Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Woldendorp

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag uw eigen vrijheid behouden? Een speciale traplift in Woldendorp verschaft u die mogelijkheid! Veel ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Met zo’n lift kunt u zonder risico en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze pagina treft u nuttige adviezen over trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende soorten liften die er zijn, de werking, de tarieven, de WMO en andere vergoedingen en info over het huren van een lift. Ook kunt u gratis en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen bij betrouwbare traplift fabrikanten in de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Op een betrouwbare en aangename manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De kosten variëren tussen €1750 tot maar liefst €8400, incl. montage.
 • Soms wordt de traplift vergoed via de gemeente (WMO).

Thema’s:  Tarieven traplift maart 2023 | Hoe werken deze types | Welk type lift heb ik nodig? | Traplift WMO aanvragen bij de gemeente Delfzijl | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9946
WMO Beslissingstermijn8 weken
Populaire trapliftHandicare 950

Kosten traplift Woldendorp maart 2023

U bent eruit: u wilt een traplift laten plaatsen. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De verwachte prijs is afhankelijk van twee aspecten: uw trapsituatie en extra opties zoals een automatische schuifrail. Het laten monteren van een traplift is een maatwerk klus. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een lift plaatsen op een rechte trap is het eenvoudigst en hoeft dus ook niet duur te zijn. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan gaan de kosten omhoog. Uiteraard zijn er extra kosten voor opties zoals een automatische draaizitting.

 • Een gewoon goede traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.650.
 • Een basislift met een standaard bocht is er al voor €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al snel €7.100.
 • Extra opties als een vijfpuntsgordel komen daar nog bovenop.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel verkopers gebruiken aantrekkelijke prijzen in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen schieten hun doel voorbij. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het onderstaande overzicht vindt u de begrote kosten van het laten installeren van een traplift in Woldendorp. Het valt direct op: het soort trap is de belangrijkste kostenpost.

ModelNieuw vanafTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.900 – €3.500€1.850 – €2.250halve dag
1 bocht€5.200 – €9.900€3.300 – €5.000halve dag
2 bochten€5.550 – €11.900€3.700 – €7.9005,5 uur
Wenteltrap€7.550 – €12.300€4.750 – €9.0005,5 uur
Indicatie van de gemiddelde kosten van een traplift in Woldendorp.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Woldendorp is voordelig en net zo veilig. Gebruikte systemen worden helemaal gereviseerd en zijn vaak snel leverbaar. Op deze manier bespaart u eenvoudig 45% op de aankoopprijs. Uiteraard is dat een duurzame investering. Het gros van de showrooms kunnen u ook helpen aan tweedehands liften. Deze partijen kopen gebruikte liften vaak terug. In overleg met een verkoper bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-woldendorp-9946

Informatie en uitleg over de traplift

Met hulp van een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een oplossing wanneer u zelfstandig erg moeilijk loopt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Deze rail wordt vastgezet op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. Het activeren van de lift kan met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt het?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. De stoellift werkt op basis van stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. In de regel kan u ook het voetplateau, het zitgedeelte en de armleuningen inklappen. Zodoende is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Welke voordelen zijn er?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder hebben we deze voor u samengevat:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Veilig boven blijven slapen en douchen.
 • De zolder blijft ook bereikbaar.
 • Het is goedkoper dan verhuizen.

Welk type traplift past bij mij?

Er wordt altijd maatwerk toegepast. En voor iedere woning en gebruiker wordt gezocht naar het juiste product. In de basis zijn er 2 types: stoelliften in Woldendorp voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het meest simpele systeem. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er wordt gewerkt met standaard maten. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap installeren ze al v.a. €2.800 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij een trap met 1 of meer bochten zal de installateur uitvoerig de maatvoering bepalen. Dit ziet u terug in hogere tarieven en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.750 inclusief plaatsing. De rails kan in de binnenbocht en in de buitenbocht worden geplaatst. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Bereikt u de bovenverdieping met een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt direct geïnstalleerd op de traptreden. Hierdoor blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daarom zijn dergelijke systemen niet goedkoop. Deze liften beginnen bij €9.500. De prijs wordt berekend a.d.h.v. de lengte van uw trap + aan aantal bochten en aanvullende opties als een klaprail.

