Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Houwerzijl

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u blijven genieten van uw eigen huis? Een innovatieve traplift in Houwerzijl maak langer thuiswonen mogelijk! Een groot deel van de ouderen en hulpbehoevenden kopen een speciale stoellift voor thuis. Zodoende kunt u op een veilige manier en zeer eenvoudig in uw vertrouwde woning blijven wonen. Via deze website leest u handige adviezen omtrent trapliften. Onze experts geven tips over diverse lift types, hoe het technisch werkt, de installatiekosten, de WMO en andere vergoedingen en info over tweedehands modellen. Ook kunt u gratis en vrijblijvend een offerte aanvraag plaatsen bij de bekende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Op een beschermde en gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een spiltrap of recht met bochten: Voor elke trap is er een traplift beschikbaar.
 • De tarieven schommelen tussen €1900 tot maar liefst €9200, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift via de gemeente (WMO).

Onderwerpen:  Kosten van een traplift | Werkt dit bij mij thuis? | Welk type lift past bij mij? | PGB en WMO aanvragen voor traplift bij de gemeenteHet Hogeland | Fabrikanten en showrooms | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9973
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel gekozen liftThyssenkrupp Levant comfort

Kosten traplift Houwerzijl april 2024

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Wat kost zoiets? De offerteprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee factoren: het soort trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Het laten plaatsen van een traplift kost wat tijd (maatwerk). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en is dus relatief goedkoop. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan zullen de kosten flink hoger uitvallen. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor opties zoals een luxe stoel.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.750.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht start bij €6.350.
 • Een model geschikt voor meerdere bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.000 inclusief installatie.
 • Opties zoals een luxe stoel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Prijzen montage trapliften vergelijken
Veel showrooms hanteren lage tarieven in reclames. Deze aantrekkelijke vanaf prijzen hebben weinig relevantie. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In de tabel hieronder voorzien we u van de marktprijzen van het installeren van een traplift in Houwerzijl. Het aantal bochten is het uitgangspunt qua kostprijs.

ModelNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.900 – €3.450€1.700 – €2.150halve dag
Eén bocht€5.100 – €8.100€3.450 – €6.5005 uur
Twee bochten€5.900 – €11.300€3.600 – €7.600Eén dag
Spiltrap€8.250 – €12.200€4.500 – €10.6006,5 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Houwerzijl.

Besparen op de kosten met een tweedehands lift
Het laten plaatsen van een stoellift is niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Houwerzijl is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte liften worden helemaal gereviseerd en bieden ook gewoon garantie. Zodoende bespaart u al snel 55% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel is recycling goed voor het milieu. Veel showrooms kunnen u ook helpen aan 2e-handse liften. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Door te overleggen met een adviseur kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-houwerzijl-9973

Wat is een traplift en hoe werkt het?

Met behulp van een traplift neemt u de trap zonder te hoeven lopen. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. Een traplift bestaat uit een stoel die langs een rail verplaatst wordt. Het railsysteem wordt aangebracht op de binnen- of buitenkant van de trap. Er wordt dus ook niet geboord in de muur. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden geholpen door een stille elektromotor. U kan deze stoel besturen met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Samengevat doet u de volgende handelingen: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. Nu kunt u in de stoel zitten en eventueel de gordel vastmaken. Nu drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat zich langzaam in de gewenste richting begeven. Dit model werkt op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste types bieden optioneel een ondersteunde stoel wat het makkelijk maar om te gaan zitten. Bij de meeste modellen kan men de armleuning, voetensteun en zitting inklappen. Op die manier is er genoeg ruimte voor huisgenoten om de trap op te gaan.

Wat zijn precies de voordelen?
Er zitten ontzettend veel voordelen aan een traplift. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Een stukje zelfstandiger leven.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • Rustig en vertrouwd boven slapen en ontspannen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. En voor iedere woning en gebruiker is er een passende oplossing. Volgens onze adviseurs onderscheiden we 2 soorten: stoelliften in Houwerzijl voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn geschikt voor een smalle / brede / steile trap. Voorts verkoopt men systemen voor buiten. Voor gebruikers van een rolstoel zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trappen
De rechte traplift kan eenvoudig en snel geplaatst worden. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Andere positieve aspecten zijn o.a. dat het vaak binnen 1 week geplaatst kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Een lift voor een rechte trap is er vanaf €2.400 incl. installatie.

Trap met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet het railsysteem op maat worden gemaakt. Dit zorgt voor duurdere prijzen en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 inclusief montage. Dit product is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Zoek altijd actuele informatie uit over merken, prijzen, onderhoud en garantie.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft uw woning een spiltrap of wenteltrap? Dat is gelukkig geen issue. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Door dit handige systeem kan er altijd een werkend product worden geleverd. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Als gevolg hiervan is dit een van de duurste modellen. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.000. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en optionele extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen.

