Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Het Hogeland

Lukt het niet meer om de trap zelfstandig op te lopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Het Hogeland kan u daarbij helpen! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden plaatsen een stoellift in hun appartement. Op deze manier kunt u op een veilige manier en probleemloos de trap op en af. Op de traplift-vergelijker kunt u aan de slag met belangrijke specificaties ten aanzien van trapliften. Wij vertellen u meer over allerlei modellen liften, een technische beschrijving, de onkosten, de WMO en uitgebreide info over plateauliften. Uiteraard kunt u ook meteen en zonder moeite een offerte aanvraag plaatsen bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder risico en op een eenvoudige manier de trap op en af.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elke woning is er een passende traplift.
 • De tarieven komen neer op bedragen tussen €2550 tot maar liefst €8300, incl. installatie.
 • Soms ontvangt u een traplift op basis van de WMO.

Snelkoppelingen:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHet Hogeland | Fabrikanten en monteurs | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9984
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak verkochte liftTriwa TR 75

Kosten traplift Het Hogeland mei 2024

U bent eruit: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De uiteindelijke prijs wordt berekend a.d.h.v. 2 factoren: type trap (met bochten of recht) en extra opties zoals een driepuntsgordel. Een traplift installeren in huis is altijd 100% maatwerk. Dit geldt vooral voor de rail die op de trap geplaatst wordt. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is er al vanaf €2.000,00. Heeft uw trap meerdere bochten? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een 4-puntsgordel.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap is er al voor €2.450.
 • Een basislift met een standaard bocht is er vanaf €5.800.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kent een hogere prijs van rond de €7.150 inclusief plaatsing.
 • Extra opties als een meedraaiende stoel worden als meerprijs berekend.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze aantrekkelijke basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften passen bijna op geen enkele trap. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige prijzen van het laten installeren van een traplift in Het Hogeland. Zoals u kunt zien: het type trap vormt de belangrijkste kostenpost.

Type trapPrijs nieuwe liftTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.650 – €3.750€1.800 – €2.3004 uur
Eén bocht€5.200 – €8.000€2.800 – €5.5005 uur
Twee bochten€5.800 – €11.400€3.650 – €7.500Hele dag
Draaiende trap€7.850 – €13.900€4.500 – €10.700Hele dag
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Het Hogeland.

Tot wel 50% besparen met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Zo’n tweedehands traplift kopen in Het Hogeland kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte types worden grondig nagekeken en kunnen snel worden geleverd. Daarmee bespaart u maar zo 35% – 60% op de aanschaf van uw traplift. Tevens hoeft er niets weggegooid te worden. Het gros van de verkooppunten kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. Op uw beurt kunt u ook weer gebruik maken van de terugkoopgarantie. Samen met een adviseur maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-het-hogeland-9984

Waarom een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit is noodzakelijk als u bijvoorbeeld snel uw evenwicht verliest. De traplift wordt gevormd door een stoel met elektromotor en een rails. De rail wordt gekoppeld aan de buiten- of binnenzijde van de trap. Op deze manier neemt het weinig ruimte in. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. De hele constructie werkt met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. Hierna gaat u in de stoel zitten. Hierna gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel komt nu in beweging in de gewenste richting. Dit artikel werkt op elektriciteit. Wanneer er een stroomstoring is is er nog een noodaccu. Bijna alle types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Vaak kan u ook de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Welke voordelen zijn er?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U bent weer onafhankelijk.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • U hoeft niets te verbouwen.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Elk geval is anders. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. Grofweg onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Het Hogeland voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een smalle / brede / steile trap. Bovendien bestaan er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige uitvoering. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Een bijkomend voordeel is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap start bij €2.500 inclusief montage.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit resulteert in meer kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.000 inclusief plaatsing. De constructie is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Zorg voor goede voorlichting over de merken, opties en prijzen.

Bijzondere gevallen: wenteltrap of spiltrap
Is er sprake van een spiltrap of wenteltrap? Ook dan zijn er oplossingen. De buis van de lift wordt gemonteerd op de traptrede. Op die manier is er voldoende ruimte om te trap te belopen. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Daardoor bent u meer geld kwijt voor de montage. Dit type lift kost al gauw €8.250. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en eventuele extra’s zoals een verlichte voetenplank.

