Vrijblijvende offerte aanvragen
Vergelijk installateurs en verschillende merken trapliften

BROCHURE AANVRAGEN

Traplift Baflo

Gaat het traplopen moeizaam, en wilt u graag blijven genieten van uw eigen huis? De traplift in Baflo maakt het mogelijk! Een groot deel van de mindervaliden en ouderen plaatsen een stoellift in hun appartement. Hierdoor kunt u risicoloos en zonder enige inspanning weer op de bovenverdieping komen. Op Trapliftexpert.nl kunt u aan de slag met belangrijke gegevens m.b.t. trapliften. Onze specialisten bieden adviezen over velerlei liften en producten, een technische beschrijving, de (montage)kosten, de WMO regelingen en uitgebreide info over plateauliften. Geïnteresseerd? Dan kunt u online en zonder moeite een offerte laten opstellen bij toonaangevende traplift fabrikanten actief in de regio Het Hogeland.

 • Een traplift is een hulpmiddel voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen traplopen.
 • Zonder zorgen en op een prettige manier in uw vertrouwde woning blijven wonen.
 • Smal, breed, recht of met meerdere bochten: Voor elke trap is er een passende traplift.
 • De prijzen komen neer op bedragen tussen €2200 en €8700, incl. plaatsing.
 • Onder sommige omstandigheden krijgt u een traplift in bruikleen vanuit de wet maatschappelijke ondersteuning.

Thema’s:  Wat zijn de kosten? | Hoe werken deze types | Soorten trapliften | Traplift WMO aanvraag via de gemeente Het Hogeland | Fabrikanten en leveranciers | FAQ met veelgestelde vragen

ProvincieGroningen
GemeenteHet Hogeland
Postcode9953
WMO Beslissingstermijn8 – 12 weken
Veel geplaatste liftHandicare 950+

Kosten traplift Baflo maart 2023

U hebt de keuze gemaakt: u gaat over tot het aanschaffen van een traplift. Maar hoe duur is dat? De totaalprijs wordt gecalculeerd o.b.v. twee zaken: het type trap en extra opties zoals een luxere stoel. Een traplift installeren in huis betreft eigenlijk altijd maatwerk. Vooral het railsysteem is essentieel en moet perfect werken. Het plaatsen van de rail op een rechte trap is binnen no-time geregeld en is dus het goedkoopst. In het geval van 1 of meer bochten is het prijskaartje heel anders. Tevens moet u rekenen op een meerprijs voor extra’s zoals een luxe stoel.

 • Een basismodel traplift voor een rechte trap koopt u al v.a. €2.700.
 • Een simpele lift met één bocht vindt u al vanaf €6.000.
 • Een uitgebreide lift met diverse bochten kost al snel €7.050.
 • Extra upgrades zoals een hoofdsteun zijn nog exclusief.

Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Overzicht kosten montage trapliften
Veel showrooms hanteren lage tarieven in brochures. Deze basisprijzen zijn doorgaans niet relevant. De goedkoopste trapliften zijn niet zomaar geschikt voor elke trap. In het volgende gedeelte bekijkt u indicatieve prijzen van het monteren van een traplift in Baflo. De vorm van uw trap is allesbepalend voor het basistarief.

TypeNieuwprijsTweedehandsPlaatsing
Rechte trap€2.800 – €3.700€1.550 – €2.2001/2 dag
Eén bocht€5.150 – €9.400€2.750 – €5.1001/2 dag
Twee bochten€6.150 – €10.200€3.950 – €7.3006 uur
Draaiende trap€7.750 – €14.000€5.050 – €9.1001 dag
Overzicht met de gemiddelde kosten van een traplift in Baflo.

Tip: bespaar met een tweedehands lift
Het laten monteren van een traplift is best prijzig. Een tweedehands traplift kopen in Baflo kan dan een goed alternatief zijn. Gebruikte artikelen worden uitgebreide getest en zijn vaak snel leverbaar. Daarmee bespaart u tot wel 45% – 50% op de nieuwprijs. Uiteraard is recycling goed voor het milieu. Meer en meer merken hebben op dit moment diverse 2de-handse liften. Dit aanbod ontstaat door de terugkoopgarantie. Op basis van tips van onze specialisten kunt u de afweging maken (nieuw of gebruikt).

traplift-baflo-9953

Wat is een traplift en wat zijn de voordelen?

Middels een traplift kunt u weer gebruikmaken van álle verdiepingen in uw huis. Dit is noodzakelijk wanneer u niet meer zelf veilig trap kunt lopen. De traplift bestaat uit een rail en een sterke stoel. Dit railsysteem wordt bevestigd op de binnen- of buitenkant van de trap. Boren in de muur is dus niet nodig. De stoel glijdt langs het railsysteem met een motor die zich onder de stoel bevindt. U bestuurt de traplift met een heel eenvoudige bediening (omhoog of omlaag).


Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Hoe werkt de bediening?
Als gebruiker hoeft u slechts weinig te doen: als eerste klapt u alle onderdelen uit (leuningen, voetsteun). Ga dan in het midden van de stoel zitten. Vervolgens gebruikt u het pookje om op en neer te bewegen. De stoel zal zich nu heel soepel omhoog of omlaag bewegen. Dit product werkt op elektriciteit. Op de momenten dat er geen stroom is loopt het systeem door op de ingebouwde accu. Veel modellen beschikken over een draaibare zitting zodat u eenvoudig op en van de stoel komt. Meestal kan men de stoel, leuningen en voetsteunen inklappen. Zo is er nog voldoende ruimte om de trap ook gewoon te belopen.

Wat zijn precies de voordelen?
Een traplift kent veel pluspunten. Hieronder vindt u de belangrijkste pluspunten:

 • U kunt zelfstandig naar boven en beneden.
 • U brengt geen schade toe aan het huis.
 • Een verbouwing is niet nodig.
 • U kunt op uw eigen vertrouwde plek blijven slapen.
 • Gemakkelijk in elke kamer van uw huis leven.
 • Er is een lift voor elke trap.

Welk type traplift past bij mij?

Elk geval is anders. Voor ieder huishouden is er een passend model te vinden. Standaard zijn er 2 types: stoelliften in Baflo voor rechte trappen en systemen met bochten en rondingen. U kunt deze gebruiken op een steile, smalle en brede trap. Ook kunt u ook gaan voor systemen voor buiten. Voor rolstoelen is de plateaulift een geweldige toevoeging.

Rechte trappen
De rechte traplift is de meest eenvoudige liftsoort. De rail heeft namelijk geen bochten heeft. Er zit dus relatief weinig werk in. Wat ook fijn is, is dat het soms binnen 48 uur geleverd kan worden. De lift aan beide kanten van de trap geplaatst worden. Monteurs plaatsen de rails direct op de traptreden. Een lift voor de rechte trap koopt u al v.a. €2.500 inclusief installatie.

Trap met bochten
In het geval de trap bochten bevat moet er vaak meer maatwerk worden verricht. Dit zorgt voor hogere kosten en u moet langer op uw aankoop wachten. Een traplift voor een trap met bochten wordt geïnstalleerd v.a. €6.250 inclusief plaatsing. Dit model is geschikt voor plaatsing in de buitenbocht in in de binnenbocht. Dankzij de meedraaiende stoel is er voldoende ruimte om af en op te stappen. Laat u goed informeren over de merken, opties en prijzen.

Wenteltrap of spiltrap
Heeft u een bijzondere wenteltrap of spiltrap? Ook hiervoor zijn mogelijkheden. De buis wordt vastgezet aan de traptreden. Op die manier heeft u geen last van een smalle trap. Dit maatwerk kost veel tijd. Daarom wordt het model er niet goedkoper op. Een dergelijke lift heeft al snel een prijskaartje van €8.750. De prijs wordt bepaald door de lengte van uw trap + aan aantal bochten en extra opties zoals een verlichte voetenplank.

Traplift voor buitengebruik
Ligt uw woning hoger gelegen t.o.v. de straat? Een betrouwbare traplift voor buiten is dan erg handig. Deze lift is opgewassen tegen regen, hagel en ijs. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een roestvrijstalen rails. Zo ontstaat er geen roest. De stoel wordt gefabriceerd met een speciale coating en heeft een handige afdekhoes. Dankzij dit systeem is de lift sterk genoeg voor (slechte) weersomstandigheden zoals onweer, vrieskou en regen.

Plateaulift
Zo’n plateaulift kan handig zijn voor rolstoel- en/of scootmobielgebruikers. Deze variant beschikt over een plateau waar gemakkelijk een rolstoel op past. Dit type lift brengt u veilig en betrouwbaar naar boven. Op de eerste (of tweede) verdieping rijdt u moeiteloos weer verder. Noodzakelijk is dat er voldoende ruimte (breedte) beschikbaar moet zijn. ThyssenKrupp is een erkende leverancier die rolstoelliften kan installeren. Zulke liften kosten al snel €13.400.Vrijblijvende offerte? >> BROCHURE AANVRAGEN

Traplift aanvragen gemeente Het Hogeland door de WMO

De gemeente regelt dat u nog een geruime tijd zelfstandig in uw huis kan blijven en dat u de aansluiting met de samenleving niet verliest. Om deze reden is de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) ontwikkeld. Heeft u recht op woningaanpassingen via de WMO? Dan moet u een aanvraag doen voor een indicatie bij de gemeente Het Hogeland. Ouderen en andere hulpbehoevenden die een WMO-indicatie hebben ontvangen zorg en/of hulpmiddelen die relevant zijn om duurzaam thuis te kunnen blijven wonen. Echter rekent men een eigen bijdrage van €19 per maand. Gemeenten zijn voorzichtig met het verstrekken van trapliften. De WMO-specialist neemt uw situatie onder de loep en beslist of de stoellift wel echt hetgeen is wat u zoekt. Onder bepaalde omstandigheden biedt de verhuisvergoeding een goed alternatief.

WMO-stappenplan
Een traplift aanvragen kan u helpen om permanent op een veilige manier uw gehele woning te blijven gebruiken. Door de WMO kunt u onder bepaalde voorwaarden hulp krijgen. Welke stappen moet ik ondernemen? In het volgende kopje kunt u aan de slag met een stappenplan.  

 1. U meldt zich aan bij het WMO-loket van de gemeente Het Hogeland (https://www.hethogeland.nl).
 2. Een erkende consulent komt langs om door te nemen waar de pijnpunten liggen.
 3. U initieert wat u kan helpen om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Regelmatig zal de consulent een onafhankelijke arts inschakelen.
 4. De WMO-consulent beslist of de installatie van een traplift een langdurige oplossing is. De gemeente kan van mening zijn dat de 1e verdieping niet erg geschikt is (met zaken als veel hoogteverschil of smalle deuren). De verhuisvergoeding is dan een langetermijnoplossing.
 5. Uw gemeente communiceert een beslissingstermijn van 8 – 12 weken. Hierna ontvangt u details over de manier waarop de zorg wordt geregeld.

Zorg in natura of het PGB budget
Zodra uw aanvraag wordt goedgekeurd kunnen er 2 vergoedingen verstrekt worden. De WMO-vergoeding in natura (dat kan zijn de installatie van een traplift of een schoonmaakhulp) of een PGB-budget. Bij deze tweede optie krijgt u een budget toegekend. U kunt dan zelf een lift laten installeren die voldoet aan uw wensen. U betaalt dan wel de vaste vergoeding.

Locatiegegevens

Wilt u meer informatie of snel een WMO-voorziening aanvragen? In onderstaand schema bekijkt u de adres- en contactgegevens:

 • Adres: Hoofdstraat W 70
 • 9951 AC, Het Hogeland
 • Website: www.hethogeland.nl
 • E-mailadres: gemeente@hethogeland.nl
 • Telefoonnummer: 0883458888

Andere vergoedingen
Behalve de traplift WMO Baflo subsidieregelingen zijn nog enkele maatregelen waar u in sommige gevallen van kan profiteren.

 • Loonkostenvoordeel (LKV): Organisaties ontvangen hulp in de vorm van subsidie in gevallen waarbij bijvoorbeeld een traplift nodig is voor werknemers met een lichamelijke beperking.
 • Blijverslening (woningaanpassingen): Een erkende lening gericht op gezinnen die hun woning willen aanpassen met het oog op de toekomst.
 • Wet langdurige zorg: kosten voor een woningaanpassing mogelijk vergoed mits u een WLZ-indicatie hebt

Traplift leveranciers in de regio

Wilt u een afspraak maken of de gehele productlijn trapliften onder de loep nemen? Het meest praktische is een winkel (of vertegenwoordiger) rondom uw woonplaats. Een betrouwbare expert kan u de populaire uitvoeringen laten zien en adviseert u over welk type lift past aansluit op uw trap, situatie en budget. Veel winkeliers hebben een gevarieerd assortiment. In het onderstaande overzicht bekijkt u aanbieders en merken die ook leveren in Baflo.