Traplift voor buitengebruik
Een lastige trap naar de tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan de oplossing. Elektra wordt goed afgeschermd voor hitte, UV-straling en regen. De liften worden geplaatst op een RVS-rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel wordt omgeven met een glad materiaal dat waterafstotend is en wordt standaard geleverd met een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenalle weersomstandigheden zoals extreme hitte of regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. Deze uitvoering werkt op basis van een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Dit type lift zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Eenmaal boven aangekomen rijdt u moeiteloos weer verder. Houd er rekening mee dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een populaire verkoper die gespecialiseerd is in deze rolstoelliften. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.600.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland binnen de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u als inwoner zo lang mogelijk in uw woning kunt blijven wonen en dat u niet geïsoleerd raakt. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in de woningaanpassing WMO-regeling? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Het Hogeland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen hulp en hulpmiddelen die benodigd zijn om langdurig zelfredzaam te blijven. Belangrijk: u rekent men een eigen bijdrage van €57 per kwartaal. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-expert maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden zal de consulent een verhuisvergoeding aanbieden.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen is vaak dé manier om voor de lange termijn moeiteloos en veilig gebruik te blijven maken van de hele woning. Met de WMO kunt u in veel gevallen gebruik maken van extra hulp. Hoe vraag ik dit bij de gemeente aan? Hieronder kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een consulent zal bij u thuis komen om uw vraag te bespreken.
 3. U geeft te kennen waar de behoefte ligt om langer in de eigen woning te blijven wonen. In sommige gevallen vraagt de consulent om hulp bij een onafhankelijke arts.
 4. De WMO-specialist zoekt uit of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Vaak blijkt dat de bovenverdieping niet geschikt is (denk bijvoorbeeld aan opstapjes of hele krappe ruimtes). De unieke verhuisvergoeding is dikwijls een passende oplossing.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u aanvullende info over hoe de gemeente u gaat helpen.

Informatie over zorg in natura en het PGB budget
Indien u de indicatie krijgt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan een traplift in uw woning laten plaatsen of ander zorghulpmiddelen) of een eigen PGB-budget. Wanneer men gaat voor PGB dan krijgt u een budget toegekend. U mag hierbij een traplift uitzoeken die matcht met uw wensen. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Adresgegevens

Meer informatie of snel beginnen met de aanvraagprocedure? In onderstaand schema vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidieregelingen
Buiten de traplift WMO Houwerzijl lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u wellicht recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Winkels krijgen ondersteuning zodra er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een goedkope lening gericht op huishoudens die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Loop dan eens binnen bij een winkel/showroom in de omgeving. Een erkende adviseur kan u passende modellen laten zien en informeert welk merk/model matcht met uw budget en situatie. Een groot deel van de aanbieders verkopen diverse merken. In het overzicht hieronder bieden wij winkels en producenten die ook liften plaatsen in Houwerzijl.

LeverancierVoordeel
TipTopAll-in service pakket voor € 290 per jaar
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortOnderdelen gegarandeerd 10 jaar leverbaar
RecentLiftTot wel 5 jaar garantie op uw aankoop
123trapliftenVolledig hergebruikte liften
Overzicht met populaire leveranciers van trapliften in Houwerzijl.

Professionele merken
In ons eigen kleine landje zijn meerdere bekende leveranciers actief. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze ontwikkelaars staan voor een vlotte levertijd een aantrekkelijke onderhoudscontracten. Bij dergelijke leveranciers kunt u rechtstreeks een traplift kopen. Er is dan geen tussenpartij. In de onderstaande tabel staan de populairste 5 merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftCompact en 100% veilig
StannahSnelle levertijd zonder verbouwen
ThyssenKruppMaximale ondersteunen tegen minimaal ruimteverlies
TriwaOok bad- en zwembadliften beschikbaar
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel merken en aanbieders zijn er?
We differentiëren enkele betrouwbare traplift fabrikanten Het gaat om Acorn, ThyssenKrupp, Handicare, Otolift en Stannah. Bovendien zijn er iets minder bekende merken als Minivator, Extrema, Triwa, Platinum, Heymer. Erkende (2e hands) leveranciers van de genoemde merken zijn RecentLift, PractiComfort, TipTop, 123traplift, Smienk.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten is niet haalbaar. Er bestaan tal van showrooms waar u ze in detail kunt bekijken en waar het mogelijk is om in 1 dagdeel meerdere liften te testen. Een adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Tevens kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een adviseur zal aan huis komen om alles in te meten, geeft aan hoe het er uiteindelijk visueel uit komt te zien en kan u direct een voordelige prijs aanbieden. In veel situaties kan de installatie van een traplift in Houwerzijl binnen een paar weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is qua kosten een slimme investering. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan bent u ook erg duurzaam bezig. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken om de veiligheid te waarborgen. Dealers als ThyssenKrupp of Strobbe hanteren een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Otolift Two.

Is het slim om een traplift te huren?
Zo’n lift in huis is niet goedkoop. In dat geval is huren een mooi alternatief voor mensen die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Mensen kiezen ook voor huren om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Houwerzijl is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost u gemiddeld €150,00 per maand. De lift wordt niet uw eigen bezit. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is het de overweging waard. Als u een structurele oplossing zoekt dan zijn de kosten te hoog en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Houwerzijl hanteert gewoonlijk een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Vaak wisselt dat tussen de 115 KG tot 160 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Informeer bij uw leverancier naar de diverse mogelijkheden die er zijn voor overgewicht en obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om uw appartement in te kunnen zult u misschien een opgang moeten passeren. Denk dan aan een villa of bij hoogbouw. Specifiek voor dergelijke gevallen bieden installateurs oplossingen om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Het betreft speciale robuuste producten. Daardoor is het systeem bestand tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of veel regen.

Plaats een reactie