Traplift voor buitengebruik
Moet u een trap op om de voordeur te bereiken? Een speciale traplift voor buiten vormt dan de oplossing. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. Rondom de stoel zit waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Zo is uw lift opgewassen tegen alle soorten weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor mensen die gebruik maken van een rolstoel of scootmobiel. Deze uitvoering heeft een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Het is belangrijk dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een goede aanbieder die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Deze modellen worden aangeboden v.a. €12.300.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl binnen de WMO

De gemeente regelt dat u zo lang mogelijk thuis kunt wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Delfzijl. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen aanspraak maken op hulpmiddelen die vereist zijn om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Wel draagt u een eigen bijdrage bij van €4,5 per week. De gemeente verstrekt niet zomaar een traplift. De WMO-expert maakt een afspraak en beoordeelt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Dikwijls is de verhuisvergoeding een geschiktere uitkomst.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. Uw consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U bespreekt aan welke artikelen u behoefte heeft om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Afhankelijk van de situatie zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De consulent beslist of het aanbrengen van een traplift wel echt de oplossing is. Soms besluit hij dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk aan hoogteverschillen of hele smalle gangen). De verhuisvergoeding is mogelijk veel effectiever.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 weken. Aansluitend bieden ze u informatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als uw aanvraag wordt goedgekeurd zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of een persoonlijk PGB-budget. Bij de laatstgenoemde optie betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U mag zelf een stoellift laten monteren die in lijn is met uw individuele situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Vestigingsadres

Wilt u meer informatie of snel weten waar u een aanvraag kan indienen? Bijgaand treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mailadres: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Zijn er nog meer vergoedingen?
Naast de traplift WMO Woldendorp subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u onder bepaalde voorwaarden gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven ontvangen hulp in de vorm van subsidie in situatie waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op mensen die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u informatie inwinnen of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Het meest praktische is een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een getrainde specialist kan u geschikte modellen tonen en geeft onafhankelijk advies over welk systeem rijmt met de situatie en het budget. Veel van de verkooppunten verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de tabel hieronder staan leveranciers en merken die ook liften plaatsen in Woldendorp.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfortNaar keuze 2, 5 of 10 jaar garantie
RecentLiftAlles wordt uit handen genomen
123trapliftenVolledig gereviseerd trapliften voor een scherpe prijs
Overzicht met geschikte leveranciers van trapliften in Woldendorp.

Bekende merken
In ons eigen kleine landje zijn verschillende goede producenten actief. Vaak met 1 of meerdere fabrieken. Deze producenten verzekeren een korte installatietijd en een professionele storingsdienst. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de bijgaande tabel vindt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareScherpe aanbiedingen in 2023
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppSinds 1953 specialist op het gebied van trapliften
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Vergelijking van toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Welke aanbieders zijn er allemaal?
U kan een keuze maken uit verschillende betrouwbare merken Het gaat om Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Ook zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Minivator, Extrema, Triwa, Heymer. Erkende dealers van dergelijke merken zijn RecentLift, 123traplift, Vegro, Smienk, TipTop.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen is een onbegonnen zaak. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de diverse types zelf kunt ervaren. Een productspecialist zal u verder ondersteunen bij het vinden van de beste huislift. Ook kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een specialist maakt een afspraak bij u thuis om alles in te meten, de lift in virtual reality te laten zien en kan een offerte op maat achterlaten. Meestal zal het plaatsen van een traplift in Woldendorp in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Kiest u voor een 2dehands stoellift, dan hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In veel gevallen wordt de constructie nieuw gemaakt en is alleen de stoel zelf gebruikt. Alle essentiële onderdelen worden grondig getest zodat er geen gebreken ontstaan. Dealers als Otolift + RecentLift bieden een groot aanbod 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Wat kost het om een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Huren kan een handige constructie zijn voor hulpbehoevende die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Woldendorp is behoorlijk duur. Dat heeft er alles mee te maken dat u de kosten voor installatie moet betalen. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Tijdelijk een stoellift in gebruik nemen kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het mogelijk interessant. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is leasen of kopen een beter idee.

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Woldendorp hanteert een maximaal gewicht in kilogram. Standaard wisselt dat tussen de 115 KG – 170 KG. Dit is per model verschillend. Informeer bij uw leverancier naar de constructies die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om een huis te bereiken heeft u af en toe te maken met een opgang. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze situaties is het mogelijk om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo opgewassen tegenalle soorten weer zoals onweer, vrieskou en regen.

Plaats een reactie