2.350 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dat zorgt uiteindelijk voor meer kosten en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €6.350 incl. plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Een expert kan u alles vertellen over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een spiltrap of wenteltrap? Geen enkel probleem! De buis van de lift wordt op de traptreden gemonteerd. Zodoende heeft u geen last van een smalle trap. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Zulke systemen kosten al snel €10.000. De prijs hangt af van de lengte van uw trap + aan aantal bochten en overige opties zoals eendraaifunctie.

Buiten traplift
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De krachtige traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen regen en wind. De lift wordt op een roestvrijstalen rails gemonteerd. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is het systeem bestand tegen extreem weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant is uitgerust met een lang plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. De lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte firma die deze rolstoellift aanbiedt. Dergelijke systemen kosten al snel €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Oldambt via de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en deel kunt nemen aan de samenleving. Hiervoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) opgezet. Wilt u ook profiteren van de woningaanpassing WMO? Dan kunt u een indicatie-aanvraag doen bij de gemeente Oldambt. Inwoners met een WMO-indicatie ontvangen hulp en hulpmiddelen die geboden zijn om langdurig thuis te blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €57 per 3 maanden. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. Een speciale WMO-consulent komt langs voor een keukentafelgesprek en beoordeelt of een stoellift de ideale optie is. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om duurzaam en moeiteloos en veilig thuis te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Onderstaand hebben wij een handig stappenplan geplaatst.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Oldambt (https://www.gemeente-oldambt.nl).
 2. De consulent komt bij u thuis om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om langdurig thuis te blijven wonen. Regelmatig schakelt men een onafhankelijke arts in voor advies.
 4. De WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift een werkbare oplossing is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk aan veel hoogteverschil of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). Een speciale verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna krijgt u gegevens over of en hoe de gemeente u ondersteunt.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Als u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (hierbij kunt u denken aan de installatie van een traplift of een scootmobiel) en het PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U kunt hierbij een type uitkiezen die aansluit op uw individuele situatie. De vaste bijdrage WMO geldt ook hier.

Contactgegevens

Is er iets niet duidelijk of direct een WMO-voorziening aanvragen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Garst 1
 • 9673 AA, Oldambt
 • Website: www.gemeente-oldambt.nl
 • E-mail: info@gemeente-oldambt.nl
 • Telefoonnummer: 0597482000

Andere subsidie/vergoeding
Buiten de traplift WMO Nieuwolda zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u tevens een beroep op kunt doen.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen een subsidie als bijvoorbeeld een traplift nodig is voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een aantrekkelijke lening bedoeld voor woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of meerdere trapliften bekijken of uitproberen? Handig is dan een winkel (of vertegenwoordiger) gevestigd in de regio. Een persoonlijke adviseur kan u geschikte modellen laten zien en informeert welk merk/model rijmt met uw wensen en budget. Veel verkooppunten verkopen diverse merken. In het schema hieronder vergelijkt u fabrikanten en dealers die ook kunnen leveren in Nieuwolda.

LeverancierVoordeel
TipTopTrapliften vanaf €1.490,00
SmienkSlim hergebruik van trapliften
PractiComfortUnieke terugkoopgarantie op liften met bocht
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Nieuwolda.

Bekende merken
In uw omgeving zijn enkele goede fabrikanten met eigen labels. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze traplift bouwers bieden een snelle levering en vakkundige service medewerkers. U kunt hier – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder bieden wij de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftHet meest verkochte merk van Nederland
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren meerdere erkende fabrikanten Het betreft Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Daarnaast zijn er iets minder bekende merken als Platinum, Extrema, Strobbe, Minivator, Triwa. Erkende installateurs van bovengenoemde merken zijn 123traplift, Smienk, RecentLift, Vegro, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker helpt u graag bij het vinden van een fijne huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om de trap op te meten, de lift in virtual reality te laten zien en zal direct actuele prijzen bespreken. Bij de meeste aanbieders kan het plaatsen van een traplift in Nieuwolda binnen een paar weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift is tot wel 50% goedkoper dan een lift die net uit de fabriek rolt. Door een 2dehands stoellift haalt u een milieuvriendelijk product in huis. Standaard is het railsysteem 100% nieuw en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Verkopers als ThyssenKrupp & TipTop hebben een veelzijdig aanbod 2e hands modellen als de Handicare Freecurve.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor gezinnen die slechts een korte tijd een lift nodig hebben. Een andere reden is om niet in één keer een hele grote kostenpost te hebben. Traplift huren in Nieuwolda is relatief duur. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Nieuwolda hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard fluctueert dat tussen de 110 KG tot 145 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw verkoopadviseur naar de modellen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Buiten een traplift laten plaatsen, kan dat?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort type woningen bestaan er producten om een liftvoorziening buitenshuis te installeren. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie