Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Schouwerzijl

Heeft u moeite met traplopen, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? Een slimme traplift in Schouwerzijl maak langer thuiswonen mogelijk! Steeds meer ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. . Slim, want zo kunt u zorgeloos en zonder moeite in uw vertrouwde woning blijven wonen. Op deze website kunt u aan de slag met bruikbare adviezen t.a.v. trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over velerlei liften en producten, hoe het werkt, de kosten, info over de WMO/PGB en info over het huren van een lift. Ook kunt u gratis en zonder verplichtingen een offerte aanvragen bij toonaangevende traplift fabrikanten werkzaam in de regio Het Hogeland.

 • De traplift is een stoel of een plateau dat langzaam langs de trapleuning omhoog gaat.
 • Op een betrouwbare en comfortabele manier weer op de bovenverdieping komen.
 • Een rechte trap of een trap met bocht(en): Ook voor uw appartement is er een traplift mogelijk.
 • De prijzen liggen tussen de €2100 oplopend tot 8000, incl. montage.
 • Onder bepaalde voorwaarden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Inhoud:  Prijzen van een traplift | Op welke manier werken deze modellen? | Soorten trapliften | Aanvraag via de WMO gemeente Het Hogeland | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen met antwoorden

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9962
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftTriwa TR 55

Kosten traplift Schouwerzijl juni 2024

U heeft besloten: u wilt graag een traplift in uw huis. Maar hoe komen de tarieven tot stand? De totaalprijs komt tot stand middels 2 aspecten: de vorm van de trap en extra opties zoals een meedraaiende stoel. Een traplift in uw woning laten plaatsen is maatwerk (tijdsintensief). Hiermee doelen we op het railsysteem dat op de trap wordt aangebracht. Een lift plaatsen op een rechte trap gaat vaak moeiteloos en is dus ook de goedkoopste optie. Bij 1 of meer bochten of een wenteltrap gaan de kosten omhoog. Uiteraard worden er toeslagen gerekend voor opties zoals een 4-puntsgordel.

 • Een nieuwe traplift voor een rechte trap vindt u al vanaf €2.400.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €5.750.
 • Een complexe lift met 2 of meer bochten kent een hogere prijs van rond de €6.950 of zelfs nog meer.
 • Opties zoals een driepuntsgordel zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Tarieven installatie trapliften vergelijken
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in folders. Deze vanaf prijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel treft u de adviesprijzen van het laten installeren van een traplift in Schouwerzijl. Het aantal bochten vormt de belangrijkste kostenpost.

SoortNieuw vanafTweedehandsInstallatie
Rechte trap€2.600 – €3.650€1.750 – €2.2504,5 uur
Eén bocht€5.400 – €9.100€3.250 – €6.600halve dag
2 bochten€6.100 – €11.100€3.650 – €7.4006,5 uur
Spiltrap€8.450 – €13.600€5.050 – €9.800Eén dag
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Schouwerzijl.

Bespaar tot 60% met een tweedehands lift
Het laten installeren van een stoellift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Schouwerzijl kan erg interessant zijn. Gebruikte stoelliften worden uitgebreide getest en bieden ook gewoon garantie. Op deze manier bespaart u eenvoudig 60% ten opzichte van een nieuw model. Ook bent u ook milieuvriendelijk bezig. Flink wat showrooms hebben een ruim aanbod met tweedehandse liften. Dit doen ze vaak door gebruik te maken van terugkoopgarantie. Met een verkoopadviseur kan u dit onderwerp verder uitdiepen.

traplift-schouwerzijl-9962

Wat is een traplift?

Met hulp van een traplift kunt u in uw vertrouwde woning blijven wonen. Dit is een oplossing als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Het railsysteem wordt gemonteerd aan de binnen- of buitenzijde van de trap. Er zal dus niets beschadigd worden. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U kan de stoellift activeren met een gebruiksvriendelijke knop of joystick.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
Standaard werkt dit op de volgende manier: u klapt allereerst de zitting en het voetplateau uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de knop omhoog of naar beneden. De stoel komt nu geruisloos en vloeiend in beweging. Dit product werkt op stroom. Wanneer er een stroomstoring is blijft u niet vaststaan, er is een noodaccu. De meeste producten hebben een draaibare zitting waarmee u gemakkelijk uit de stoel kunt opstaan. In de regel kan men de zitting, armleuningen en de voetsteun inklappen. Op die manier zal er nog genoeg loopruimte overblijven voor andere huisgenoten.

De voordelen van een stoellift
De pluspunten van trapliften zijn ongekend. Hieronder kunt u deze rustig doorlezen:

 • Prettiger wonen in uw eigen huis.
 • Demonteren kan eenvoudig zonder sporen na te laten.
 • Er is geen grootse verbouwing nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Ook ruimtes zoals de hobby- en strijkkamer weer bereikbaar.
 • Ideaal om spullen mee te vervoeren.

Soorten trapliften + keuzegids

Elke situatie is uniek. Voor elke situatie is er een passend model te vinden. In de regel onderscheiden we 2 modellen: stoelliften in Schouwerzijl voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Ze zijn te monteren op een brede, smalle en steile trap. Ook kunt u kiezen voor buitenliften. Voor rolstoelers bestaan er zelfs grote plateauliften.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. De constructie bestaat uit 1 recht geheel. Maatwerk is dus minder nodig. Een extra voordeel is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan zowel links als rechts worden gemonteerd. De meeste installateurs zetten de rails vast op de trap. Zo’n lift voor de rechte trap is er al voor €2.850 incl. plaatsing.

Trappen met bochten
Als er 1 of meer bochten in de trap zitten is er sprake van meer maatwerk. Dit zorgt voor wat hogere prijzen en ongeveer een week extra levertijd. Een traplift voor een trap met bochten begint bij circa €5.500 incl. montage.De constructie kan zowel in de binnenbocht als buitenbocht worden gebruikt. De meedraaiende stoel zorgt voor extra comfort. Zoek altijd actuele informatie uit over actuele prijzen, de merken en installateurs.

Bijzondere gevallen: spiltrap of wenteltrap
Beschikt uw woning over een wenteltrap of spiltrap? Dat is gelukkig geen issue. De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Zodoende blijven de treden goed beloopbaar. Het productieproces neemt meer tijd in beslag. Hierom wordt het model er niet goedkoper op. Dit type start bij €10.000. De prijs komt tot stand middels lengte trap, aantal bochten en aanvullende opties als een sta-op-stoel.

Traplift geschikt voor buiten
Een lager gelegen tuin? De weerbestendige traplift voor buiten is dan erg handig. Dit model is uitstekend bestendig tegen hitte, UV-straling en regen. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Daardoor zal het systeem niet gaan roesten. De stoel wordt omgeven met een speciale coating en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Dankzij dit systeem is uw lift opgewassen tegen elk type weer zoals storm, wind en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor de rolstoel en de scootmobiel. Deze lift werkt d.m.v een groot plateau waar een scootmobiel of rolstoel gemakkelijk op kan rijden. Het systeem kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u van de plateau af de verdieping op. Het is belangrijk dat de trap een breedte heeft van ten minste 100 cm. ThyssenKrupp is een geschikte zaak die al jarenlang rolstoelliften plaatst. Dergelijke systemen zijn kostbaar. Ze beginnen v.a. €13.800.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland d.m.v. de WMO

De gemeente regelt dat u voor een lange tijd zelfstandig thuis kan functioneren en dat u kunt blijven participeren aan de samenleving. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) tot stand gekomen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Dan moet u allereerst een indicatie aanvragen bij de gemeente Het Hogeland. Senioren en mindervaliden die een WMO-indicatie hebben kunnen een beroep doen op hulpmiddelen die hen kunnen helpen om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor betaalt u wel een eigen bijdragen van €4,5 per week. Gezien de kosten krijgt u niet zomaar een traplift. De WMO-specialist komt bij u thuis en beoordeelt of de stoellift geschikt is voor uw noden. Onder bepaalde omstandigheden is een verhuisvergoeding een beter idee.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen is een uitstekende optie om jarenlang veilig en prettig van uw huis te blijven genieten. Met de WMO kunt u vaak gebruik maken van extra hulp. Maar hoe werkt dat dan? Hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een toegewezen consulent zal bij u thuis komen om uw situatie beter te leren kennen.
 3. U indiceert welke hulpmiddelen u wenst om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Bij twijfel raadpleegt de consulent een onafhankelijke arts.
 4. Uw WMO-consulent gaat na of het aanbrengen van een traplift een werkbare oplossing is. Vaak blijkt dat het bovengedeelte te beperkt is (dat komt dan door drempels naar de badkamer of smalle deuren). Een speciale verhuisvergoeding is mogelijk meer geschikt.
 5. De gemeente neemt besluiten o.b.v. een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Daarna sturen ze u documentatie over de afhandeling van uw zorgvraag.

Soorten vergoedingen: zorg in natura of PGB-budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd moet er gekozen worden uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (bijvoorbeeld de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een individueel PGB-budget. In het laatste geval betalen ze u een vaste financiële bijdrage. U kunt nu een stoellift laten plaatsen die voldoet aan uw eisen en wensen. De maandelijkse WMO-bijdrage geldt ook hier.

Locatiegegevens

Meer weten of nu direct aan de slag met een aanvraag? In de lijst hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mail: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere subsidie/vergoeding
Afgezien van de traplift WMO Schouwerzijl bestaan er nog diverse subsidieregelingen waar u soms recht op heeft.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Instellingen ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij zij het bedrijfspand moeten aanpassen voor bijvoorbeeld invalide werknemers.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: een woningaanpassing kan (deels) vergoed worden bij een woningaanpassing

Welke trapliften leveranciers zijn er?

Wilt u aanvullende informatie of verschillende trapliften bekijken of uitproberen? Ga dan eens langs bij een dealer of leverancier bij u in de buurt. Een erkende adviseur kan u de populaire uitvoeringen laten zien en informeert u over welk model rijmt met uw wensenlijstje en budget. Veel van de showrooms bieden meerdere merken aan. In de bijgaande tabel staan merken en winkels die ook liften plaatsen in Schouwerzijl.

LeverancierVoordeel
TipTopTraplift voor rechte trap vanaf €1.490,00
SmienkKeuzevrijheid van alle merken
PractiComfortGecertificeerde monteurs, altijd in de buurt
RecentLiftTopkwaliteit voor minder geld
123trapliftenDe 2e-hands expert van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met geschikte leveranciers van trapliften in Schouwerzijl.

Bekende merken
In uw omgeving zijn meerdere erkende ontwikkelaars actief. Vaak hebben ze hier ook een fabriek hebben gevestigd. Deze fabrikanten verzekeren een vlotte levertijd en vakkundige service medewerkers. Vaak kunt u hier ook een gratis brochure aanvragen of thuisadvies aanvragen. In de onderstaande lijst bekijkt u de 5 erkende merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over keurmerk liftinstituut
OtoliftVlotte levering en correcte installatie
StannahNationale dekking in Nederland
ThyssenKruppAltijd speciale aanbiedingen beschikbaar
TriwaVoor elke situatie een geschikte lift
Tabel met toonaangevende fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel verschillende merken en leveranciers zijn er?
Er zijn enkele erkende traplift fabrikanten Daarmee bedoelen we ThyssenKrupp, Stannah, Acorn, Handicare en Otolift. Ook worden er modellen aangeboden van o.a. Platinum, Minivator, Triwa, Strobbe, Extrema. Gerenommeerde aanbieders van eerdergenoemde merken zijn Smienk, RecentLift, TipTop, 123traplift, PractiComfort.

Zijn er showrooms waar ik de liften kan testen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet haalbaar. Verspreid door het hele land vindt u showrooms waar u de modellen kunt bekijken en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een professionele adviseur zal u bijstaan bij het uitkiezen van een passende huislift. Tevens kunt u beginnen met een thuisdemonstratie. Een consultant maakt een afspraak bij u thuis om de trap op te meten, uit te leggen hoe de rails geplaatst kan worden en kan direct een scherpe offerte neerleggen. Meestal kan de installatie van een traplift in Schouwerzijl binnen 1 – 3 weken worden gerealiseerd.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift is financieel erg aantrekkelijk. Door een 2dehands stoellift haalt u een duurzaam product in huis. In de regel wordt de constructie wel nieuw gemaakt en is het alleen de stoel die gebruikt is. Alle onderdelen worden uitvoerig nagekeken waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Leveranciers als Platinum & RecentLift verstrekken een ruim assortiment met 2e hands modellen zoals bijvoorbeeld de Handicare 950.

Is het slim om een traplift te huren?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. De huuroptie is erg geschikt voor gezinnen die bijvoorbeeld in een revalidatieproces zitten. Een andere reden om te huren is omdat kopen simpelweg niet lukt. Traplift huren in Schouwerzijl is niet heel goedkoop. Dat komt hoofdzakelijk door de hoge installatiekosten van de rails. Dit ligt tussen de €1.000 en €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. De lift blijft eigendom van de verhuurder. Als u de lift maximaal 2 jaar gebruikt is het de overweging waard. Wanneer u de lift een langere periode in gebruik neemt is huur te kostbaar en kunt u wellicht leasen of gebruik maken van een financieringsplan.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Schouwerzijl hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. In de regel ligt dat tussen de 105 KG & 175 KG. Elke fabrikant maakt daarin eigen keuzes. Neem dit serieus en bekijk de modellen in het geval van overgewicht / obesitas.

Kan ik buiten een traplift laten installeren?
Om de voordeur te bereiken is het soms nodig om een opgang te nemen. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Specifiek voor dergelijke huizen bieden installateurs oplossingen om een liftvoorziening buiten de deur aan te leggen. De stoel is gebouwd van weerbestendig materiaal, de rails van RVS. Zo is uw lift beschermd tegen alle soorten weer zoals neerslag en warmte.

Plaats een reactie