Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Zuurdijk

Komt u de trap nog moeilijk op, en wilt u graag zelfstandig thuis blijven wonen? Een innovatieve traplift in Zuurdijk vergroot uw zelfstandigheid. Een groot aantal ouderen en mensen met fysieke ongemakken kopen een speciale stoellift voor thuis. Dankzij dit systeem kunt u zonder risico en zeer eenvoudig de trap op en af. Via de TrapliftExpert leest u bruikbare tips t.a.v. trapliften. U leest hier alles over de verschillende type liften, hoe het werkt, de installatiekosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en specifieke info over rolstoelliften. Daarnaast kunt u direct en zonder moeite een offerte opvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten uit de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel met een motoraandrijving welke voortbeweegt over een rails op de trap.
 • Zonder zorgen en op een gemakkelijke manier gebruikmaken van alle verdiepingen in uw huis.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Voor elk huis is er een traplift op maat.
 • De uiteindelijke kosten schatten we in tussen c.a. €2200 oplopend tot 10000, incl. montage.
 • Als u voldoet aan een aantal voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de WMO.

Inhoudsopgave:  Kosten van een traplift | Hoe werken deze producten? | Verschillende liftsystemen | Een traplift aanvragen via de WMO in Het Hogeland | Merken en showrooms | FAQ (veelgestelde vragen)

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9965
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftPlatinum Curve

Kosten traplift Zuurdijk april 2023

U heeft besloten: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Wat gaat dat kosten? De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. 2 onderdelen: het type trap en eventuele extra’s. Het laten plaatsen van een traplift is maatwerk (tijdsintensief). Het railsysteem is per trap namelijk weer anders. Een constructie voor een standaard rechte trap monteren gaat vaak moeiteloos en hoeft dus ook niet duur te zijn. Moeten er bij u thuis meerdere bochten worden geplaatst? Dan worden er hogere tarieven gehanteerd. Vaak bestaan er meerprijzen voor o.a. extra opties als een extra dunne rail.

 • Een simpele traplift voor een rechte trap plaatsen ze al vanaf €2.550.
 • Een systeem voor een trap met 1 bocht wordt geïnstalleerd v.a. €5.900.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten is iets kostbaarder, denk aan €7.400 inclusief plaatsing.
 • Extra’s zoals een draaifunctie voor gemakkelijk op- en afstappen zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Actuele prijzen traplift laten plaatsen
Veel leveranciers stunten met prijzen in flyers. Deze aanlokkelijke basisprijzen zijn nietszeggend. De goedkoopste trapliften zijn waarschijnlijk niet zo geschikt voor uw trap. In het onderstaande overzicht treft u indicatieve prijzen van het laten monteren van een traplift in Zuurdijk. Het aantal bochten heeft de meeste invloed op de prijs.

SoortPrijs (nieuw)TweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.850 – €3.250€1.700 – €2.2504 uur
Eén bocht€5.350 – €9.000€3.150 – €6.6005 uur
Meerdere bochten€6.550 – €10.500€3.550 – €7.000Eén dag
Wenteltrap€8.150 – €12.600€4.900 – €9.5001 dag
Tabel met de gemiddelde kosten van een traplift in Zuurdijk.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Een stoellift in uw woning is zeker niet goedkoop. Zo’n tweedehands traplift kopen in Zuurdijk is voordelig en net zo veilig. Gebruikte liften worden uiteraard goed nagekeken en kunnen supersnel worden geleverd. Hiermee bespaart u tot wel 55% op de nieuwprijs. Bovendien bent u ook milieuvriendelijk bezig. Meer en meer verkopers hebben tegenwoordig een speciaal aanbod met tweedehandse liften. Vaak op basis van een terugkoopgarantie. Samen met een adviseur kijkt u of een 2e hands model past bij uw situatie.

traplift-zuurdijk-9965

Waarom een traplift?

Middels een traplift kunt u gebruik blijven maken van uw hele woning. Dit kan heel behulpzaam zijn als u niet veilig naar boven of beneden kunt. De traplift bestaat uit 2 onderdelen: een stoel en een rails. Zo’n rail wordt vastgemaakt op de trap. Dit kan zowel aan de binnen- als buitenkant. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel verplaatst zich langs deze rail naar boven met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een losse afstandsbediening of een geïntegreerde bediening.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Praktische info over het gebruik
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). U neemt nu plaats op de comfortabele zitting. Nadien duwt u de joystick in de juiste richting. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. De lift wordt aangesloten op stroom. Mocht de stroom onverhoopt wegvallen dan blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste merken hebben een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Bij de meeste systemen kunt u (indien gewenst) de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Zodoende zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

Alle voordelen samengevat
Er zijn veel argumenten om een traplift aan te schaffen. We hebben ze nog eens op een rijtje gezet:

 • U kunt veilig naar boven en beneden.
 • De woning behoudt zijn waarde.
 • Geen bouwkundige aanpassingen nodig.
 • Uw slaapkamer hoeft niet naar beneden.
 • Blijf genieten van de ruimte in uw huis.
 • Uw vertrouwde huis hoeft nog niet verkocht te worden.

Welk type traplift past bij mij?

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor elke woning is er een passende oplossing. Grofweg onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Zuurdijk voor rechte trappen en modellen die een of meerdere bochten. Deze installaties werken op een smalle, of juist brede of steile trap. Bovendien zijn er oplossingen voor buiten. Voor hen die afhankelijk zijn van een rolstoel zijn plateauliften een ideale uitkomst.

Rechte trappen
De rechte traplift is het gemakkelijkst om aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er hoeft dus minder op maat gemaakt te worden. Wat ook fijn is, is dat er hierdoor ook een snellere levertijd mogelijk is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt het aan de traptreden bevestigd. Een lift voor de rechte trap start bij €2.800 incl. installatie.

Trappen met bochten
In situaties waarbij bochten in het spel zijn moet de rails worden afgestemd. Dit leidt tot wat hogere prijzen en een langere levertijd. Een traplift voor een trap met bochten is er vanaf €6.300 inclusief montage. Het systeem is geschikt voor gebruik in de binnenbocht en buitenbocht. Een meedraaiende stoel kan gewenst zijn. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. Het buissysteem wordt op de trap bevestigd. Daardoor blijven de treden goed beloopbaar. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Daardoor wordt het model er niet goedkoper op. Zulke systemen kosten al snel €9.500. De prijs wordt bepaald door de grootte van de trap en optionele upgrades zoals een vijfpuntsgordel.

Speciale trapliften voor buiten
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een sterke traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen vocht en extreme hitte. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Dit zorgt dat het niet gaat roesten. De stoel wordt gemaakt van een speciale coating en tevens zijn er afdekhoezen beschikbaar. Daardoor is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoelgebruikers. Deze variant heeft een groot plateau waarop rolstoelgebruikers zich op kunnen vastzetten. Deze uitvoering zorgt dat u comfortabel en veilig de bovenverdieping bereikt. Boven aangekomen rijdt u gemakkelijk van de plaat de verdieping op. In de regel is het zo dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een gerenommeerde aanbieder die rolstoelliften kan leveren. Deze liften kosten al gauw €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland met de WMO

De gemeente is ervoor verantwoordelijk dat u langere tijd zelfstandig kan blijven wonen en dat u aansluiting blijft vinden met de samenleving. Daarvoor is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in de woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Het Hogeland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die zo’n WMO-indicatie krijgen ontvangen hulp en hulpmiddelen die hen kunnen helpen om langdurig zelfredzaam te blijven. Hiervoor berekent het CAK een eigen bijdragen van €19 op maandbasis. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-adviseur bekijkt uw situatie inhoudelijk goed en bepaalt of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. In sommige gevallen prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe ziet het WMO-traject eruit?
Een traplift aanvragen kan de manier zijn om permanent veilig en prettig in uw huidige woning te blijven wonen. Door middel van de WMO kunt u vaak profiteren van hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hierna kunt u het stap-voor-stap bekijken.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. U persoonlijke consulent komt bij u thuis om samen te kijken waar u geholpen kunt worden.
 3. U geeft aan welke hulpmiddelen u wenst om in hun eigen woning te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent beslist of het laten plaatsen van een traplift wel de gewenste richting is. Soms besluit hij dat de eerste verdieping een aantal beperkingen heeft (we zien vaak drempels naar de slaapkamer of te smalle doorgangen). De verhuisvergoeding blijkt dan meer geschikt.
 5. De gemeente hanteert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Na deze termijn krijgt u documentatie over hoe de gemeente u gaat helpen.

Een vrij PGB-budget of zorg in natura
Indien u daadwerkelijk de WMO-indicatie krijgt bestaan er 2 soorten van vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of andere zorgproducten) of een persoonlijk PGB-budget. Bij deze tweede optie heeft u recht op een vaste vergoeding. U gaat dan een stoellift uitkiezen die voldoet aan uw wensenlijstje. U dient wel de vaste WMO-bijdrage te betalen.

Gemeentehuis

Zijn er nog vragen of snel aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder plaatsten wij contact- en adresgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere vormen van subsidie
Los van de traplift WMO Zuurdijk lopen er nog een aantal subsidieregelingen waar u in sommige gevallen gebruik van kan maken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Ondernemers ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij er grootse aanpassingen in het pand nodig zijn voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening bedoeld voor hulpbehoevenden die hun woning levensloopbestendig willen maken.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Een traplift leverancier in de regio zoeken

Wilt u advies of verschillende trapliften onder de loep nemen? In dat geval adviseren wij een showroom/dealer rondom uw woonplaats. Een goede verkoopmedewerker kan u geschikte stoelliften demonstreren en adviseert welk soort lift past bij uw wensenlijstje en budget. Veel van de winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In de tabel hieronder staan verkooppunten en fabrikanten die ook liften monteren in Zuurdijk.

LeverancierVoordeel
TipTopLaagste prijsgarantie
SmienkLevenslange garantie op alle trapliften
PractiComfortAl meer dan 60.000 trapliften geïnstalleerd
RecentLiftVakkundige medewerkers met goede service
123trapliftenWerkt exclusief met Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met betrouwbare leveranciers van trapliften in Zuurdijk.

Betrouwbare merken
In uw omgeving zijn vijf betrouwbare traplift fabrikanten werkzaam. Veel systemen worden ook in ons eigen land gebouwd. Deze merken bieden een korte levertijd en een professionele storingsdienst. U kunt bij deze fabrikanten een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In het schema hieronder bieden wij de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareAltijd deskundig advies op locatie
OtoliftDe grootste aanbieder van Nederland
StannahVoor iedere trap een veilige en comfortabele oplossing
ThyssenKruppHandig brochure beschikbaar met alle producten
TriwaProfessioneel, gedreven en familiair
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan diverse bekende ontwikkelaars De meest bekende zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Tevens zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Strobbe, Heymer, Platinum, Extrema, Minivator. Betrouwbare specialisten van deze modellen zijn Vegro, 123traplift, RecentLift, PractiComfort, TipTop.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Thuis een stoellift testen is een onbegonnen zaak. Wel zijn er showrooms waar u meerdere modellen kunt zien en waar u in meerdere stoelen kunt zitten. Een ervaren adviseur helpt u graag bij het aanschaffen van een geschikte huislift. Daarnaast kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een expert plant een huisbezoek in om alles in te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. In veel situaties zal het plaatsen van een traplift in Zuurdijk in zo’n 2 – 3 weken worden gerealiseerd.

Wat zijn de voor- en nadelen van een tweedehands lift?
Een gebruikte traplift is veel goedkoper dan een nieuw model. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. Hier wordt er meestal wel een nieuw railsysteem op maat gemaakt is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden uitgebreid gecontroleerd zodat er geen gebreken ontstaan. Leveranciers als Platinum + Strobbe verkopen een ruim assortiment met 2e hands modellen als bijvoorbeeld de Thyssenkrupp Swing.

Is het slim om een traplift te huren?
De nieuwprijzen zijn voor sommige ouderen niet op te brengen. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor hulpbehoevende die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere argument kan zijn om te voorkomen dat u in 1 keer een groot bedrag moet betalen. Traplift huren in Zuurdijk is puur financieel gezien niet verstandig. U betaalt namelijk eenmalig de kosten voor de installatie van de rail. Dit kost vaak zo rond de €1.500 – €2.000. Een stoellift voor tijdelijk gebruik kost al gauw €100 – €150 p/maand. U betaalt niets af. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Voor langer gebruik is zo’n huurcontract niet interessant en kunt u beter kopen of leasen.

Wat is het hefvermogen van een traplift?
Zware mensen hebben ook veel baat bij trapliften. De liftenservice in Zuurdijk hanteert een maximaal gewicht dat de stoel kan dragen. Normaal gesproken fluctueert dat tussen de 110 KG – 150 KG. Dit is per model verschillend. Vraag uw trapliftexpert naar de modellen die gelden voor mensen met obesitas (overgewicht).

Kan ik buiten een traplift laten plaatsen?
Om uw huis binnen te komen moet men soms eerst via de opgang omhoog. Onder andere in een zorgflat. Als unieke optie voor deze gevallen bestaat er de mogelijkheid om ook liftvoorziening voor buiten te plaatsen. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Daardoor is de lift sterk genoeg voor alle soorten weer zoals warmte of neerslag.

Plaats een reactie