Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Tinallinge

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een moderne traplift in Tinallinge maakt het mogelijk! Een groot aantal bejaarden en mensen met medische beperkingen kiezen voor het gemak van de stoellift. Met zo’n lift kan men zonder zorgen en moeiteloos gebruik blijven maken van uw hele woning. In het volgende overzicht leest u belangrijke specificaties t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe het technisch werkt, de geschatte kosten, de WMO regelingen en info over tweedehands modellen. Tevens kunt u direct en vrijblijvend een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel die langs de rail omhoog en omlaag kan door middel van een elektromotor.
 • Zonder gevaar en op een plezierige manier de trap op en af.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor iedere situatie is er een traplift te koop.
 • De tarieven schommelen tussen €1950 tot maar liefst €8500, inclusief montage.
 • Mogelijk heeft u recht op een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Het Hogeland | Merken en monteurs | Veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9954
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftHandicare 1000XXL

Kosten traplift Tinallinge april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De totaalprijs is afhankelijk van 2 zaken: de vorm van de trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten plaatsen van een traplift is een maatwerk klus. De rails moet namelijk aangepast worden. Het installeren van de rail op een rechte trap is het minst arbeidsintensief en is al verkrijgbaar voor €1.750,00. Gaat de trap langs 1 of meer bochten? Dan stijgen de kosten. Tevens bestaan er meerprijzen voor o.a. opties zoals een lederen stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap wordt geïnstalleerd v.a. €2.450.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is al beschikbaar v.a. €6.150.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten is fors duurder, al snel €7.650 of zelfs nog meer.
 • Extra upgrades zoals een vierpuntsgordel zijn exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Kijk uit met stuntprijzen in TV reclames. Deze gunstige vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In deze tabel bekijkt u de richtprijs van het plaatsen van een traplift in Tinallinge. Uw trapsituatie gebruikt men als starttarief in de offerte.

Type trapNieuwe liftTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.350€1.550 – €2.1504,5 uur
Eén bocht€4.900 – €8.200€2.800 – €6.3005 uur
Twee bochten€6.350 – €10.100€3.600 – €7.8006 uur
Wenteltrap€8.000 – €13.200€5.400 – €10.9006,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Tinallinge.

Tot wel 60% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift laten plaatsen is niet goedkoop. Een tweedehands traplift kopen in Tinallinge kan erg interessant zijn. Gebruikte artikelen worden helemaal gereviseerd en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Zo bespaart u al snel 30% – 50% ten opzichte van een nieuw model. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. De meeste aanbieders hebben een ruim aanbod met 2e-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten maakt u de keuze voor een gebruikte of een nieuw model.

traplift-tinallinge-9954

Wat is een traplift?

Dankzij een traplift kunt u zonder problemen naar boven en naar beneden. Dit is een goede optie als u moeite heeft om naar boven te gaan. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dat railsysteem wordt geïnstalleerd op uw trap. Dit kan zowel aan de buiten- als binnenzijde. Vaak hoeft er niet geboord te worden. De stoel glijdt langs het railsysteem aangedreven door een elektromotor. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna drukt u op de bedieningsknop. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn is er nog een noodaccu. De meeste systemen bieden optioneel een ondersteunde stoel die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste systemen kunt u de zitting en de armleuningen weer inklappen. Hierdoor zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Soorten trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere woning en elk budget zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Standaard maken we onderscheid tussen 2 systemen: stoelliften in Tinallinge voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Ze zijn te monteren op een smalle trap, brede trap of steile trap. Voorts kunt u kiezen voor innovatieve buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rails is namelijk gewoon één recht stuk. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Een ander pluspunt is dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap is er vanaf €2.100 inclusief montage.

Trappen met bochten
Bij trappen met meerdere bochten moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit ziet u terug in extra onkosten en een wat langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €5.900 inclusief plaatsing. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Een verkoopadviseur vertelt u graag meer over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De buizenconstructie wordt vastgemaakt op de trap zelf. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Het betreft hier 100% maatwerk. Daardoor zijn de tarieven van deze producten hoog. Deze liften beginnen bij €10.000. De prijs hangt af van het aantal bochten en aanvullende opties als een automatisch opklapbare voetenplank.