Speciale trapliften voor buiten
Kunt u de voordeur slecht bereiken i.v.m. hoogteverschil? Een speciale traplift voor buiten is dan de oplossing. Dit model is uitstekend bestendig tegen neerslag en vocht. Hiervoor gebruikt men een roestvrijstalen rails. U hoeft niet bang te zijn voor roest. De stoel bevat speciaal waterafstotend materiaal en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Dankzij dit systeem is het systeem bestand tegen elk type weer zoals vrieskou, regen en onweer.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit model kan daarna veilig omhoog bewegen. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een geschikte fabrikant die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Zulke liften kosten al snel €12.500.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Burgers die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die essentieel zijn om langer in de eigen woning te blijven wonen. Let op: u draagt u een eigen bijdrage bij van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en adviseert of een stoellift wel de oplossing is. Dikwijls is de verhuisvergoeding een beter alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om voor een ruime periode moeiteloos en veilig in uw eigen huis te blijven wonen. D.m.v de WMO kunt u vaak extra zorg en/of hulpmiddelen gebruiken. Maar hoe werkt dat dan? In het volgende kopje loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. U persoonlijke consulent zal bij u thuis komen om uw situatie te bespreken.
 3. U indiceert wat u kan helpen om veilig en zelfstandig te wonen. Soms vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist bekijkt of het aanbrengen van een traplift een langdurige oplossing is. Vaak blijkt dat de eerste verdieping helemaal niet geschikt is (dat komt dan door opstapjes of hele krappe ruimtes). Een verhuisvergoeding is in dat geval een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. Uw gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Aansluitend bieden ze u documentatie over de vervolgstappen die worden genomen.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Als de WMO-indicatie wordt gegeven bestaan er feitelijk 2 type vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld het plaatsen van een traplift of een rolstoel) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U gaat dan een systeem laten installeren die matcht met uw wensen. Ook hier betaalt u maandelijks een vaste bijdrage.

Bezoekadres

Zijn er nog vragen of direct hulp aanvragen? Onderstaand leest u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere vormen van subsidie
Behalve de traplift WMO Het Hogeland onderscheiden we nog een aantal subsidieregelingenwaar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties krijgen een subsidie wanneer zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor werknemers met fysieke ongemakken.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een lucratieve lening gericht op mensen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: In het geval van een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een uitgebreid advies of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een adviespunt of winkel in de regio. Een getrainde specialist kan u passende opties introduceren en informeert u over welk systeem voldoet aan de situatie en het budget. Veel winkels verkopen de toonaangevende (Nederlandse) merken. In de bijgaande tabel vindt u aanbieders en merken die ook actief zijn in Het Hogeland.

LeverancierVoordeel
TipTopEerste keus in tweedehands trapliften
SmienkTerugkoopgarantie met vakkundige demontage
PractiComfortMaakt ook de financiering mogelijk
RecentLiftSpecialist op het gebied van tweedehands
123trapliftenTopkwaliteit liften van erkende merken Otolift én ThyssenKrupp
Overzicht met goede leveranciers van trapliften in Het Hogeland.

Goede merken
In uw regio zijn meerdere goede merken actief. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze traplift bouwers staan in voor een korte installatietijd en gunstige servicecontracten. U kunt bij deze fabrikanten direct een traplift kopen. In de tabel hieronder vergelijkt u de beste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftUnieke niet goed geld terug garantie
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Tabel met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
We differentiëren enkele geschikte leveranciers We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Verder zijn er iets minder bekende merken als Heymer, Minivator, Extrema, Platinum, Triwa. Populaire verkopers van de genoemde merken zijn Smienk, Vegro, PractiComfort, TipTop, 123traplift.

Kan ik een traplift uitproberen?
Een stoellift testopstelling aan huis kan helaas niet zo eenvoudig. Door het hele land zijn er gelukkig showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een professionele adviseur is u graag van dienst bij het aanschaffen van een passende huislift. Verder zou u kunnen kiezen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om de trap in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en zal direct actuele prijzen bespreken. Vaak zal de installatie van een traplift in Het Hogeland binnen een paar weken worden afgehandeld.

Zijn er ook tweedehands liften?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en is het uitsluitend de stoel die een vorige gebruiker heeft. De gebruikte onderdelen worden uitgebreide getest om een veilig product aan te bieden. Aanbieders zoals Minivator of Smienk verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 1000.

Waar kan ik een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Een huurcontract kan uitkomst bieden voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Het Hogeland is niet heel goedkoop. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. Afhankelijk van het type trap kost dit €1.000 – €1.500. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost al gauw €100 – €150 p/maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik zijn de kosten te hoog en is het slimmer om over te gaan tot koop (of leasen).

Wat is het maximale gewicht dat een lift kan dragen?
Zware mensen kunnen angstig zijn voor trapliften. De liftenservice in Het Hogeland hanteert gewoonlijk een maximale draagkracht in KG. In de basis schommelt dat tussen de 135 KG en 140 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de uitvoeringen die beschikbaar zijn voor mensen met overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw woning in te kunnen gaan moet u soms eerst een opgang op. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze gevallen is het mogelijk om de liftvoorziening buitenshuis te maken. Het railsysteem is RVS, de stoel weerbestendig. Zo kunt u het product netjes houden in extreem weer zoals onweer, vrieskou en regen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie