Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Pieterburen

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u de bovenverdieping van uw woning blijven gebruiken? Een moderne traplift in Pieterburen kan u daarbij helpen! Flink wat ouderen en hulpbehoevenden kiezen voor een stoellift. Dankzij dit systeem kunt u veilig en moeiteloos uw gehele woning blijven gebruiken. Via onze vergelijker bekijkt u waardevolle details omtrent trapliften. Wij bieden handige info over de verschillende soorten liften die er zijn, een technische beschrijving, de verwachte kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en populaire leveranciers. Meer weten? Dan kunt u direct en zonder verplichtingen prijzen opvragen (offerte) bij erkende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel met aandrijving die naar boven en beneden kan over een rail die bevestigd is op de trap.
 • Met een gerust hart en op een comfortabele manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Voor binnen of buiten, recht of met bochten: Voor iedere situatie is er een traplift mogelijk.
 • De kosten schatten we in tussen c.a. €2600 oplopend tot 8600, inclusief montage.
 • In enkele gevallen ontvangt u een traplift vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Snelkoppelingen:  Kosten van een traplift | Hoe werkt het? | Traplift keuzeadvies | Een Traplift in bruikleen via de WMO in de gemeenteHet Hogeland | Fabrikanten en adviseurs | Bekijk de veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9968
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftThyssenkrupp Flow

Kosten traplift Pieterburen maart 2023

U bent overtuigt: u wilt graag een traplift in uw huis. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs hangt af van 2 factoren: het soort trap en extra opties zoals een sta-op-stoel. Het laten monteren van een traplift is altijd 100% maatwerk. Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een model voor een normale rechte trap installeren gaat vaak moeiteloos en is dus het goedkoopst. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap worden er hogere tarieven gehanteerd. Mogelijk moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een extra sterke accu.

 • Een eenvoudige traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.600.
 • Een basislift met een standaard bocht installeren ze al v.a. €6.350.
 • Een systeem voor een trap met meer bochten kost al snel €7.450 inclusief plaatsing.
 • Opties zoals een sta-op-stoel zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Kijk uit met stuntprijzen in flyers. Deze vanaf prijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften passen vaak helemaal niet op uw trap. In de tabel hieronder vindt u de geschatte kosten van het laten monteren van een traplift in Pieterburen. Uw trapsituatie is de belangrijkste kostenpost.

LiftsoortNieuwprijsTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.500 – €3.850€1.650 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.300 – €9.000€3.250 – €6.000halve dag
Meerdere bochten€6.200 – €11.700€3.950 – €7.0001 dag
Wenteltrap€8.350 – €12.900€5.200 – €9.4005,5 uur
Schatting van de gemiddelde kosten van een traplift in Pieterburen.

Tot wel 50% goedkoper met een tweedehands lift
Een stoellift is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Pieterburen is voordelig en net zo veilig. Gebruikte producten worden uitgebreid getest en voldoen aan alle veiligheidseisen. Zo bespaart u tot wel 40% op de aankoopprijs. Ook is dat een duurzame investering. Flink wat fabrikanten kunnen u ook helpen aan 2de-handse modellen. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur bekijkt u de verschillende mogelijkheden.

traplift-pieterburen-9968

Hoe werkt een traplift precies?