Buiten traplift
Een lager gelegen tuin? De robuuste traplift voor buiten is dan hetgeen wat u zoekt. Het materiaal van deze lift is bestand tegen regen en wind. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Het zal dus niet gaan roesten. Rondom de stoel zit een laag dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor is uw lift beschermd tegen (slechte) weersomstandigheden zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift biedt uitkomst voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model is uitgerust met een lang plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Deze uitvoering kan daarna veilig omhoog bewegen. Daar aangekomen rijdt u van de plateau af de verdieping op. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een bekende aanbieder die rolstoelliften kan installeren. Dergelijke systemen kosten al snel €12.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland door de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Wilt u gebruik maken van woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Ouderen en mensen met een beperking met WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-expert checkt uw prive-omstandigheden en bepaalt of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Mogelijk zal hij/zij een verhuisvergoeding voorstellen.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en comfortabel in uw eigen huis te blijven wonen. Via de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden gebruik maken van extra hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het volgende kopje kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U initieert aan welke artikelen u behoefte heeft om voor de lange termijn in uw woning te blijven wonen. Afhankelijk van de situatie vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat bekijken of de aanschaf van een traplift een oplossing voor de lange termijn is. De gemeente kan van mening zijn dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan drempels of te smalle doorgangen). De unieke verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna krijgt u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Als de WMO-indicatie wordt gegeven zijn er twee soorten vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Wordt er gekozen voor PGB dan heeft u recht op een vaste vergoeding. U mag nu een systeem aanschaffen die in lijn is met uw eisen en wensen. Ook hier geldt de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Meer informatie of meteen een aanmelding voor de WMO doen? In de grijze box bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidie/vergoeding
Naast de traplift WMO Tinallinge subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen een tegemoetkoming in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met medische problemen.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door ouderen om de koopwoning aan te passen zodat men hier langdurig kan blijven wonen.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u meer info of het aanbod trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel (of vertegenwoordiger) in de buurt. Een getrainde specialist kan u verschillende systemen introduceren en geeft aan welke uitvoering rijmt met uw woning en budget. Een groot deel van de aanbieders verkopen diverse merken. In de onderstaande lijst staan verkooppunten en fabrikanten die ook leveren in Tinallinge.

LeverancierVoordeel
TipTopRuim aanbod met 2ehands trapliften
SmienkKoopt indien gewenst uw traplift weer terug
PractiComfortDealer van alle grote merken
RecentLiftEenvoudig online brochure aanvragen
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met erkende leveranciers van trapliften in Tinallinge.

Erkende merken
In ons land zijn vijf betrouwbare producenten met eigen producten. De assemblage gebeurd ook in Nederland. Deze ontwikkelaars bieden een korte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In deze tabel staan de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftHet meest bekende merk in Nederland
StannahEen bedrijf actief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaDe trapliftspecialist voor zakelijk en particulier
Tabel met Nederlandse fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Welke aanbieders zijn er allemaal?
We onderscheiden verschillende geschikte traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook kunt u kiezen voor iets minder grote namen als Minivator, Strobbe, Extrema, Heymer, Platinum. Erkende verkopers van dergelijke merken zijn Smienk, 123traplift, PractiComfort, RecentLift, TipTop.

Is het mogelijk een traplift uit te proberen?
Thuis een stoellift testen is niet haalbaar. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een goede verkoopmedewerker zal u helpen bij het vinden van een goede huislift. Verder kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties kan de montage van een traplift in Tinallinge in zo’n 2 – 3 weken plaatsvinden.

Wat kost een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is stukken voordeliger dan een nieuwe lift. Middels een 2dehands stoellift hoeft u zich ook niet druk te maken over het milieu. In de regel komt de rails nieuw uit de fabriek en wordt er een gebruikte stoel gekozen. De stoel en de motor worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Platinum + RecentLift hebben een prima aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Stannah Sadler.

Wanneer is het verstandig een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. De huuroptie is erg geschikt voor huishoudens die tijdelijk een lift nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Tinallinge is zeker niet voordeliger. Er zijn namelijk wel de kosten voor de installatie van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Tijdelijk een stoellift in huis nemen kost nog eens €100 – €200 p/maand. Het grote nadeel is dat u de lift niet afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is is huren absoluut de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Tinallinge communiceert een max. gewicht dat de lift aankan. Meestal gaat het om een draagkracht tussen de 125 KG & 170 KG. Dit is per model en uitvoering weer anders. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen kan het zijn dat u een opgang over moet. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Met name voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Op die manier is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plaats een reactie