Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Wagenborgen

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u het liefste in uw eigen huis blijven wonen? Een slimme traplift in Wagenborgen vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer senioren en mindervaliden kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u risicoloos en zonder enige inspanning op de eerste verdieping van uw huis komen. Op deze pagina leest u praktische specificaties met betrekking tot trapliften. Op deze website vind u meer info over de verschillende type liften, de unieke werking, de verwachte kosten, de overheidsregelingen (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Bovendien kan men gelijk op een eenvoudige manier prijzen opvragen (offerte) bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Delfzijl.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Op een betrouwbare en plezierige manier uw gehele woning blijven gebruiken.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor elk huis is er een geschikte traplift.
 • De uiteindelijke kosten fluctueren zo tussen de €2150 tot zo’n €8100, incl. installatie.
 • Onder sommige omstandigheden worden trapliften gesubsidieerd vanuit de WMO.

Snelkeuze:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Traplift keuzeadvies | Aanvraag via de WMO gemeente Delfzijl | Fabrikanten en monteurs | Veelgestelde vragen (FAQ)

ProvincieGroningen
GemeenteDelfzijl
Postcode9945
WMO Beslissingstermijn8 weken
Vaak gekozen liftStannah Solus

Kosten traplift Wagenborgen april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De uiteindelijke prijs wordt bepaald door 2 zaken: het soort trap en extra opties zoals een automatische draaifunctie van de stoel. Het laten monteren van een traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is het eenvoudigst en is dus relatief goedkoop. In het geval van 1 of meer bochten stijgen de kosten. Vaak zijn er extra kosten voor upgrades als een groter zitvlak.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap start bij €2.100.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is er al vanaf €5.950.
 • Een lift die meerdere bochten door moet is nog weer duurder, denk aan €7.250 of meer.
 • Extra’s zoals een draaifunctie worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Pas op met lage prijzen in brochures. Deze goedkope basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. Hieronder verschaffen we de adviesprijzen van het monteren van een traplift in Wagenborgen. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

TypePrijs nieuwe liftTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.900€1.600 – €2.300halve dag
Eén bocht€4.950 – €8.400€3.500 – €5.6004,5 uur
Meerdere bochten€6.300 – €11.900€4.400 – €7.4001 dag
Spiltrap€8.000 – €13.100€4.950 – €10.3006 uur
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Wagenborgen.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Wagenborgen kan erg interessant zijn. Gebruikte producten worden helemaal gereviseerd en zijn helemaal veilig. Daarmee bespaart u zo 50% op de nieuwprijs. Bovendien helpt u verspilling tegengaan. De meeste aanbieders hebben een ruim aanbod met gebruikte modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Op basis van tips van onze specialisten bekijkt u wat de beste optie is.

traplift-wagenborgen-9945

Hoe werkt een traplift precies?

Geholpen door een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Zo’n traplift bevat een stoel die glijdt over een rail. Dat railsysteem wordt vastgezet op de buiten- of binnenzijde van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden door middel van een elektromotor. De hele constructie werkt middels een afstandsbediening of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De meeste modellen werken als volgt: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nu activeert u de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Het systeem werkt op basis van stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan is er nog een noodaccu. De meeste modellen hebben een sta-op-stoel wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Ook kunt u de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Daardoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
De voordelen van een traplift zijn groot. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Verschillende soorten trapliften + advies

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor iedereen zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Doorgaans onderscheiden we 2 types: stoelliften in Wagenborgen voor rechte trappen en systemen voor een trap met 1 of meer bochten. Deze installaties werken op een steile, brede en smalle trap. Voorts kunt u ook gaan voor speciale liften voor buiten. Voor mensen die in een rolstoel zitten zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trap
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. De fabrikant heeft er simpelweg minder werk mee. Een groot pluspunt is dat het systeem vaak binnen enkele dagen geleverd wordt. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. De lift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.750 inclusief installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dit leidt tot meer kosten en u zult meer geduld moeten hebben voor de levering. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.800 incl. montage.Dit model past zowel in de binnenbocht als buitenbocht van uw trap. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zorg voor goede voorlichting over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt op de trap bevestigd. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Dit type lift kost al gauw €9.500. De prijs komt tot stand middels de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een 4-puntsgordel.