LeverancierVoordeel
TipTopDé Nederlandse leverancier van gebruikte trapliften
SmienkDe veiligste traplift voor de laagste prijs
PractiComfort17 trapliften van verschillende fabrikanten
RecentLiftZeer goede garantievoorwaarden
123trapliftenVeilige liften, alleen van topmerken
Schema met goede leveranciers van trapliften in Baflo.

Betrouwbare merken
In uw regio zijn diverse geschikte traplift bouwers met eigen producten. Zij werken vanuit meerdere fabrieken door het land. Deze leveranciers focussen zich op een korte levertijd en gunstige servicecontracten. Vaak kunt u hier ook een offerte opvragen of direct een adviesgesprek inplannen. In de tabel hieronder vergelijkt u de 5 kwalitatiefste merken.

MerkVoordeel
HandicareZowel voor smalle als brede trappen
OtoliftNiet goed = geld terug
StannahAl meer dan 750.000 liften geïnstalleerd
ThyssenKruppDe beste kwaliteit voor een goede prijs
TriwaAanpasbaar design mogelijk
Opsomming van de beste fabrikanten van stoelliften.

Veelgestelde vragen

Welke merken en leveranciers zijn er?
Er bestaan 5 erkende traplift fabrikanten We doelen dan op Otolift, ThyssenKrupp, Stannah, Handicare en Acorn. Tevens worden er modellen aangeboden van o.a. Heymer, Platinum, Minivator, Extrema, Triwa. Populaire installateurs van dergelijke merken zijn Vegro, RecentLift, 123traplift, Smienk, PractiComfort.

Is het uitproberen van een traplift een optie?
Een stoellift in huis uittesten heeft te veel nadelen. Wel zijn er showrooms waar u heen kunt gaan voor advies en waar u de verschillende opties kunt uitproberen. Een goede verkoopmedewerker zal u verder ondersteunen bij het uitkiezen van een geschikte huislift. Verder kunt u een aanvraag doen voor een thuisdemonstratie. Een consultant komt dan bij u thuis om alles in te meten, u te informeren welke opties er voor uw trap zijn en heeft de mogelijkheid een offerte te verstrekken. Vaak zal de montage van een traplift in Baflo binnen 1 – 2 weken voltrokken worden.

Is het slim om een tweedehands lift te kopen?
Een gebruikte traplift hoeft niet heel duur te zijn. Maakt u een keuze voor een 2dehands stoellift dan denkt u ook nog eens aan het milieu. Vaak is het railsysteem 100% nieuw is de stoel afkomstig uit een andere woning. De stoel en de elektromotor worden grondig nagekeken zodat u veilig naar boven kunt. Installateurs zoals ThyssenKrupp of RecentLift bieden een groot aanbod 2e hands modellen zoals onder andere de Thyssenkrupp Levant.

Wat zijn de kosten van een traplift huren?
Een lift op de trap is behoorlijk kostbaar. Huren kan dan ook een uitkomst zijn voor huishoudens die dit bijvoorbeeld een aantal maanden nodig hebben. Een andere reden is omdat kopen nu eenmaal erg duur is. Traplift huren in Baflo is op lange termijn niet voordelig. U betaalt namelijk bij aanvang direct de installatiekosten. Dit loopt al gauw op tot €2.000. Een stoellift tijdelijk gebruiken kost gemiddeld gezien €150,00 in de maand. Dit is vaak zonde van het geld. Bij kortstondig gebruik (1 – 2 jaar) is huren absoluut de overweging waard. Voor langer gebruik is tijdelijke huur onverstandig en adviseren wij te kopen of leasen.

Wat is het maximale gewicht dat een lift aan kan?
Zware mensen twijfelen vaak of ze een traplift kunnen gebruiken. De liftenservice in Baflo hanteert een maximale draagkracht in KG. Vaak wisselt dat tussen de 130 KG en 155 KG. Elke merk heeft hun eigen voorwaarden. Informeer bij uw leverancier naar de systemen bij overgewicht of obesitas.

Kan ik ook een traplift buiten plaatsen?
Om uw appartement in te kunnen kan het zijn dat u een opgang over moet. Met name bij etagewoningen. Als unieke optie voor deze huizen zijn er modellen ontwikkeld om de liftvoorziening buiten het huis te monteren. Ze worden gemaakt van weerbestendig materiaal. Zo is de lift sterk genoeg voor elk type weer zoals veel regen of extreme hitte.

Plaats een reactie