Met een traplift kunt u uw gehele woning blijven gebruiken. Dit is een oplossing wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een stoel en een rail die over de trap loopt. Dit railsysteem wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Uw muur blijft volledig intact. De stoel glijdt langs de rail naar boven en beneden aangedreven door een elektromotor. U bedient de lift met behulp van een joystick of afstandbediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe bedien ik de lift?
De meeste modellen werken als volgt: zorg er allereerst voor dat alles is uitgeklapt (steunen en leuningen). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit model moet worden aangesloten op het stroomnetwerk. Als de stroom wegvalt dan wordt er gebruik gemaakt van een noodaccu. Bijna alle soorten hebben een draaibare zitting die u helpt bij het op- en afstappen. Bij de meeste types kunt u eenvoudig de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Hierdoor is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Waarom een stoellift aanschaffen? (voordelen)
De voordelen van een traplift zijn groot. Onderstaand leest u ze allemaal nog eens na:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • De badkamer kan boven blijven.
 • U kunt weer alle ruimtes in uw woning benutten.
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedere zorgvraag is maatwerk. Voor iedere gezinssituatie bestaat er een geschikt systeem. In de basis onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Pieterburen voor rechte trappen en producten voor trappen met bochten. Ze zijn toe te passen op een brede, smalle en steile trap. Bovendien bestaan er innovatieve buitenliften. Voor rolstoelgebruikers zijn er ook robuuste plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigste systeem. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Het kost dus gewoon minder tijd om te maken. Een bijkomend voordeel is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De installatie kan op beide zijden worden vastgezet. Doorgaans wordt het bevestigd aan de traptreden. Een lift voor de rechte trap is verkrijgbaar vanaf €2.200 inclusief plaatsing.

Trap met bochten
Bij trappen met meerdere bochten is de maatvoering extra belangrijk (maatwerk). Dat zorgt uiteindelijk voor hogere kosten en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €6.250 incl. installatie. De rails is voor zowel de buitenbocht als binnenbocht toepasbaar. Uw meedraaiende stoel zal zorgen voor extra gebruiksgemak. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij wenteltrap of spiltrap
Heeft u woning een fraaie wenteltrap of spiltrap? Ook dan is er een passend model. Het buizensysteem wordt vastgezet aan de traptreden. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. De fabrikant moet dit speciaal laten maken. Hierom bent u meer geld kwijt voor de montage. Dergelijke oplossingen kosten al snel €9.750. De prijs wordt bepaald door lengte trap, aantal bochten en extra opties zoals een automatische schuifrail.

Traplift voor buiten
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? De robuuste traplift voor buiten is dan zeer geschikt. De stoellift kan goed omgaan met regen, hagel en ijs. Er wordt een speciale roestvrijstalen rails geplaatst. Het zal dus niet gaan roesten. De stoel wordt gemaakt van waterafstotend materiaal en in de winter kan er een afdekhoes worden gebruikt. Daardoor is uw lift opgewassen tegen (slechte) weersomstandigheden zoals hitte, sneeuw, en regen.

Plateaulift
Plateauliften zijn zeer geschikt voor voor gebruikers van een rolstoel. Dit model werkt op basis van een groot plateau waar u met een rolstoel of scootmobiel op past. Dit type lift kan daarna veilig omhoog bewegen. Op de eerste (of tweede) verdieping verplaatst u zich weer verder. Voorwaarde isdat er genoeg vrije ruimte op de trap is (1 meter breed). ThyssenKrupp is een goede zaak die uw rolstoellift op maat kan plaatsen. Dergelijke installaties kosten al snel €12.900.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland via de WMO

De gemeente moet ervoor zorgen dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Voor dit doel is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) geactiveerd. Denkt u aanspraak te kunnen maken op de WMO voor woningaanpassingen? Dit start altijd met het aanvragen van een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Burgers die vallen binnen deze WMO-indicatie kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die benodigd zijn om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 op maandbasis. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist maakt een goede analyse en bepaalt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Stap-voor-stap een WMO-aanvraag indienen
Een traplift aanvragen kan u helpen om duurzaam en op een betrouwbare wijze in uw huis te wonen. Door middel van de WMO kunt u – mits u voldoet aan bepaalde voorwaarden – profiteren van hulp. Maar hoe zit het traject eruit? In het gedeelte hierna leggen we het stap-voor-stap uit.  