Traplift buitengebruik
Moet u buiten een trap omhoog?De weerbestendige traplift voor buiten biedt dan uitkomst. De stoellift kan goed omgaan met vocht en extreme hitte. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel wordt omgeven met speciaal waterafstotend materiaal en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem opgewassen tegenhet Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plateaulift
Een plateaulift is de ideale oplossing voor voor gebruikers van een rolstoel. Deze variant werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift brengt u rustig en veilig naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een minimale breedte nodig heeft. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Zulke liften hebben al snel een prijskaartje van €12.000.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Delfzijl d.m.v. de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geïnitieerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op deze woningaanpassing WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Delfzijl. Senioren en mindervaliden die vallen binnen deze WMO-indicatie hebben recht op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Desalniettemin berekent het CAK een eigen bijdragen van €4,5 per week. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-consulent neemt uw situatie onder de loep en beoordeelt of een stoellift u duurzaam gaat helpen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan u helpen om weer jaren op een prettige manier in uw vertrouwde woning te blijven wonen. Via de WMO kan u in sommige gevallen aanspraak maken op hulp. Wat moet ik precies doen? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U begint bij het WMO-loket van de gemeente Delfzijl (https://www.delfzijl.nl).
 2. Een consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om veilig en zelfstandig te wonen. Mogelijk wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. De WMO-consulent bekijkt of het laten plaatsen van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. In veel gevallen komt hieruit dat het bovengedeelte te beperkt is (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de badkamer of hele kleine deuren). Een speciale verhuisvergoeding is dan een beter alternatief.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 weken. Vanaf dat moment krijgt u documenten over op welke manier de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u de indicatie krijgt bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het aanbrengen van een traplift of een rollator) of speciaal PGB-budget. Bij deze tweede optie is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag nu een type kiezen die aansluit op uw behoeften. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Contactgegevens

Meer informatie of nu direct aanmelden voor de WMO? In onderstaand schema treft u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Johan van den Kornputplein 10
 • 9930 PA, Delfzijl
 • Website: www.delfzijl.nl
 • E-mailadres: zorgloket@delfzijl.nl
 • Telefoonnummer: 0596639159

Andere vormen van subsidie
Afgezien van de traplift WMO Wagenborgen onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instanties krijgen ondersteuning wanneer bijvoorbeeld een traplift nodig is voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening gericht op woningeigenaren die de woning toekomstbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of meerdere trapliften zelfstandig vrijblijvend proberen? Bezoek dan een dealer of leverancier in de regio. Een professionele adviseur kan u een aantal liften tonen en geeft aan welk merk/model past bij uw wensen en budget. Veel verkooppunten hanteren verschillende merken en modellen. In de onderstaande tabel vergelijkt u aanbieders en merken die ook werkzaam zijn in Wagenborgen.

LeverancierVoordeel
TipTopDe specialist van 2e hands trapliften
SmienkGegarandeerd de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftKoopt ook uw oude model weer terug
123trapliftenGratis thuisadvies mogelijk
Schema met goede leveranciers van trapliften in Wagenborgen.

Bekende merken
In uw omgeving zijn verschillende erkende ontwikkelaars met eigen labels. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze traplift bouwers hanteren een snelle levertijd en vakkundige service medewerkers. U kunt bij deze merken direct een traplift kopen. In de onderstaande tabel vergelijkt u de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftAltijd en overal bereikbaar
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaGoede onderhoudscontracten
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Bekijk de veelgestelde vragen

Wat voor merken trapliften zijn er?
We onderscheiden meerdere populaire producenten We doelen dan op ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Verder worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Strobbe, Triwa, Extrema. Erkende aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Smienk, PractiComfort, RecentLift, TipTop, 123traplift.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms waar u de liften met eigen ogen kunt zien en waar u kunt ervaren hoe het nu precies werkt. Een getrainde specialist zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een passende huislift. Bovendien zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap op te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en zal direct actuele prijzen bespreken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Wagenborgen binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Waar kan ik tweedehands liften kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Meestal wordt de constructie nieuw gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden grondig nagekeken om de veiligheid te kunnen garanderen. Dealers als Minivator & 123 traplift verkopen een prima aanbod 2e hands modellen zoals de Platinum Horizon.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
De prijzen van nieuwe liften lopen flink op. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor huishoudens die 1 of 2 jaar een lift in huis nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Wagenborgen is behoorlijk duur. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. De stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Voor een relatief korte gebruiksperiode is huren absoluut de overweging waard. Voor structureel gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en is leasen of kopen een beter idee.

Hoeveel gewicht kan een traplift aan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Wagenborgen hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Standaard wisselt dat tussen de 105 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Vraag uw trapliftexpert naar speciale oplossingen die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om de deur van een woning te bereiken kan het zijn dat u een opgang over moet. Onder andere in een zorgflat. Speciaal voor dit soort woningen is het mogelijk om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor alle weersomstandigheden zoals storm, regen en wind.

Plaats een reactie