Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Den Andel

Kost traplopen u meer energie dan u wilt, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Den Andel vergroot uw zelfstandigheid. Steeds meer ouderen en mensen met een lichamelijke beperking kiezen ervoor om zo’n stoellift aan te schaffen. Op deze manier kunt u zonder risico en probleemloos gebruik blijven maken van uw hele woning. Via Trapliftexpert.nl treft u bruikbare beschrijvingen met betrekking tot trapliften. Onze adviseurs vertellen alles over de liften die passen bij uw trap, technische details, de totale kosten, de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en en wat bekende leveranciers zijn. Ook kan men kosteloos een brochure of een offerte aanvragen bij gespecialiseerde traplift fabrikanten in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een stoel met een aandrijving die zich voortbeweegt over een rail die is bevestigd op de trap.
 • Zonder gevaar en op een comfortabele manier de trap op en af.
 • Breed, trap, recht of een trap met bochten: Voor elke woning is er een traplift te maken.
 • De kosten fluctueren zo tussen de €1950 tot zo’n €8300, inclusief montage.
 • In sommige situaties komt u in aanmerking voor een traplift vanuit de WMO regeling.

Inhoud:  Kosten van een traplift | Lees alles over de werking | Verschillende liftsystemen | Aanvraag via de WMO gemeente Het Hogeland | Fabrikanten en leveranciers | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9956
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Vaak gekozen liftTriwa TR 60

Kosten traplift Den Andel april 2023

U hebt de keuze gemaakt: u wilt uw bovenverdieping blijven gebruiken met een traplift. Alleen, wat zijn de totale kosten hiervan? De offerteprijs hangt af van 2 factoren: het type trap en extra’s zoals een draaibare zitting. Het laten installeren van zo’n traplift betreft eigenlijk altijd maatwerk. Met name het railsysteem heeft de nodige aandacht nodig. Een model voor een normale rechte trap installeren is het gemakkelijkst en hoeft dus ook niet duur te zijn. In het geval van 1 of meer bochten gaan de kosten omhoog. Bovendien moet u rekenen op een meerprijs voor extra opties als een stabieler zitvlak.

 • Een instapmodel traplift voor een rechte trap is er vanaf €2.300.
 • Een rails + stoellift voor een trap met 1 bocht is verkrijgbaar vanaf €6.350.
 • Een lift voor een trap met 2 bochten of meer kost al gauw €6.950 of nog duurder.
 • Opties zoals een draaifunctie zijn niet inbegrepen.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Wat kost het installeren van een traplift?
Let goed op de gecommuniceerde prijzen in reclamespotjes. Deze voordelige basisprijzen zijn vaak voor niemand van toepassing. De goedkoopste trapliften zijn zeer waarschijnlijk niet geschikt voor uw trap. In deze tabel vindt u de geschatte kosten van het laten installeren van een traplift in Den Andel. Het type trap gebruikt men als starttarief in de offerte.

SoortNieuwprijsTweedehandsMontage
Rechte trap€2.750 – €3.500€1.750 – €2.3504,5 uur
Eén bocht€5.450 – €8.600€3.150 – €5.2005 uur
Twee bochten€5.900 – €11.000€3.800 – €7.8006,5 uur
Wenteltrap€7.700 – €13.900€5.000 – €9.1006 uur
Schema met de gemiddelde kosten van een traplift in Den Andel.

Tot wel 60% besparen met een tweedehands lift
Een stoellift laten installeren is best duur. Zo’n tweedehands traplift kopen in Den Andel is niet alleen goedkoop, de kwaliteit is ook top. Gebruikte artikelen worden grondig nagekeken en voldoen aan de strengste kwaliteits- en veiligheidseisen. Dan bespaart u tot wel 50% ten opzichte van een nieuw model. Als extra voordeel hoeft er niets weggegooid te worden. Meer en meer leveranciers hebben op dit moment diverse 2de-handse modellen. De terugkoopgarantie heeft op die manier veel voordelen. Samen met de expert maakt u de afweging tussen een nieuwe- of gebruikte lift.

traplift-den-andel-9956

Wat is een traplift?

Met een traplift kunt u weer van uw hele huis genieten. Dit biedt uitkomst als u bijvoorbeeld weinig kracht in uw benen hebt. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Deze rail wordt geïnstalleerd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel gaat elektrisch naar boven en beneden met een motor die zich onder de stoel bevindt. De hele constructie werkt met een heel gebruiksvriendelijke bedieningsknop.


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe ga ik omhoog?
De handelingen om de te laten werken zijn simpel: u klapt de zitting, armleuningen en voetensteun uit. U kunt nu plaatsnemen op de stoel. Aansluitend drukt u op de bedieningsknop. De stoel gaat nu langzaam langs de rail omhoog of omlaag. De stoellift wordt aangesloten op stroom. Mochten er elektriciteitsproblemen zijn komt u alsnog boven of beneden met de noodaccu. De meeste producten beschikken over een draaibare zitting wat het plaatsnemen op de stoel eenvoudig maakt. Vaak kan men de voetenplank, armleuningen en de zitting inklappen. Op die manier kan iedereen normaal over de trap.

Alle voordelen op een rijtje
Een traplift kent veel pluspunten. We sommen de belangrijkste voor u op:

 • Zonder hulp naar boven en naar beneden.
 • De lift kan weer worden verwijderd zonder schade.
 • Uw appartement hoeft niet verbouwd te worden.
 • U kunt veilig gebruik blijven maken van uw slaapkamer.
 • Alle kamers blijven te gebruiken (hobby’s, sport, etc).
 • Er is een lift voor elke trap.

Type trapliften

Iedereen heeft zijn eigen wensen en behoeftes. Voor ieder huishouden zullen er eerst uitgebreide metingen worden verricht. Grofweg zijn er 2 modellen: stoelliften in Den Andel voor rechte trappen en producten die geschikt zijn voor trappen met bochten. Deze zijn allemaal toepasbaar voor een smalle / brede / steile trap. Tevens onderscheiden we systemen voor buiten. Voor rolstoelgebruikers zijn er oplossingen in de vorm van een plateaulift.

Rechte trap
De rechte traplift is het eenvoudigst aan te leggen. Er zijn namelijk geen knikken of bochten in de rails. Er zit dus relatief weinig werk in. Een groot pluspunt is dat de lift meestal binnen 2 week geplaatst is. De montage kan aan beide kanten gebeuren. Meestal wordt de rails aan de trap bevestigd. Zo’n lift voor de rechte trap is al beschikbaar v.a. €2.100 inclusief installatie.

Trappen met bochten
Bij knikken, schuine treden of bochten moet de rails passend gemaakt worden voor uw trap. Dat zorgt uiteindelijk voor een hogere prijs en de levertijd neemt flink toe. Een traplift voor een trap met bochten is verkrijgbaar vanaf €5.850 incl. montage.De rails is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. De meedraaiende stoel zorgt dat u gemakkelijk af kunt stappen. Laat u snel bijpraten over de geschikte types, merken en tarieven.

Maatwerk bij spiltrap of wenteltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Geen enkel probleem! De liftbuis wordt op de trap bevestigd. Op basis daarvan is er voor elke trap een lift mogelijk. Dit type trap vergt het meest maatwerk. Hierdoor wordt het model er niet goedkoper op. Dit type lift kost al gauw €8.750. De prijs wordt bepaald door het aantal bochten en extra opties zoals een automatische klaprail.

Traplift buitengebruik
Heeft u juist buiten een lastige trap? Een goede traplift voor buiten is dan erg handig. Door het gebruik van de juiste materialen is het opgewassen tegen neerslag en vocht. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo is er geen roestvorming. De stoel bevat een glad materiaal dat waterafstotend is en er bestaat de mogelijkheid voor een afdekhoes. Daardoor opgewassen tegenalle soorten weer zoals sneeuw, hitte en regen.

Plateaulift
De plateaulift wordt vaak geadviseerd aan rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze lift wordt geleverd met een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. De lift kan u op een rustige manier omhoog brengen. Op de eerste (of tweede) verdieping kunt u eenvoudig van het plateau afrijden. Belangrijk is dat de trap minimaal 1 meter breed is. ThyssenKrupp is een goede organisatie die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften kosten al gauw €13.200.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland door de WMO

De gemeente zorgt voor ondersteuning waardoor u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u kunt blijven deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Om dat te bewerkstelligen is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) in het leven geroepen. Interesse in deze woningaanpassing WMO? Bekijk dan eerst of u recht heeft op een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Mensen met WMO-indicatie ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die geboden zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Let op: u rekent men een eigen bijdrage van €19 per 4 weken. Niet iedereen komt in aanmerking voor een traplift. De WMO-specialist checkt uw prive-omstandigheden en adviseert of de stoellift bij uw behoeften zou passen. Wellicht prefereert de gemeente het verstrekken van een verhuisvergoeding.

Hoe kan ik WMO aanvragen?
Een traplift aanvragen kan uitkomst bieden om voor een ruime periode veilig en prettig gebruik te blijven maken van de hele woning. Door de WMO kunt u vaak aanspraak maken op hulp. Hoe gaat dit precies in z’n werk? In het gedeelte hierna loodsen wij u er stap-voor-stap doorheen.  

 1. U gaat naar het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. De consulent komt aan huis om samen naar uw situatie te kijken.
 3. U initieert waar de behoefte ligt om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Mogelijk wordt een onafhankelijk arts ingeschakeld.
 4. Uw WMO-consulent zoekt uit of de aanschaf van een traplift wel de juiste oplossing voor u is. Regelmatig blijkt dat de woning boven verder veel nadelen heeft (onder andere door drempels naar de slaapkamer of hele krappe ruimtes). Een eenmalige verhuisvergoeding is dan vaak een alternatieve toereiking vanuit de gemeente.
 5. De gemeente werkt met een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Nadien bieden ze u informatie over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Verschillen tussen PGB budget en zorg in natura
Indien de gemeente uw aanvraag goedkeurt wordt er een keuze gemaakt uit 2 vergoedingen. De WMO-vergoeding in natura (denk aan het laten plaatsen van een traplift of ander zorghulpmiddelen) of een vrij besteedbaar PGB-budget. In het laatste geval is er een vast budget waarmee u zelf een aankoop kunt doen. U mag hierbij een lift aanschaffen die matcht met uw situatie. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Adresgegevens

Is er iets niet duidelijk of nu direct een WMO-voorziening aanvragen? Hieronder checkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Welke vergoedingen zijn er nog meer?
Naast de traplift WMO Den Andel zijn er nog een aantal subsidieregelingen waar u misschien naar kunt kijken.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Werkgevers ontvangen een tegemoetkoming als er iets in het pand verbouwd moet worden voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een voordelige lening die afgesloten kan worden door ouderen die hun woning willen aanpassen ten gevolgen van bijv. een handicap.
 • Wet langdurige zorg: mogelijk krijgt u een vergoeding voor een woningaanpassing als u een WLZ-indicatie hebt

Vind een trapliften leverancier in de buurt

Wilt u een adviesgesprek of de gehele productlijn trapliften bekijken of uitproberen? Maak dan een afspraak bij een dealer of leverancier rondom uw woonplaats. Een professionele adviseur kan u passende opties demonstreren en geeft onafhankelijk advies over welk soort lift past bij uw wensen en budget. De meeste winkels hanteren verschillende merken en modellen. In het schema hieronder staan aanbieders en merken die ook kunnen leveren in Den Andel.

LeverancierVoordeel
TipTopTot 5 jaar garantie
SmienkUnieke terugkoopgarantie
PractiComfortDe aanbieder met het grootste aanbod
RecentLiftSnelle installatie door vriendelijke monteurs
123trapliftenTot 5 jaar garantie op gebruikte liften van Otolift én ThyssenKrupp
Tabel met populaire leveranciers van trapliften in Den Andel.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn 5 erkende traplift bouwers met eigen producten. Er wordt gewerkt met eigen fabrieken. Deze producenten verzekeren een snelle montage en een erkende servicedienst. Bij deze fabrikanten kunt u – zonder tussenkomst van een tussenpartij – een traplift aanschaffen. In de tabel hieronder vergelijkt u de top-5 merken.

MerkVoordeel
HandicareBeschikt over Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen
OtoliftKal al binnen 48 uur bij u thuis zijn
StannahWereldwijd de meest gekozen traplift
ThyssenKruppMeer dan 200 jaar aan ervaring in huis
TriwaStaat al jaren garant voor goede service
Overzicht met stoellift fabrikanten die actief zijn in Nederland.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor merken trapliften zijn er?
Er bestaan een aantal populaire traplift bouwers Dit zijn Otolift, Acorn, Stannah, ThyssenKrupp en Handicare. Verder zijn er merken die iets minder bekend zijn zoals Triwa, Platinum, Minivator, Strobbe, Heymer. Gerenommeerde wederverkopers van deze modellen zijn TipTop, 123traplift, Smienk, PractiComfort, Vegro.

Kan ik vrijblijvend een traplift proberen?
In uw eigen omgeving een stoellift proberen is niet mogelijk. Er bestaan tal van showrooms voor directe tips / adviezen en waar u een proefrit kunt maken. Een goede verkoopmedewerker is u graag van dienst bij het vinden van een fijne huislift. Voorts kunt u een afspraak maken voor een thuisdemonstratie. Een verkoper komt persoonlijk langs om de trap in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en kan direct een scherpe offerte neerleggen. In veel gevallen zal het plaatsen van een traplift in Den Andel binnen 1 – 3 weken gebeuren.

Een nieuwe of tweedehands lift kopen?
Een gebruikte traplift is met name financieel erg interessant. Door gebruik te maken van een 2dehands stoellift doet een een duurzame investering. Vaak komt de rails nieuw uit de fabriek en gaat het alleen om de stoel die eerder gebruikt is. De stoel en andere gebruikte onderdelen worden goed getest waardoor ze net zo veilig zijn als een nieuw model. Installateurs zoals Triwa + Extrema beschikken ook over een veelzijdig aanbod 2e hands modellen zoals bijv. de Platinum Horizon.

Wat zijn de voor- en nadelen van het huren van een traplift?
Een goede lift kost al gauw enkele duizenden euro’s. Een huurconstructie is handig voor ouderen die tijdelijk een lift nodig hebben. Ook wordt er gekozen voor huur omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Den Andel is op lange termijn niet voordelig. De hele constructie met rails moet passend gemaakt worden. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost tussen de €100 (rechte trap) en €150 (trap met bochten) p/maand. Een belangrijk minpunt is dat u niets afbetaalt. Wanneer de lift 1 – 2 jaar nodig is kan het een goede optie zijn. Als u een structurele oplossing zoekt dan is huur te kostbaar en adviseren wij te kopen of leasen.

Hoeveel kilogram kan een traplift dragen?
Zware mensen kunnen prima gebruik maken van trapliften. De liftenservice in Den Andel hanteert een gewicht in KG dat de stoel mag belasten. Normaal gesproken schommelt dat tussen de 105 KG & 155 KG. Elk type is daarin weer anders. Vraag uw trapliftexpert naar de stoelen die evt. mogelijk zijn in het geval van overgewicht of obesitas.

Is een traplift geschikt voor buiten?
Om een huis te bereiken zult u misschien een opgang moeten passeren. Bijvoorbeeld bij een flat of portiek. Als aanvulling voor deze huizen is het mogelijk om een liftvoorziening buiten te realiseren. Dit zijn extra sterke en robuuste liften. Zo is uw lift beschermd tegen het Hollandse weer zoals extreme hitte of regen.

Plaats een reactie