 1. U zoekt contact met het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt aan huis om uw vraag te bespreken.
 3. U vertelt wat u precies kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig wordt er informatie ingewonnen bij een onafhankelijke deskundige.
 4. Uw WMO-consulent onderzoekt of het laten plaatsen van een traplift wel echt de oplossing is. Regelmatig blijkt dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (denk bijvoorbeeld aan drempels naar de slaapkamer of onvoldoende ruimte voor rolstoelgebruik). De verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna geven ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Zorg in natura en PGB budget
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn het laten plaatsen van een traplift of andere zorgproducten) of een PGB-budget. In het laatste geval krijgt u een bepaald bedrag uitgekeerd. U mag hierbij een model selecteren dat past bij uw behoeften. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Wilt u meer informatie of gelijk een aanmelding voor de WMO doen? In de box hieronder vindt u de contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Zijn er nog meer vergoedingen?
Buiten de traplift WMO Pieterburen lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u mogelijk gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Bedrijven krijgen een financiële compensatie in situatie waarbij er iets in het pand verbouwd moet worden voor gehandicapte werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een interessante lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: bij een WLZ-indicatie krijgt u mogelijk een vergoeding of subsidie voor een woningaanpassing

Lokale trapliften leveranciers zoeken

Wilt u informatie inwinnen of het aanbod trapliften met eigen ogen bekijken? Handig is dan een showroom of adviespunt in de regio. Een productspecialist kan u verschillende systemen introduceren en vertelt welk type lift past matcht met uw wensen en budget. Veel van de winkels hebben een divers aanbod. In de onderstaande lijst vindt u verkooppunten en fabrikanten die ook werkzaam zijn in Pieterburen.

LeverancierVoordeel
TipTopVeiligheidsnorm 81-40
SmienkIndien nodig binnen 48 uur geplaatst
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met erkende leveranciers van trapliften in Pieterburen.

Geschikte merken
In ons eigen land onderscheiden wij verschillende professionele ontwikkelaars met eigen producten. De liften worden doorgaans ook in eigen land gefabriceerd. Deze leveranciers waarborgen een korte levertijd en uitstekende service. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de bijgaande tabel treft u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareUitstekende service en garantie
OtoliftIndien gewenst binnen 48 uur geleverd
StannahActief in meer dan 40 landen
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaRuim aanbod trap- en huisliften
Tabel met de meest populaire stoellift-fabrikanten.

Bekijk de veelgestelde vragen

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
U kan een keuze maken uit enkele geschikte producenten Dit zijn Handicare, Otolift, Stannah, ThyssenKrupp en Acorn. Daarnaast worden er modellen aangeboden van o.a. Triwa, Strobbe, Extrema, Platinum, Minivator. Erkende verkopers van bovengenoemde merken zijn RecentLift, TipTop, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Waar kan ik de trapliften zien en proberen?
Bij u thuis een stoellift uitproberen kan helaas niet zo eenvoudig. Wel zijn er showrooms voor directe tips / adviezen en waar u verschillende opties kunt uitproberen. Een productspecialist geeft tips en advies voor het uitkiezen van een passende huislift. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Bij de meeste aanbieders zal de installatie van een traplift in Pieterburen binnen één tot twee weken voltrokken worden.

Kan ik een tweedehands model kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Met een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Vaak wordt de constructie nieuw gemaakt en gebruiken ze een gebruikte oude stoel. Alle essentiële onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Aanbieders zoals Otolift & 123 traplift hebben een uitstekend assortiment 2e hands modellen als bijv. de Handicare 1100.

Waar kan ik een traplift huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Een andere motivatie kan zijn omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Pieterburen is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk wel voor de plaatsing van de rails. De kosten hiervan bedragen zo’n €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Voor een relatief korte gebruiksperiode kan het interessant zijn. Voor structureel gebruik is huren niet verstandig en is het advies om te kopen of te leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Pieterburen hanteert gewoonlijk een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Standaard wisselt dat tussen de 100 KG en 140 KG. Elk type is daarin weer anders. Neem dit serieus en bekijk de uitvoeringen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld in een flat of villa. Speciaal voor dit soort woningtypes is het mogelijk om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Op die manier is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie